ULTIMA ORĂ
LIGA 1 / CFR CLUJ

Exclusiv / Miliardar neamţ la CFR? Paszkany: „Eu lui i-am vândut!”

UPDATE 20:55. Arpad Paszkany, fostul patron al celor de la CFR Cluj, a vorbit pentru FANATIK.RO despre informaţiile legate de preluarea clubului ardelean de către miliardarul neamţ Shira Schwartz.

Cele mai citite

Eu sunt la Viena. Este adevărat că am vândut ce mai aveam la CFR Cluj, dar eu i-am vândut domnului Băgăcean. Mai departe, nu ştiu ce se va întâmpla. Nu am negociat nimic cu domnul Schwartz. De acum, eu voi mai fi implicat la CFR doar emoţional. Toată viaţa va fi aşa, dar nu mai am nici o legătură cu investiţiile de acolo„, a spus Paszkany pentru FANATIK.RO.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

CFR Cluj își schimba patronul, la începutul lunii februarie! 62 la sută din acțiunile clubului aflat în insolvență erau cumpărate de Marian Băgăcean, un om de afaceri din Cluj. De fapt, în spatele acestuia s-ar afla un neamț, Shira Schwartz, cu o avere estimată de 18 miliarde de euro, conform cotidianului Gazeta de Cluj.

Anunţul lui Mureșan

Insolvența nu a împiedicat formația ardeleană să obțină rezultate, astfel că, la un moment dat, președintele Iuliu Mureșan anunța că ținta este chiar titlul! Iar micșorarea salariilor fotbaliștilor nu a condus la nemulțumiri, așa cum s-a întâmplat, de regulă, în astfel de situații la alte echipe. De aceea, CFR și-a păstrat nucleul de jucători și a făcut o impresie excelentă în Liga 1, argumentată și de rezultate.

La începutul lui februarie, numele lui Marian Băgăcean se auzea pentru prima dată în lumea fotbalului! Devenea noul patron al ardelenilor. Declara că are intenții serioase cu CFR! Și că este dispus să bage, pentru început, 1,5 milioane de euro. ”Eu încă văd fotbalul din România ca pe o posibilă afacere. Încă se mai poate”, erau primele cuvinte ale afaceristului care avea o ţintă iniţială.

„În primul rând, ieșirea din insolvență. Asta este urgența noastră acum, iar din toamnă să fim în cupele europene. Într-o lună sau două vom ieși. Din vară vom vedea, vor fi transferuri, voi discuta și cu președintele Iuliu Mureșan și vom vedea de ce este nevoie. El mi-a spus că este mulțumit de lotul actual. Ca si până acum, CFR a mers foarte bine pe un buget destul de redus. Dar nu cred că e importantă această chestiune. Eu am luat clubul, sunt majoritar, am plătit datorii”, a anunțat Băgăcean.

”Acum sunt investitor!”

Noul patron al CFR-ului a explicat apoi motivul pentru care a hotărât să facă pasul pe un domeniu pe care nu-l cunoaște. „Este o oportunitate, vrem să salvăm clubul. Este un simbol pentru Cluj, are un palmares frumos. Este un bussines cu potenţial de profit. În momentul de faţă, titulatura mea este de investitor. De aici încolo, vom vedea. Dacă şi domnul Mureşan va dori să-şi păstreze titulatura, categoric nu va pleca. În momentul de faţă, nu vom schimba nimic, nici antrenor, nici conducere. Oamenii pe care-i voi aduce vor face echipă cu domnul Mureşan”, a spus Băgăcean.

Este pionul afaceristului german?

Potrivit unor informații ale Gazetei de Cluj, Marius Băgăcean este doar un pion împins, iar omul cu banii se numește Shira Schwartz, un miliardar german.

Schwartz a acceptat să cumpere creanțele de cinci milioane de euro ale CFR și s-a întâlnit cu Iuliu Mureșan și cu ceilalți acționari, joi seara, atunci când a decis să ia clubul.

De altfel, Iuliu Mureșan a tot anunțat în ultimele luni că se află în negocieri pentru aducerea unui investitor care ar scoate clubul din insolvență și l-ar reforma cu investiții majore. Îl găsise și îl anunțase, Marian Băgăcean! Care a preluat pachetul majoritar de acțiuni, după ce a plătit 4,5 milioane de lei în conturile clubului.

A cumpărat la jumătate de preţ!

Doar că banii au venit din conturile lui Shira Schwartz, iar Băgăcean ar urma să se ocupe doar de contabilitatea firmei și nicidecum să fie el patronul clubului. Un rol important în tranzacţie l-a avut Neluțu Varga, un cunoscut om de afaceri din Cluj, pe care Băgăcean l-a consultat și care se va ocupa și el de contabilitatea clubului.

Marian Băgăcean a cumpărat, la jumătate de preț, creanțele CFR Cluj de la Pop Pușcaș și de la alți afaceriști față de care clubul de fotbal acumulase datorii. Spre exemplu, Pușcaș, care avea o creanță de aproximativ 200.000 de euro la CFR Cluj, i-a vândut-o lui Băgăcean cu 100.000 de euro.

”Nu contează cine e în față sau în spate, Băgăcian este investitor”, a punctat Iuliu Mureșan, președintele clubului.

Nu rata

11,65 milioane de euro valorează lotul echipei CFR Cluj

3 titluri de campioană are CFR în palmares

4 cupe ale României a câştigat CFR Cluj

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu