ULTIMA ORĂ
LIGA 1 / VIITORUL

RĂZBOI Hagi-Becali! Blat cu Liga? „Cerem DAUNE!” Reacţia LPF

FOTBAL:FC VIITORUL CONSTANTA-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (18.03.2017)

UPDATE. Liga Profesionistă a reacţionat prin vocea directorului de comunicare Marius Mitran la acuzele celor de la Viitorul. Mitran explică de ce Liga a urgentat omologarea clasamentului în Comitetul Executiv.

Cele mai citite

„Sunt cel puțin două motive pentru care se întâmplă asta:

1. Există această acțiune pe care FCSB o va face oricum la TAS. Așa cum e firesc, nu suntem de partea cuiva, noi trebuie să arătăm că nu ascundem nimic și nu e nimic ilegal. Orice acțiune a noastră de a tergiversa lucrurile ar sugera că ceva e în neregulă. De aceea am hotărât să urgentăm procedurile.

2. Având în vedere că play-off-ul e un campionat și că play-out-ul e alt campionat, noi putem cere doar omologarea play-off-ului. E și dovada care arată clar că avem două campionate. Faptul că ele pot fi analizate separat dovedește că play-off-ul e un campionat de sine stătător„, a declarat Mitran la sport.ro.

––––––––––––––

Steaua a anunţat că va merge la TAS pentru a câştiga titlul de campioană, iar oficialii formaţiei FC Viitorul Constanţa au luat foc, publicând un comunicat în care acuză că Liga este blat cu FCSB pentru TAS.

„Neconcordanţă cu regulamentul”

„Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a transmite Comitetului Executiv al FRF, spre aprobare, clasamentul echipelor care au participat în Play-Off fără să aștepte terminarea campionatului este surprinzătoare și în neconcordanță cu dispozițiile regulamentare.

Este surprinzătoare întrucât la primirea unei solicitări din partea altui club a procedat în mod diferit față de anii precedenți și a transmis, spre aprobare, un clasament incomplet al unei competiții care încă se află în desfășurare.

Liga Profesionistă de Fotbal organizează Campionatul Național – Liga I din care fac parte 14 echipe și numai după disputarea tuturor jocurilor din Play-Off și Play-Out se termină faza a II-a campionatului.

În mod normal, logic, regulamentar, numai după terminarea Play-Out-ului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuia să solicite Comitetului Executiv al FRF, omologarea/aprobarea clasamentului Ligii I.(…)

Nu suntem intimdați de posibilul demers pe care un alt club dorește să-l urmeze, însă, în ciuda dispozițiilor regulamentare menționate mai sus, nu înțelegem de ce, la solicitarea expresă a unui club și în interesul particular al acestuia, se folosește altă practică față de anii precedenți, în condițiile în care Comitetul Executiv al FRF va aproba numai clasamentul final al competitiei”, se scrie în comunicatul Viitorului.

„Daune morale şi materiale”

Directorul general al celor de la FC Viitorul Constanţa, Cristian Bivolaru, a anunţat că formaţia pregătită de Gică Hagi e pregătită să ceară „daune morale şi materiale instituţiilor care ne-au defavorizat.”

„Dacă se ajunge la TAS, intervenim şi noi pentru că suntem parte lezată. Ne deranjează tot ceea ce se întâmplă. O să cerem daune morale şi materiale instituţiilor care ne-au defavorizat dacă decizia de la TAS o să fie nefavorabilă clubului nostru. Sper să nu se ajungă până acolo, dar suntem pregătiţi.  Strategia clubului nostru depinde de decizia celor de la TAS. Trebuie să vedem ce jucători transferăm.”

…despre Florinel Coman: „Ştiu despre interesul Benficăi pentru Coman de mai mult timp. Am fost sunat de un jurnalist din Portugalia pentru a afla mai multe informaţii despre el. Benfica nu a făcut o ofertă oficială pentru Coman.”

…despre plecări: „Cu siguranţă o să ne despărţim de 2-3 jucători, iar Coman se află printre ei. Coman, Benzar, Tîru sunt jucători care se bucură de interesul unor cluburi mari. Este vorba de interesul unor cluburi din Italia şi Anglia. Noi nu ţinem neapărat ca un jucător tânăr să plece, dar important este ca transferul să fie benefic pentru jucător. Noi nu scoatem jucătorii la tarabă ca să vindem. O să negociem dacă primim oferte.”

Nu rata

…despre transferuri: „O să avem nevoie de transferuri mai ales dacă o să vindem anumiţi jucători. Trebuie să avem un lot competitiv pentru cometiţiile europene.”

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu