ULTIMA ORĂ

34 DE ANI DE LA CRAIOVA-BENFICA. Reacţiile artiştilor: „Ce ocazie am avut pe Da Luz!”

aurica-ticleanu-stiinta-craiova

FANATIK.RO a luat legătura cu foști fotbaliști ai Universității Craiova, iar aceștia sunt de părere că oltenii au pierdut calificarea la meciul tur, atunci cînd nu au marcat în deplasare, deși au avut destule ocazii de gol. Meciul de pe „Da Luz” dintre Benfica şi Craiova s-a terminat 0-0.

Cele mai citite

Aurică Țicleanu a vorbit pentru FANATIK.RO despre cele două meciuri Universitatea Craiova-Benfica.„Nu are rost să spun că aș da orice din viață să mai joc o dată acele două meciuri că ar însemna să dau o declarație de ochii lumii. Până la urmă așa a fost să fie! Însă vreau să știți că am un pic pe conștiință meciul tur. Am ratat pe Da Luz o ocazie mare de gol. Scăpasem cu Zoli Crișan și i-am dat lui pasă. Dar am făcut o mare greșeală. Nu m-am așteptat că el o să îmi paseze înapoi. Am crezut că el o să trimită balonul în plasă și nu m-am mai uitat atent la fază. Însă el mi-a pasat din nou, iar eu până să trag am fost blocat în ultimul moment. Dacă le dădeam gol în deplasare celor de la Benfica îi terminam. Pe Da Luz am pierdut caificarea. Iar la Craiova am avut ghinioane după ghinioane”, a spus Țicleanu.

La fel de trist pentru ratarea calificării în finala Cupei UEFA l-am găsit și pe Nicolae Tilihoi. „Am plâns o noapte întreagă de ciudă. Nu am mai crezut că o să pierdem calificarea după ce noi marcasem prin Balaci, iar în tribune erau alături de noi peste 45.000 de olteni. Însă până la urmă ne-a costat lipsa lui Negrilă din apărare. Dacă îl aveam pe Negrilă, niciodată aia de la Benfica nu scăpau pe partea aia să ne de gol. A jucat acolo Geolgău, dar a făcut și el tot ce a putut. Nu era fundaș dreapta de meserie. Însă trebuia noi să îi batem pe Da Luz. Am avut acolo câteva ocazii de gol, dar nu am fructificat nici una”, a spus Tilihoi.

„În minutul 83 trebuia să primim un penalty”

Ilie Balaci este convins că arbitrul i-a „ciupit” pe olteni pe finalul meciului din Bănie. „După ce eu am marcat din lovitură liberă mi s-a părut că arbitrul caută să tragă cu Benfica, dar pe final mi-am dat seama că asta s-a întâmplat. În minutul 83 am avut un penalty neacordat la mine. Am fost faultat clar, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Îmi pare foarte rău că nu am ajuns în marea finală. Sunt convins că atunci foarte mulți români au fost supărați pe noi. Nimeni nu se aștepta să mai pierdem calificarea în finală după ce făcusem 0-0 în deplasare”, a spus Balaci.

„Eram din ce în ce mai stors de puteri”

Rodion Cămătaru este convins că, dacă cei opt jucători care au fost la lot pentru meciul cu Italia aveau un program normal de pregătire, atunci el ajungea pe teren împotriva celor de la Benfica la capacitate fizică sută la sută.

Nu rata

Simțeam pe teren cum nu mai am forță să mă bat cu fundașii de la Benfica. Eram din ce în ce mai stors de puteri. Din acest motiv am și ratat ocaziile pe care le-am avut eu personal. Meciul cu Italia ne-a omorât. Am dat victoria cu Italia pe calificarea Universității Craiova în finala Cupei UEFA. Acesta este adevărul chiar dacă poate pe cineva o să deranjeze ce spun eu. Universitatea Craiova putea să câștige Cupa UEFA dacă noi eram pregătiți fizic sută la sută”, a încheiat Cămătaru.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu