News

ALIOŞA, bărbatul care i-a schimbat VIAŢA Simonei!

* Legenda Simonei, românca de care e alături un întreg popor la fiecare meci, a început în Cîmpia Bărăganului. Cu Stere Halep...
29.12.2014 | 00:14
ALIOSA barbatul care ia schimbat VIATA Simonei

* Legenda Simonei, românca de care e alături un întreg popor la fiecare meci, a început în Cîmpia Bărăganului. Cu Stere Halep

Înainte să fie tenis, a fost fotbal. Nu din punct de vedere istoric, ci în familia Simonei Halep, fetiţa care, prin muncă, bun simţ şi curaj a reuşit să devină cea mai căutată persoană pe Google din România.

7772443337_la-roumaine-simona-halep-a-roland-garros-en-2014

„Avem un circuit extrem de interesant. Sînt două sportive consacrate, ca Serena Williams şi Maria Şarapova, şi două jucătoare tinere – Simona Halep şi Eugenie Bouchard. Vor fi cîţiva ani extraordinari, în care cele două tinere vor prelua ştafeta de la Williams şi Şarapova”, a fost reacţia englezilor cînd au dezvăluit că WTA şi platforma media Perform au semnat un contract de 535 de milioane euro pentru drepturile de televizare (!!!!).

O sumă şi nişte cuvinte care conturează perfect ceea ce înseamnă, în pragul anului 2015, Halep în tenisul mondial. Susţinută financiar şi moral pînă la ultima resursă de părinţi, Simona şi-a găsit liniştea, îndîrjirea şi puterea în braţele şi în sfaturile acestora. „Puţină lume ştie însă că înclinaţia Simonei spre sport are o explicaţie care începe cu mult timp înainte de a se naşte fata minune a machedonilor”, dezvăluie pentru FANATIK apropiaţii celei mai în vogă familii de machedoni din România.

ÎNCEPUTUL

Fotbalistul Alioşa. „Cîmpul i-a dat startul”

Pînă să se căsătorească şi să se mute la Constanţa, Stere Halep şi-a petrecut copilăria în comuna Stejaru, locul în care a luat fiinţă Săgeata Stejaru, „bunica” actualei Săgeata Năvodari. „Toţi oamenii din sat ştiu că era pericol cu el la fotbal. Alerga toată ziua dacă îi dădeai o minge, cîmpiile sînt martore ale kilometrilor străbătuţi de Stere Halep, acolo a început totul. După un timp, era şi o vorbă:

, rememorează apropiaţii familiei Halep.

De unde Alioşa? Explică aceleaşi persoane din sînul comunităţii machedonilor. „Fiecare om are o poreclă prin care îi sînt descrise anumite caracteristici, anumite calităţi sau obiceiuri. Alioşa este al lui Stere Halep şi aşa a rămas întipărit în mintea comunităţii”, este dezvăluirea făcută în exclusivitate pentru FANATIK.

HalepMANIA, din întîmplare!

Dacă Stere Halep a cunoscut debutul în sport la Stejaru, Simona a început tenisul în Constanţa. Din întîmplare şi plictiseală! „Părinţii Simonei aveau aşteptări de la băiat, copilul cel mare al familiei, îşi doreau ca el să ajungă sportiv de performanţă, dar timpul le-a oferit altceva. Cum a fost primul contact cu sportul care a făcut-o numărul 1 mondial? Simona avea în mînă o rachetă Junior cînd s-a apucat şi totul s-a petrecut datorită faptului că se plictisea stînd pe bară. A început să joace azi, mîine şi după aceea totul a continuat de la sine”, au punctat sursele din anturajul familiei Halep.

VITEZA, MOŞTENIRE DE FAMILIE

„Uite-l pe-ăla cît aleargă!”

Pasiunea pentru fotbal l-a adus pe Stere Halep în echipa de fotbal a Săgeţii Năvodari, acolo unde evolua atît atacant, cît şi pe bandă. Caracteristicile evidenţiate de cei care l-au văzut jucînd aduc în lumină un Florentin Petre al anilor ’80. „Doar că mult mai tehnic, cu o viteză de reacţie mai bună. Nu sînt laude nefondate, Alioşa era chiar bun, putea să ajungă să aibă meciuri în Divizia A, cum era denumită prima ligă atunci. Ţin minte că reuşea cu uşurinţă să impresioneze oamenii din tribună. Atunci erau mai mulţi suporteri la un meci de liga a treia decît azi în prima ligă. Toţi se minunau cît poate să alerge. I se trage de la miile de hectare arate cu mingea”, sînt laudele aduse lui Halep seniorul.

stere-halep-e1413967279523

„N-are plămîni, dar are două inimi”

Calităţile şi defectele Simonei au fost dezbătute şi vor fi analizate în continuare. Actual număr 3 mondial a reuşit, în acest an, prima victorie contra Serenei Williams, cea mai bună jucătoare de tenis din lume. Şi a declanşat o isterie pe întreg mapamondul, românca fiind una dintre cele mai mediatizate persoane din lume. „Simona nu are plămîni, dar are două inimi, una în stînga şi una în dreapta”, era caracterizarea făcută de Ion Ţiriac la adresa micuţei jucătoare, fostul tenisman conturîndu-i portretul sportivei de 23 de ani: „În duelul cu Serena, ea compensează prin viteză. Asta are!”.

Cuvintele lui Ion Ţiriac şi povestea lui Stere Halep, „spusă” în premieră de FANATIK, oferă o perspectivă mai clară în ceea ce priveşte „sursa” de unde provin calităţile Simonei.

CARIERA ÎN FOTBAL

Alioşa, la Farul! „A lăsat fotbalul pentru oi”

O dovadă clară a calităţilor pe care le avea fotbalistul Stere Halep vine din perioada pe care a petrecut-o la Farul Constanţa. Care era în prima ligă, nu ca acum cînd se îndreaptă spre naufragiu în a treia ligă… „Oficialii Farului l-au văzut pe Alioşa la un meci al Săgeţii Stejaru, total întîmplător din ce ştim noi. Fiind mulţumiţi de jocul lui Stere, l-au mai urmărit la cîteva meciuri. Tatăl Simonei a confirmat în continuare şi a ajuns la Farul, unde a stat, din păcate, doar cîteva luni. De ce? Era mai boem, ne zicea că tot mai bine e în satul lui, să facă ce ştie el, cu oile, cu fabrica de lapte, cu ce dorea. zicea. Dar cred că regretă acum, ne-a spus de cîteva ori că ajungea şi el fotbalist dacă nu privea cu naivitate şansa care i s-a ivit”, au dezvăluit apropiaţii lui Stere Halep.

Simona fotbalista. „Striga că e Hagi!”

Peste 7 milioane de euro strînşi din tenis pînă la această vîrstă. 4 numai în 2014. Cifre care arată explozia Simonei Halep în acest an, în timp ce calităţile evidenţiate din ce în ce mai mult, pe orice fel de suprafaţă, preconizează un viitor exponenţial pentru a treia jucătoare de tenis din lume.

82378

Puţini ştiu însă că, atunci cînd tenisul era doar o preocupare în formă incipientă, fotbalul constituia sportul preferat al Simonei, iar Hagi era idolul ei. Doar locuia la Constanţa! „Toată ziua stătea pe străzi, bătea mingea cu băieţii şi striga că este Hagi! Oricum, Gică era motiv de mîndrie pentru toţi machedonii, nu era cineva care să nu spună că e Hagi cînd juca fotbal”, este portretul făcut de sursele FANATIK din cadrul comunităţii de machedoni.

PREZENTUL

Stere e Marica între machedoni

Perioada Farul se şterge încet-încet din istoria fotbalului, nu şi însă din memoria lui Stere Halep. Şi nici talentul, chiar dacă albul s-a aşezat inexorabil pe părul său, tatăl Simonei jucînd şi acum fotbal de plăcere alături de Gică Hagi, Pitu, Mihai Stere şi alţi machedoni cunoscuţi. „În fiecare duminică, ne întîlnim şi încingem un fotbal, dar fiecare vine cum poate, se întîmplă să nu ajungă toţi cei convocaţi. Ştiţi cum este, avem afaceri în derulare, dar ne întîlnim destul de des. Ultima oară, am fost toţi în urmă cu trei săptămîni. După fotbal, am rămas toţi la o masă, am mai discutat de proiectul lui Hagi, despre Simona. Stere Halep joacă vîrf împins, este Marica al nostru”, punctează, cu umor, sursele.

Colos mondial după operaţie!

Înainte de a fi cunoscută în presa internaţională pentru performanţele sportive, Simona Halep a devenit renumită pentru că şi-a micşorat sînii pentru a-şi îmbunătăţi jocul. Chiar dacă multă lume a primit această ştire cu uimire, răspunsul Simonei a venit cu seninătate: „Mi-am micşorat sînii pentru că mă incomodau la joc. Aşa, pot să mă mişc mai rapid şi să reacţionez mai bine. Şi dacă nu jucam tenis îi micşoram pentru că mă incomodează”, declara, ulterior, Simona.

Prezentul o găseşte pe Simona în postura unui colos! Unul care poartă, reprezintă şi oferă faimă unei ţări întregi! O ţară care se bucură şi trăieşte la intensitate maximă cel mai mic eveniment din sport. O ţară care ştie că se putea mai mult şi care are regrete nemărginite. La fel ca Stere Halep cu Farul. „Destinul nu depinde de întîmplare, ci de alegere”, preciza, cu înţelepciune, William Jennings Bryan, unul dintre cei mai mari oratori şi politicieni americani. Alegerea din trecut a lui Alioşa poate să fie un motiv în plus pentru ca Simona să mediteze înaintea fiecărei alegeri din prezent şi viitor. Alegeri care să o ducă spre primul loc în lume şi să şteargă din regretele pe care ar putea să le aibă.

8 titluri WTA a cîştigat Simona Halep în toată cariera

2008 este anul primului trofeu important cîştigat de Simona Halep: Ronald Garros la nivel de junioare

„Simona Halep va ajunge numărul 1 mondial. Nu credeam că va exploda în modul ăsta” (Ilie Năstase)

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!