ULTIMA ORĂ

Care sunt șansele ca Viitorul lui Gheorghe Hagi să cîștige campionatul încă o dată

Ciprian Deac (D), de la CFR Cluj, lupta pentru balon cu Bogdan Tiru (S), de la FC Viitorul, in timpul meciului de fotbal din etapa 5 a  play off-ului Ligii 1, disputat  pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca,  duminica, 9 aprilie 2017.  DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

Viitorul lui Gheorghe Hagi nu arată deloc bine. Eliminată din turul al III-lea al Ligii Campionilor şi cu doar o victorie în campionat, Viitorul a pierdut şi manșa-tur din play-off-ul Ligii Europa, cu Salzburg, spunând astfel ADIO cupelor europene.

Hagi a vândut de nevoie și a dereglat „mecanismul”

Echipa este schimbată în rău, de la componență la jocul prestat. Integrarea unor jucători cu experiență ca Marius Constantin, Ovidiu Herea, Andrei Dumitraș sau Eric de Oliveira n-a adus niciun plus, dimpotrivă. Hagi a vândut jucători de bază, Romario Benzar, Dragoș Nedelcu și Florinel Coman sunt ultimii plecați, și ieșirile astea din schema de bază a echipei au dereglat și mai mult un mecanism care și cu ei dădea rateuri.

Apărarea este un dezastru, mijlocul parcă înoată contra curentului, iar atacul este, ca eficiență, pe ultimul loc în Liga 1 Betano, cu doar 3 goluri marcate în 6 etape, ceea ce spune totul despre căderea unei echipe care sezonul trecut umplea plasele adversarilor cu 51 de „știuci”, a treia eficacitate între cele 14 prim-divizionare. Sunt istorie vremurile când casele de pariuri sportive plasau printre favorite la cîștigarea vreunui trofeu intern echipa lui Gheorghe Hagi…

Hagi transmite nervozitatea sa pe teren

„Copiii” parcă au uitat tot ce ai învățat de la „Rege” și joacă fără nicio plăcere, nici vorbă de dăruirea sau de mentalitatea din sezonul trecut. Greșelile individuale abundă și subminează jocul colectiv, care și-a pierdut, parcă dintr-o dată, coerența și eficiența din campionatul câștigat în primăvară. Gică Hagi acuză și el gravele erori ale jucătorilor săi, care parcă se înmulțesc de la meci la meci, este veșnic nemulțumit și critică pe toată lumea, de la elevii săi la oficialii LPF și FRF, de la arbitrii la ziariști. Are impresia că toată lumea îi stă împotrivă și nervozitatea sa aproape continuă se transmite și în teren, accentuând presiunea sub care joacă elevii săi.

Hagi: „Şi din punct de vedere personal, şi colectiv avem de schimbat multe”

În aceste condiții schimbările sunt inevitabile, chiar patronul şi antrenorul Viitorului a anunțat după dezastrul cu RB Salzburg că „Din păcate, trebuie să acceptăm lucrul care este. Nu mai arătăm ca înainte. Trebuie să schimbăm multe lucruri. Şi din punct de vedere personal, şi colectiv avem de schimbat multe”. Iar schimbările cer timp ca să se poate ajunge iarăși la relațiile de joc care existau în primăvară, traseele trebuie regândite, refăcute, exersate în multe ore de antrenament, coeziunea nu se poate reface peste noapte. Și nici jocul nu se poate schimba în bine cât ar bate Hagi din palme. Adversarele din Liga 1 nu vor aștepta ca Viitorul să-și revină, așa că șansele ca Gheorghe Hagi să repete performanța de a cîștiga cu echipa sa campionatul încă o dată sunt aproape zero.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu