Video

INCREDIBIL! Mitică a vrut să se SINUCIDĂ în AREST!

UPDATE 12:50. La precedenta arestare a lui Mitică Dragomir, petrecută la începutul anilor '90, acesta a fost la un pas să-şi pună capăt zilelor. Într-un interviu-eveniment acordat CANCAN în...

UPDATE 12:50. La precedenta arestare a lui Mitică Dragomir, petrecută la începutul anilor ’90, acesta a fost la un pas să-şi pună capăt zilelor. Într-un interviu-eveniment acordat CANCAN în urmă cu ceva timp, Dragomir explica momentele grele prin care a trecut: A fost un abuz incredibil, dar am pus-o pe baza tulburărilor din acea vreme, nu a Revoluţiei. Ion Baciu, un nemernic, a dat ordin să mă aresteze şi pe mine pentru că nu puteau să îi găseasca nimic lui Bărbulescu. M-au ţinut 7 luni si jumătate, întrebîndu-mă doar de trei ori despre el. Apoi, m-au pus pe mine să le dau idei cu care să justifice de ce m-au ţinut atîta timp, ca să nu îi bage pe ei. Două lucruri m-au şocat. Primul: m-au adus de la Braşov cu o maşină care avea o chestie prin care intra aer rece. Afară erau -16 grade şi înauntru erau – 50, iar eu eram într-un pulovăraş subţire. Am crezut că mor. M-au băgat într-o celulă fără geamuri, era gheaţa de două palme în interior. Noroc că m-am acoperit cu saltelele, le-am folosit ca pătură. Al doilea: tot ce mi-a luat Poliţia Braşov, bijuteriile nevesti-mii şi tot, a fost furat din arestul IGP-ului Bucureşti! Nu au mai fost niciodată găsite. Cei care erau atunci la conducere au vile şi cred că sînt făcute din acele bunuri. Domnule, nu puteam pentru că aveam o familie. Dacă eram singur, o făceam. Mă gîndisem şi cum, dar nu dau altora idei”, a declarat fostul preşedinte al LPF.

UPDATE 07:40Dumitru Dragomir a fost eliberat din arest şi va fi judecat în stare de libertate. Judecătorii au respins în această dimineaţă reţinerea fostului preşedinte LPF pentru 29 de zile, nu şi pentru ceilalţi doi urmăriţi penal, oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Mihai Arhire, care au rămas după gratii. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. 

”Am avut încredere în justiţia română şi uite că s-a făcut dreptate pentru că eu nu sînt din filmul ăsta. Sînt very strong!”, au fost primele cuvinte ale lui Dragomir la ieşirea din tribunal.

UPDATE 00:20. Mitică Dragomir a fost adus la Tribunalul Bucureşti în urmă cu puţine minute şi va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile. Avocatul fostului preşedinte LPF, Alina Gingirov, este indignată de tratamentul la care e supus clientul ei. “Inculpaţii au fost aduşi acum la Tribunal, iar eu am fost sunată acum cîteva minute. Nu e normal ceea ce se întîmplă. Acum, parchetul a făcut solicitare de arest preventiv pentru 29 de zile. Din punctul meu de vedere, nu există vreun motiv pentru ca propunerea parchetului să fie acceptată“, a spus avocatul Alina Gingirov.

Update 00:15. Conform surselor FANATIK.RO, în zilele următoare vor fi audiaţi toţi reprezentanţii cluburilor din Liga 1 care au participat la Adunarea Generală în care s-a votat pentru cedarea drepturilor TV. Aceste surse afirmă că persoanele implicate trebuie să răspundă clar la două întrebări:

1. Dacă au fost de acord cu cedarea drepturilor TV către firma care a cîştigat şi, în cazul în care răspunsul e afirmativ, din ce motive au fost de acord.

2. Dacă au fost de acord cu comisionul către Capital Properties.

08.04.2014

UPDATE 19:20. Conform gsp.ro, care citează surse judiciare, Dumitru Dragomir riscă 16 ani de închisoare după noul Cod Penal! Acesta va executa însă doar jumătate din pedeapsa pe care o va primi, pentru că are peste 60 de ani.

UPDATE 17:34 Un cîntec devenit celebru printre contestatarii lui Mitică Dragomir este, acum, de actualitate.

Vezi video:

UPDATE 17:10: Preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, e şi el uluit de încătuşarea lui Dragomir. „Nu ştiu dacă e o surpriză reţinerea lui Dumitru Dragomir, poate e doar surprinzător. Dacă cineva e vinovat, să plătească. Banii cuveniţi comisionului pentru vînzarea drepturilor tv pentru Liga I în mandatul lui Dragomir, au plecat în condiţii legale. Ce s-a întîmplat apoi cu banii, la cine au ajuns, nu e treaba mea”. a spus Dinu Gheorghe la sport.ro

UPDATE 17:00: Anunţul reţinerii lui Dumitru Dragomir pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bucureşti a adunat reacţii dure la adresa fostului şef al LPF. Cititorii FANATIK.ro s-au arătat încîntaţi de această decizie de ultimă oră, criticînd parcursul lui Dragomir în fotbalul românesc. FANATIK.ro prezintă cîteva dintre reacţiile cititorilor!

Dumitru Piscoi: “Mult pentru marele ORACOL!!!! Ce-ţi făcură ĂŞTIA şi nu ai prevăzut? (oare!!!???) Îmi pare rău că deocamdată “te doare la pălărie!”. Aşteptăm veşti de bine şi…LA MULŢI ANI şi cît mai mulţi!!!!!!!!”

George Paraschiva: “Mitică la puşcărie, Mitică la puşcărie!!!! De cînd aşteptam ziua asta…”

Petrişor Marchis: “Nişte nenorociţi care au furat de au rupt! Dragomir şi Mircea Sandu au nenorocit fotbalul, au făcut numai şmecherii!”

Marian Florin Constantin: “Turneu de table la mititica: Dragomir vs Becali! Cine cîştigă prima partidă?”

UPDATE 16:55: După ce Dumitru Dragomir a fost arestat 24 de ore pentru trei capete de acuzare – evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani – Liga Profesionistă de Fotbal a dat publicităţii un comunicat de presă în care precizează motivul prezenţei organelor de anchetă, luni dimineaţă, la sediul său.

“În cursul zilei de astăzi, 7 aprilie 2014, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare dispusă în baza dispoziţiilor noului Cod de Procedură Penală, reprezentanţii organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare au ridicat de la sediul LPF mai multe înscrisuri având legatură cu pretinse infracţiuni săvârşite pe parcursul derulării mandatului fostului Preşedinte LPF, domnul Dumitru Dragomir. Totodată, informăm reprezentanţii media că pentru a nu afecta cursul anchetei, acestea sunt singurele precizări pe care le vom face pe acest subiect. Pentru orice alte detalii vă rugam să vă adresaţi direct organelor de urmărire penală care efectuează cercetări în această cauză”, se specifică în comunicatul LPF.

UPDATE 16:36: După audierile la care a fost supus de către procurori, Dumitru Dragomir a ieşit încătuşat din clădirea Poliţiei Capitalei. În ciuda deciziei bruşte şi surprinzătoare, fostul preşedinte al LPF s-a prezentat în faţa mass-mediei încrezător, avînd puterea să zîmbească.

Vezi video:

Loading the player…

Sursa video: romaniatv.net

www.fanatik.ro

www.fanatik.ro

Sursa foto: DolceSport

UPDATE 15:45. Contactat telefonic de FANATIK.RO, Adrian Mititelu, unul dintre cei mai înverşunaţi duşmani ai fostului şef LPF susţine că reţinerea acestuia este tardivă: “Ce părere am despre faptul că a fost reţinut Dragomir? Cam tîrziu s-a întîmplat acest lucru! El şi Sandu trebuiau îndepărtaţi de multă vreme, trebuiau luaţi din alte motive. Să plătească fiecare pentru ce a făcut.  Ancheta a pornit de la Parchet pentru că DIICOT doarme şi a fost nevoie de un procuror curajos ca să fie reţinut acest Dumitru Dragomir.Oamenii ăştia sînt ţinuţi în braţe de sistem, ei sînt vinovaţi, nu noi, patronii de cluburi. Walter voia să îmi dea în cap cînd am contestat acel comision. Dragomir şi-a tras 6 milioane de euro prin semnarea drepturilor tv. Doar dintr-o singură semnătură şi-a luat banii aceştia! A primit mită pe faţă, iar DNA s-a făcut că plouă. A primit 3 milioane să facă o licitaţie în care se ştia dinainte cine va fi cumpărătorul”, a spus Mititelu.

UPDATE  15:40 Avocatul lui Dumitru Dragomir, Alina Gingirov, a făcut prima declaraţie după arestarea fostului preşedinte al LPF. „ Documentele prezentate de noi nu prea au fost luate în considerare. Domnul Dragomir va merge în arest. Infirm zvonurile potrivit cărora i s-ar fi făcut rău în timpul audierilor!”

UPDATE 15:17. Marian Iancu, fostul patron al lui Poli Timişoara, a comentat decizia reţinerii pentru 24 de ore a lui Dumitru Dragomir. “Nu am o stare confortabilă, mă leagă o prietenie de Dumitru Dragomir. Sînt trist pentru el şi îmi pare rău ce i se întîmplă. Poate s-au întors banii la el şi procurorii au găsit pe cineva care să spună acest lucru. A fost un comision asumat de Comitetul Ligii Profesioniste, nu cred că vînzarea drepturilor TV a fost făcută călcînd legea. Presupun că procurorii  au dovezi de la cel care a făcut denunţ că banii au fost întorşi, printr-un anumit circuit, la Dumitru Dragomir! Dacă nu se face dovada, o să scape de aceste acuzaţii, aşa cum s-a mai întîmplat. Repet, Dragomir cred că a fost denunţat de cineva implicat, care a cedat şi a făcut înţelegere cu procurorii”, a declarat Iancu la sport.ro

UPDATE 14:10. Conform Digi24, fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a fost reţinut pentru 24 de ore!!!

UPDATE 14:01. Conform surselor juridice ale gsp.ro, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală împotriva lui Dumitru Dragomir şi Mihai Corbu, acţionar unic al firmei SC Capital Properties, cea care a încasat comisionul din drepturile TV. Potrivit anchetatorilor, LPF ar fi fost prejudiciată, la vânzarea drepturilor de televizare, prin faptul că tranzacţia a fost “intermediată” de firma amintită, deşi ea s-a realizat, în realitate, fără aceasta.

“Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale”, motivează acţiunea  Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti într-un comunicat de presă.

UPDATE 13:04. Conform surselor FANATIK.RO, dosarul acestui prejudiciu a pornit după ce Grupul Intact ar fi făcut o plîngere penală împotriva lui Mitică Dragomir şi RCS-RDS. Această acţiune se vrea o replică la ceea ce s-a întîmplat anul trecut în cazul arestării lui Sorin Alexandrescu, pe atunci director general al Antena TV Group.

UPDATE 12:32. Conform surselor judiciare, Dumitru Dragomir va fi mai mult ca sigur reţinut după finalizarea audierilor, anunţă ProSport.

UPDATE 11:29. “Să-i lăsăm pe anchetatori să-şi facă treaba. Ce comisioane au fost nu ştiu. Nu am de ce să am emoţii pentru Dragomir, îi doresc să demonstreze că nu are nici o vină”, a spus Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei Giurgiu, la Dolcesport.

UPDATE 11:22. Fostul vicepreşedinte al LPF, Alexandru Boc, este sigur că Dumitru Dragomir va scăpa basma curată din acest dosar. “Din cîte ştiu eu, acest comision a fost aprobat în Adunarea Generală. Cluburile au aprobat ca firma care a intermediat vînzarea să primească acei bani. Mai multe nu ştiu, probabil domnul Dragomir a participat la semnarea înţelegerii. Nu-mi fac emoţii, se va descurca. Dînsul este întotdeauna acoperit de acte. Poate directorul economic care a semnat şi a virat banii să mai poată fi audiat”, a spus Alexandru Boc, fostul vicepreşedinte al LPF, la Dolcesport.

UPDATE 11:01. Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, a fost ridicat de procurori de la locuinţa personală şi dus la Poliţia Capitalei pentru audieri. “Staţi să vedeţi dacă Mitică Dragomir e vinovat. Procurorii întîi te murdăresc şi după nu te mai spală nici o apă. Au venit, cred că de la Poliţie erau, dar nu ştiu ce căutau. Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau”, a spus Dragomir la ieşirea din casă, conform România TV.

Vezi video:

Loading the player…

UPDATE 08:26. Există zi în care să nu se vorbească de mine? Nu există! Sa fie sănătoşi, să aibă de 1.000 de euro în buzunar, la cîte audieri am fost pînă acum. O să mă duc şi de această dată şi asta este. Îmi era frică dacă aş fi furat! Aşa, cum să-mi fie frică? Soţia mea s-a speriat, dar e mai mult indignată. Oamenii s-au purtat profesionist, sîntem în Uniunea Europeană, şi-au făcut treaba. Să fim noi sănătoşi, că astea trec!, a spus, în exclusivitate, pentru FANATIK.RO, Dumitru Dragomir.

UPDATE 09:38“Chiar daca eu sînt avocatul lui, nu-l pot reprezenta pentru că nu sînt specializat în penal. Dar, din cîte ştiu, va fi dus la Poliţia Capitalei pentru audieri, nu la sediul DNA”, a spus Cătălin Ciubotă, avocatul lui Dumitru Dragomir.

UPDATE 09:28. Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti a confirmat, pentru gsp.ro, că se fac percheziţii la domiciliul lui Dumitru Dragomir şi la sediul firmei Capital Properties, nu însă şi la sediile RCS sau Digi.

UPDATE 09:20. La sediul LPF şi-a făcut apariţia şi Gino Iorgulescu, care pune la dispoziţia procurorilor toate documentele solicitate aceştia.

UPDATE 08:59. Conform Antena 3, în acest moment au loc percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Judeţul Ilfov. 7 persoane au fost deja duse la audieri.

Percheziţii de amploare la Liga Profesionistă de Fotbal. Sînt vizaţi mai mulţi oameni din Fotbal. Aceştia sînt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu vînzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul este unul important: 3 milioane de euro. La audieri va fi adus şi Mitică Dragomir, anunţă România TV.

Poliţişti şi procurori sînt în interiorul sediului Ligii Profesioniste de Fotbal, caută documente în sprijinirea acuzaţiilor de delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Percheziţiile nu au loc doar la LPF, ci şi la alte zece adrese din Capitală. Sînt vizaţi mai mulţi oameni din lumea fotbalului, printre care şi fostul preşedinte al LPF, Mitică Dragomir, informează România TV. De asemenea, conform surselor FANATIK.RO, mai mulţi membri ai Adunării Generale a LPF din perioada 2011-2013 vor ajunge la audieri. 

Acuzaţiile privesc fapt săvîrşite în perioada 2011-2013, în care Mitică Dragomir a condus LPF. Acesta va merge la Parchet pentru a da declaraţii în faţa anchetatorilor, împreună cu alţi oameni din lumea fotbalului.

 

P: Pariază pe Liga Campionilor la Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare! 

Tags: