Fotbal intern

Adrian Mititelu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. “E o făcătură ordinară!”

UPDATE 20:30 / Adrian Mititelu se apără printr-un comunicat postat pe editie.ro. “Este o ruşine de dosar, este o făcătură ordinară la comanda lui Sandu Mircea. Vor să inducă opiniei...
29.10.2014 | 17:06
Adrian Mititelu trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani E o facatura ordinara
ADVERTISEMENT

UPDATE 20:30 / Adrian Mititelu se apără printr-un comunicat postat pe editie.ro. “Este o ruşine de dosar, este o făcătură ordinară la comanda lui Sandu Mircea. Vor să inducă opiniei publice ideea că şi eu sunt un infractor ca şi ei. Pentru aceste presupuse fapte am fost anchetat în trei dosare, de două ori de DIICOT şi odată de DNA – Structura Centrală. Soluţia DNA a fost confirmată şi de completul celor nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acest dosar a fost redeschis în februarie 2013 la numai cîteva luni de cînd Piţurcă şi Sandu Mircea m-au ameninţat cu acest lucru. Din cele 24 de milioane de RON, aşa zis prejudiciu, 23 de milioane reprezintă impozitul şi TVA-ul pentru o diferenţă imaginară de preţ cu privire la un teren agricol. În speţă, procurorii susţin, în mod aberant, că un teren extravilan agricol pe care l-am vîndut cu două miliarde de lei vechi ar fi trebuit să-l vînd cu zece milioane euro şi de acolo mi s-au calculat impozitul pe profitul imaginar şi TVA-ul. La acea dată, scoaterea din circuitul agricol al unui teren era suprataxată de o taxă de scoatere din circuit de 250 la sută. Prin urmare, dacă aş fi procedat cum susţin în mod aberant procurorii ar fi trebuit să plătesc pentru un metru pătrat din terenul vândut – 150 euro taxă la stat, însă procurorul a fost interesat în acest dosar în a aprecia în acest mod eronat prejudiciul pentru a putea să justifice competenţa pe care oricum nu o avea. Opinia publică trebuie să ştie că procurorul GHEORGHE ŞPAIUC, cel care a instrumentat dosarul, este omul de casă al fostul ministru al Justiţiei, Tudor CHIUARIU, care la rîndu-i este un foarte mare apropiat al cuplului Sandu Mircea – Victor Piţurcă. De fapt, dosarul în cauză are foarte multe probleme de procedură încît sînt convins că nu va trece de camera preliminară. Cum de altfel, refuz să cred că, indiferent cîtă presiune va pune mafia în acest dosar, nu voi putea fi niciodată condamnat pentru asemenea aberaţii. Ştiu că în ziua de azi toţi cei care sînt acuzaţi de diferite fapte susţin că sînt nevinovaţi însă, în ceea ce mă priveşte, chiar nu am încălcat legea. Nu spun că am fost vreun sfînt sau vreo uşă de biserică, dar acuzaţiile din acest rechizitoriu nu sînt decît răutăţi şi dorinţă de răzbunare”.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Adrian Mititelu, fost patron al clubului Universitatea Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor şi folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii.

Împreună cu Mititelu au fost trimişi în judecată Ştefan Ionescu, Gheorghe Joavină, Gigi Cristian Oprea, Iancu Crăciunoiu, Gigel Preoteasa, Nuţi Claudia Negru (fostă Preoteasa), Daniel Roşianu şi Fănel Trandafir, scrie Agerpres.ro

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Adrian Mititelu a iniţiat şi constituit, în anul 2003, un grup infracţional organizat care a activat până în anul 2006, la care au aderat şi ceilalţi inculpaţi, scopul asumat fiind comiterea în formă continuată de infracţiuni prin intermediul societăţilor comerciale din grupurile de firme MAXITEC, respectiv Regional Media din judeţul Dolj.

Astfel, s-a reţinut că, în perioada 2003 — 2006, inculpaţii, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, au evidenţiat în contabilitatea societăţilor comerciale pe care le administrau sau la care erau acţionari/asociaţi atât cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, cât şi operaţiuni fictive.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceştia au omis evidenţierea în aceste documente a unor operaţiuni comerciale efectuate şi a unor venituri realizate.

sursa: realitatea.net

Tags: