SPECIAL FANATIK / EVENIMENT

34 DE ANI DE LA CRAIOVA-BENFICA. „Am pierdut o noapte ca proștii! Am ratat calificarea pe mâna noastră!”

Rodion Cămătaru este de părere că staff-ul tehnic al Universității Craiova și conducerea clubului au greșit programul făcut fotbaliștilor Științei care jucaseră sîmbătă seară, 16 aprilie 1983, în partida cu România-Italia. 

Cele mai citite

Universitatea Craiova a ratat pe 20 aprilie 1983 șansa să fie prima echipă din România care putea să ajungă într-o finală de cupă europeană. Oltenii au terminat la egalitate în Bănie, cu Benfica, scor 1-1, după ce remizaseră și în partida tur, în Portugalia, scor 0-0. Dar din cauza golului marcat de lusitani în deplasare alb-albștrii nu au mai ajuns în ultimul act al Cupei UEFA.

„Am pierdut noaptea ca proștii prin pădure!”

Însă, după meciul din Bănie jucătorii lui Constantin Oțet s-au legat de două mari probleme. Aceștia au acuzat că staff-ul tehnic a făcut programul prost, iar cei opt jucători de la lot au pierdut o noapte în pădure, după ce autobuzul care se afla în drum spre Craiova s-a defectat. Dar și faptul că una dintre porți era mai mică. Cu patru centimetri!

Rodion Cămătaru, fostul mare atacant al oltenilor a vorbit pentru FANATIK.RO de aceste două mari probleme. „Nu îmi vine să cred că au trecut 34 de ani de la meciul retur cu Benfica. Pentru mine meciul acela a fost ieri. O să îmi pară rău toată viața că nu ne-am calificat în finală, deoarece eu consider că am pierdut calificarea pe mâna noastră. Conducerea clubului și staff-ul condus de domnul Oțet au făcut niște gafe foarte mari.

Eram vreo opt fotbaliști care jucasem sâmbătă seară cu Italia, iar în loc să ne lase să facem duminică o recuperare la Snagov antrenorii noștri ne-au trimis un autobuz la București. Însă autobuzul s-a stricat pe drum spre Craiova, într-o pădure, și am pierdut toată noaptea ca proștii pe acolo. De antrenamente ne-am apucat abia de luni. Apoi ne-am trezit că una dintre porți era mai mică. Și a fost poarta la care săracul Zoli nimerise transversala”, a spus Cămătaru.

„Antrenorul Oțet a fost influențat!”

La rândul său și marele Ilie Balaci consideră că, dacă programul era făcut mai bine, atunci oltenii ar fi avut șanse mult mai mari să se califice în finală.

Este mare păcat că nu am jucat finala Cupei UEFA. Și staff-ul nostru a greșit, deoarece se vorbise să mai rămânem la București o zi după meciul cu Italia. Puteam să facem noi un antrenament de refacere, dar antrenorul nostru Oțet a fost influențat în ultimul moment și a trimis un autobuz după noi în Capitală. În drum spre Craiova acel autobuz s-a stricat. Eu nu am mai rezistat și am plecat la Craiova cu o mașină care venise după mine. Dar ceilalţi băieți au ajuns tocmai luni în Bănie. A doua zi, după meciul cu Benfica nu ne-a mai ars de nici un antrenament. Am ieșit pe teren și trăgeam fiecare la poartă, iar cineva a avut ideea să măsoare chiar poarta unde Zoli lovise bara. Am aflat că poarta era mai mică cu 4 centimetri”, a spus Balaci.

Nu rata

 

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu