ULTIMA ORĂ
CHAMPIONS LEAGUE / PREMII

Becali zice una, UEFA alta. Cât ar putea primi FCSB pentru calificarea în grupe

Becali premii. Cat poate primi FCSB pentru calificarea in grupe

UEFA a anunţat, miercuri, distribuţia veniturilor obţinute din Liga Campionilor în sezonul 2017/2018, iar sumele fixe sunt asemănătoare celor de anul trecut: 12,7 miloane de euro pentru accederea în faza grupelor, 1,5 milioane de euro victoria şi 500.000 de euro rezultatul de egalitate. Cota „market-pool” va fi stabilită după calculul final al veniturilor.

Cele mai citite

Veniturile totale din Liga Campionilor, Liga Europa şi Supercupa Europei sunt estimate la 2,35 de miliarde de euro. Din această sumă, pentru premiile din Liga Campionilor se alocă 1,3 miliarde de euro, iar pentru Liga Europa – 400 de milioane de euro. Şi pentru celelalte faze sumele rămân la fel ca în ediţia trecută, campioana Europei putând câştiga cel mult 57,2 milioane de euro, fără „market-pool”.

Becali premii. Patronul FCSB se aşteaptă la premii duble faţă de cât oferă UEFA

Pentru participarea în preliminariile Ligii Campionilor, FC Viitorul, eliminată în turul al treilea, va primi 660.000 de euro, la fel ca şi Astra Giurgiu anul trecut. UEFA a adoptat acest sistem de distribuţie a banilor pentru perioada 2015-2018.

Nu rata

Patronul FCSB, Gigi Becali, a afirmat că UEFA a anunţat o marire considerabilă a premiilor pentru Liga Campionilor, astfel că o calificare în grupe ar aduce în conturile echipei sale 35-40 de milioane de euro. „Nu ştim sigur, dar din ceea ce spune UEFA, vor fi mult mai mulţi bani anul acesta decât anul trecut. Cred că ne apropiem de 35-40 de milioane cu tot cu bilete. Vor fi bani considerabil mai mulţi, aşa spune UEFA”, a declarat Becali.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu