MOTO / DRIFT

Cel mai bun pilot de drift din România își expune planurile pentru 2017. Își construiește o mașină-monstru pentru noul sezon!

16754023_1452195468157819_950565402_n

Campion european și de două ori campion național, Călin Ciortan a revenit în 2016, după mai bine de doi ani de pauză în circuitul intern, însă rezultatele nu au fost așa cum s-a așteptat, având și probleme tehnice. Acum, cel mai bine cotat pilot român anunță că este gata să obțină titlul în România pentru a treia oară și vizează o clasare pe podium în competiția continentală, dar nu oricum, ci la bordul unei noi mașini.

Cele mai citite

În cei 9 ani de activitate, pilotul bucureștean s-a dovedit a fi cel mai succes român în lumea driftului european, impresionând de fiecare dată cu stilul său agresiv. „Anul trecut a fost de încălzire. Acum nu mai e timp de pierdut. Campionatul național a devenit extrem de puternic odată cu sosirea piloților străini, la care se adaugă și progresul celor români. Cu siguranță, concurența este una de top, dar am încredere că de această dată voi reuși să câștig și să îmi adaug un nou titlu în palmares”, a afirmat Ciortan.

Dacă până acum a concurat pe un BMW e30, deja celebru în lumea driftului de la noi, fostul campion național va avea o nouă mașină în sezonul care urmează. „Trebuie să recunosc că este un proiect la care lucrez intens. Este vorba de in Nissan S14 de 600 de cai putere, însă nu știu dacă la prima etapă din Campionatul Național de Drift va fi gata, cel mai probabil undeva în iunie sau iulie o voi putea folosi”, a mai declarat acesta.

Și pe plan internațional are planuri mari. Dacă anul trecut a participat la doar două etape din competiția contientală, de data aceasta vrea o clasare pe podium la general, performanță pe care a mai reușit-o și acum patru ani. „Dacă voi reuși să găsesc sponsori, cu siguranță voi fi acolo și gata să câștig. Vreau cel puțin în top 3 de această dată”, a conchis Călin Ciortan.

Nu rata

Cel de-al doilea campionat național de drift, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului și Sportului, va debuta pe 13-14 mai la circuitul de la Mariapocs, Ungaria, urmând să programeze 5 etape. De altfel, două dintre ele, prima, și ultima, de la București, vor fi organizate în comun cu campionatul ungar. Și anul acesta, campionatul intern, organizat de Romanian Drift Community, va beneficia de o puternică participare internațională, confirmând deja prezența piloți din 6 țări.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu