News

11 septembrie 2001. Mărturiile sportivilor prinşi în INFERN!

11 septembrie 2001 este cea mai neagră zi din istoria stupidă a terorismului mondial. Demenţa unor interese oculte a omorît mii de oameni nevinovaţi. Sportul a avut şi el victimele lui....
11.09.2015 | 12:53
11 septembrie 2001 Marturiile sportivilor prinsi in INFERN

11 septembrie 2001 este cea mai neagră zi din istoria stupidă a terorismului mondial. Demenţa unor interese oculte a omorît mii de oameni nevinovaţi. Sportul a avut şi el victimele lui.

În dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, 19 terorişti au deturnat 4 avioane comerciale pentru a le prăbuşi peste anumite obiective civile şi militare din SUA. La 8:46, zborul American Airlines 11 lovea Turnul de Nord al World Trade Center, urmat de zborul United Airlines 175 care se înfigea la 9:03 în Turnul de Sud. Un alt grup de terorişti a izbit zborul American Airlines 77 de Pentagon la ora 9:37. Un al patrulea zbor, United Airlines 93, a cărui ţintă finală se presupune că ar fi fost Capitoliul Statelor Unite sau Casa Albă, s-a prăbuşit lîngă localitatea Shanksville, Pennsylvania la 10:03, după ce pasagerii de la bord au intrat în luptă cu teroriştii.

GALERIE FOTO. CELE MAI CUTREMURĂTOARE IMAGINI DE LA ATENTATELE TERORISTE DIN 11 SEPTEMBRIE 2001

Trei clădiri din Complexul World Trade Center s-au prăbuşit în urma avariilor structurale suferite în ziua atacurilor. Turnul de sud (WTC 2) s-a prăbuşit la ora 9:59, după ce a ars timp de 56 de minute. Turnul de nord (WTC 1) s-a prăbuşit la ora 10:28, după ce a ars timp de aproximativ 102 minute. La prăbuşirea turnului de nord, resturile clădirii au avariat grav clădirea WTC 7. Integritatea sa structurală a fost compromisă şi s-au declanşat mai mult de incendii. WTC 7 s-a prăbuşit în aceaşi zi, la ora 17:20. FANATIK vă prezintă amintiri cutremurătoare din acea zi de infern.

RUGBISTUL

Eseul vieţii

Dragoş Manole avea 39 de ani în 2001. Specialist IT, plecase din ţară şi se stabilise în State cu 7 ani înainte. În adolescenţă jucase rugby la Dinamo, a prins şi prima echipă pe la începutul anilor ’80, fiind coechipier cu Mircea Paraschiv (căpitanul), Ion Constantin (3 lovituri de pedeapsă) sau Pompilie Borş (marcatorul eseului), componenţi ai naţionalei care reuşea pe 23 noiembrie 1980 cea mai mare victorie cu Franţa, 15-0 pe un stadion „Giuleşti” arhiplin. Manole se afla în turnul nordic, primul lovit în 11 septembrie 2001.

Imagini incendiare! PRODANCA, GOALĂ COMPLET! Cum putea să arate acum 8 ani!!! AVEM FOTOGRAFIILE SECRETE! VEZI O GALERIE FOTO EXPLOZIVĂ!

„Mă duceam la aparatul de cafea cînd am simţit două şocuri la interval de o secundă, două. Am crezut că e un cutremur. Lumea a început să ţipe, le-am spus colegilor să nu ia ascensorul, una dintre colege s-a ascuns în dulapul cu haine, am convins-o greu să iasă de acolo. Am coborît pe scări, cîţiva încercau să urce că ar fi fost fum la etajele inferioare. Le-am zis să coboare, am ajuns la parter şi am ieşit pe o uşă care era exact pe faţada de nord unde fusese lovit turnul. Am văzut cu toţii gaura şi ne-am întrebat ce fel de avion putea s-o facă aşa mare? Şi în timp ce priveam, am văzut avionul al doilea cum loveşte celălalt turn”.

„Peste tot erau bucăţi de corp uman de neidentificat, parcă eram la măcelărie, ceva de nedescris. Mă uitam în sus şi vedeam cum se aruncau unii de la ferestre. Ştiau că n-au cum să scape din salt, dar îşi alegeau modalitatea asta de a termina mai repede decît arşi sau sufocaţi” (Dragoş Manole)

SALVATORUL

I-a murit acolo cel mai bun prieten

Efortul echipelor de salvare care s-au aflat la New York pe parcursul evenimentelor tragice din 11 Septembrie 2001 a fost imens. Mărturie pentru toate acestea poate depune şi americanul de origine română Mihai Voicu, pompier implicat în operaţiunile de salvare a oamenilor prinşi sub zidurile de la World Trade Center. Mihai, sau Michael cum îi spun colegii, s-a născut pe 3 martie 1970 în Bucureşti şi a părăsit România împreună cu părinţii în 1976. La 18 ani, s-a înrolat în US Airforce.

GALERIE FOTO INCENDIARĂ! Ce transformare spectaculoasă! Cum arată micuţa campioană Larisa Iordache! Fetiţa inocentă e acum o DIVĂ!

Timp de 3 ani a lucrat ca poliţist. În timpul evenimentelor tragice din New York, Mihai Voicu lucra de 4 ani ca pompier profesionist în cadrul unui departament de specialitate din New Jersey şi a văzut cum cel de-al doilea avion a străpuns turnurile gemene. Unitatea din care făcea parte a fost în linia întîi a operaţiunilor de salvare. Pompierul de origine română îşi aminteşte cu oroare şi mereu cu lacrimi în ochi că a adunat oameni sau ce mai rămăsese din ei din publele de gunoi, de sub maşini şi de sub dărîmături. I-au murit la WTC 23 de colegi pompieri, printre care şi cel mai bun prieten al său.

VICTIMELE

Au pierit şi 4 români

Printre cei 2.993 de morţi în atentate, s-au aflat şi 4 conaţionali de-ai noştri. Soţii Corina (30 de ani) şi Alexandru (31 de ani) Stan au cîştigat „Loteria vizelor” şi au plecat în America în 1995. Lucrau ca programatori la firma „e-Speed”, la etajul 103 al turnului nordic. Rudele i-au putut identifica doar cu ajutorul analizelor ADN. Eugen Lazăr (27 de ani) locuia în SUA de la 11 ani şi lucra, tot ca programator şi tot pentru compania „e-Speed”, coleg de birou cu soţii Stan. Joshua Poptean (37 de ani) lucra ca manager de proiect la firma de construcţii „Bronx Builders”. Pe 11 septembrie făcea nişte verificări cu echipa sa la turnul sudic. Şefii l-au sunat disperaţi să oprească lucrările cînd au auzit că un avion lovise turnul nordic. Nu au reuşit să prindă legătura, iar Joshua Poptean şi echipa sa nu au mai avut timp să iasă.

ÎNOTĂTORUL

Salvat de o cameră foto

Pe 11 septembrie 2001, cel mai medaliat sportiv la Jocurile Olimpice din 2000 (3 medalii de aur şi două de argint) poate spune că s-a născut a doua oară. O camera foto i-a salvat viata. În dimineaţa zilei care a zguduit întreaga planetă, celebrul înotător australian Ian Thorpe îşi făcea şedinţa obişnuită de jogging în centrul Manhattan-ului. A vrut să urce pe vîrful unuia dintre turnuri, să facă nişte poze. În lift şi-a dat seama că a uitat camera foto la hotel.

GALERIE FOTO + VIDEO INCENDIAR! Antonia, GOALĂ! Imagini direct din dormitor! “Îmi PLAAAACE!”

„Am luat un taxi şi m-am întors la hotel. Mi-am luat o cafea şi am urcat în cameră. Atunci a fost practic momentul în care primul avion a lovit turnul în care fusesem cu cîteva minute înainte. M-am speriat rău cînd am realizat cît de norocos sînt. N-a fost altceva decît soarta”, a povestit Thorpe. Care acum, la 33 de ani, se confruntă cu mari probleme, de la depresia gravă, marcată de alcoolism şi „calmante”, la homosexualism şi Parkinson!

BASCHETBALISTUL

I-a legat mîna cu ciorapii!

Avea 18 ani în 2001. Era student la Columbia Unversity şi juca baschet în echipa universităţii. 2,08 m, 88 kg. Caucazian. Adică alb! La draftul NBA din acel an a pus ochii – şi un precontract! – pe el New York Knicks. Viitor asigurat, viaţă liniştită. Pînă pe 11 septembrie. Venise în turnul sudic, la mama sa la birou. Etajul 8. Lovirea primului turn le-a părut tuturor un accident. Cînd a fost lovit şi turnul lor şi-a luat mama pe sus şi au zburat pe scări. Sportivul din el l-a ajutat să ajungă, cu chiu, cu vai, la parter. Au ieşit teferi. N-au apucat să respire uşuraţi. O bucată de geam a căzut, nu se ştie de la ce etaj, exact pe mîna dreaptă şi aproape că i-a retezat-o de la cot. A fost rîndul mamei să-l salveze. I-a legat mîna cu ciorapii ei şi a fost transportat de o salvare la cel mai apropiat spital. Mîna i-a fost salvată, a stat în spital 3 luni, recuperarea a mai durat aproape un an. Poate să-şi folosească mîna aproape normal. Dar baschetul a rămas o amintire. N-a mai avut voie să practice nici un sport de performanţă.

GIMNASTA

Doamna de praf

Acoperită din cap pînă-n picioare de praf, Marcy Borders a fost imortalizată de un fotograf al agenţiei France Press privind îngrozită spre camera de luat vederi. Şocanta imagine şi mai apoi povestea femeii, pe atunci în vîrstă de 28 de ani, au făcut înconjurul lumii. Fostă gimnastă, campioană a statului California în 1990, muncea abia de o lună în WTC 1 pentru „Bank of America” şi se afla la etajul 81 cînd a lovit primul avion. Un extraordinar moment de inspiraţie i-a salvat viaţa: deşi şeful de secţie i-a spus să-şi păstreze calmul şi rămînă în birou, a luat-o la fugă pe scări!

IMAGINI BOMBĂ! Gimnasta româncă s-a dezbrăcat total! Vezi o galerie foto INTERZISĂ MINORILOR!

A reuşit să iasă cînd s-a auzit „o explozie incredibilă ca şi cum picase o bombă. Habar n-aveam că se prăbuşea primul dintre turnuri. Totul în jur se surpa şi era acoperit de nori gri imenşi de praf”. Atunci a fost făcută fotografia. În vara lui 2014 a fost diagnosticată cu cancer la stomac. Evoluţia bolii a fost fulgerătoare şi „doamna de praf”, cum a fost numită în toată lumea, a murit pe 24 august anul acesta. În noiembrie trecut, femeia spunea că boala cumplită care o lovise are legătură cu „tonele de praf pe care le-am înghiţit în 2001”.

URMĂRILE

Un miliard de euro pentru securitate

La prima ediţie a Jocurilor Olimpice după atentate, Atena 2004, Grecia a bătut toate recordurile de cost a măsurilor de securitate: peste un miliard de euro, asigurîndu-se de sprijinul NATO, care a ridicat zilnic în aer avioane de supraveghere Awacs, a poziţionat la numai 5 kilometri de ţărmuri vase pentru supravegherea apelor teritoriale greceşti şi a trimis un batalion specializat în atacuri nucleare, radiologice, biologice şi chimice.

Ce-a CRESCUT! Micuţa Cleopatra Stratan s-a făcut mare!!! Galerie FOTO! E de NERECUNOSCUT!!!

Autorităţile elene au prevăzut iniţial un buget de 650 de milioane de euro, deja de trei ori mai mult decît la JO de la Sydney, din 2000. Au urmat 3 majorări succesive, pînă la un total final de 1.025.000.000 de euro! Măsurile de securitate au cuprins şi desfăşurarea a 55.000 de poliţişti, militari, grăniceri, pompieri care au asigurat, 24 de ore din 24, securitatea sportivilor şi spectatorilor. Pe lîngă NATO, serviciile ruse, chineze şi italiene au furnizat, de asemenea, informaţii despre teroriştii aflaţi „în vizorul” lor.

CONTROVERSELE

A fost sau n-a fost?

FANATIK vă prezintă 8 ciudăţenii care dau de gîndit asupra atentatelor din 11 septembrie.

1. Prăbuşirea „Gemenilor” seamănă izbitor cu o demolare controlată.
2. Urma impactului asupra Pentagonului e mult mai mică decît una făcută în mod normal de un Boeing 757: gaură de 22 m făcută de un avion de 38 m lăţime.
3. O cutie neagră negăsită, 3 compromise total pentru prima dată în ultimii 50 de ani.
4. Printre resturi de clădiri prăbuşite, oţel topit şi trupuri carbonizate, au fost găsite paşapoartele tuturor teroriştilor care s-ar fi aflat la manşa avioanelor. Intacte!
5. La bursa de pe Wall Street, cu 4 zile înaintea atentatelor, s-au vândut masiv o mare parte dintre acţiunile United Airlines şi American Airlines – cele două companii ale căror aeronave aveau să fie deturnate. Ca şi cum s-ar fi ştiut că valoarea lor urma să scadă dramatic.

FOTO ULUITOR! Cum ARĂTA DIVA Mihaela Rădulescu la 18 de ani! E NEMACHIATĂ şi cu părul V LVOI!

6. Între atacurile de la Turnurile Gemene din New York şi cel de la Pentagon au trecut 40 de minute, timp în care, în mod inexplicabil, forţele aeriene ale SUA au rămas la sol.
7. Larry Silverstein, proprietarul turnurulor, a lipsit pe 11 septembrie de la WTC, deşi lua întotdeauna micul dejun pe platforma-panoramă a turnului nordic. În plus, cu 3 săptămîni înainte de atentat, Silverstein făcuse o asigurare imensă pentru „Gemeni”, pentru a adăuga o clauză care acoperea… atacurile teroriste!
8. Peste 4.000 de angajaţi evrei şi-au luat liber pe 11 septembrie 2001.

411 membri ai forţelor de ordine au murit pe 11 septembrie 2001 la World Trade Center: 341 de pompieri, 60 de poliţişti, 10 tehnicieni medicali şi paramedici

2.993 de oameni au pierit în atentatele de la 11 septembrie 2001 la World Trade Center

93 de ţări au avut victime la World Trade Center pe 11 septembrie 2001