ULTIMA ORĂ
EDITORIAL / DERBY CFR – FCSB

IVANOVICI: Marele Dan Petrescu și micul Dică, campionii plictiselii!

CFR - FSCB 1-1. Ivanovici despre derby-ul dintre Petrescu si Dica

Le-ați văzut… Marile favorite la titlu! Echipele în care s-au investit milioane de euro, crème de la crème de pe blatul fotbalului autohton. Le-ați văzut și v-ați lămurit! Acesta este nivelul real al Ligii 1, nefardat, neumflat de-o presă disperată, într-un cuvânt: ME-DI-O-CRU! Să lăsăm deoparte iluziile, grandomania balcanică, fotbalul românesc are nevoie de un lifting total după modelul german sau chiar francez. Filosofia celor două grupări, aparent cu viziune și educație total opuse (miticii din Sud și superiorii din Ardeal), este, regretabil, una și aceeași: totul pentru bani, nimic pentru fotbal! Și un răspicat deget mijlociu către suporteri, plătitorii naivi de bilete, amăgiți an de an cu iluzia unei renașteri a ceea ce iubesc cel mai mult. Doamne, ce plictiseală de meci! Doamne, ce plictiseală de antrenori!Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cele mai citite

Ce să caute Dan Petrescu la Națională? Ar fi fost al doilea Pițurcă! E atât de urât jocul CFR-ului! Solid, dar urât! Ermetic până la sufocare! Bufa-bufa, toate mingile aruncate pe Urko Vera, nicio fază cursivă, totul în disprețul creației, nicio pasă sclipitoare, nimic imaginativ, doar implorări către Dumnezeul fotbalului să mai pice câte-o fază fixă. Dacă-l mai plasezi și pe Mureșan (1,89m) în careu, scena pare desprinsă din blockbusterul întunecat „Cele două turnuri”, în niciun caz dintr-un deconectant meci de fotbal! „Nu mă interesează spectacolul, eu vreau rezultate!”, a conchis marele Dan Petrescu. Păi, măi, Dane, poate că nici pe noi nu ne intereseză fotbalul tău! De-aia, probabil, ai avut și atâta succes peste tot unde te-au dat afară în ultima vreme!☺ Momentan, șefii lui CFR sunt mulțumiți. Echipa e pe primul loc, iar mirajul milioanelor din Champions League îi orbește. Nu văd însă că s-a format o trupă în cel mai bun caz de salahori, cu două-trei excepții, și mai puțin de eurofotbaliști. Cu efecte rele pe termen lung….

La rându-i, cu fiecare meci, Dică devine tot mai mic! Este tot mai evident că primește primul „11” în plic, iar schimbările îi sunt dictate de patron prin telefon. Clasa 1: bețișoare, bastonașe…☺ Cum s-a întâmplat și cu Man joi seară. Steaua, cu atâția jucători de valoare, se exprimă stângaci, bolovănos, ca o grupare de Liga 2 din vremurile lui „Magiun” Barbu. De fapt, scuze, dom’ Profesor, voi erați scule pe lângă expirații ăștia. Unii dintre jucătorii Stelei nu știu nici măcar să alerge. Când îl schimbă pe Alibec, Mister e chiar comic! Lui Dică îi tremură bărbia și nu știe cum să-l mai îmbuneze pe Goe al fotbalului românesc. De pomană! Goe și-a dat din nou în petic, a trecut pe lângă Mister fără să se poată abține să-l toace mărunt din buzițe, iar apoi Meme încerca disperat să-l potolească pe năzdrăvanul care mai avea puțin și dădea foc băncii de rezerve. Bietul Meme. Ce destin! Un tip sclipitor a ajuns la cheremul unui puști cordit. Chiar e trist! Și vorbesc foarte serios…

La cum merg lucrurile, lui Dică o să-i rămână Steaua în istoria palmaresului, dar el nu va rămâne scris în istoria Stelei. Jucătorii nu-l ascultă, senzația este chiar că-l desconsideră, așa că în scurt timp mi-e că fanii Stelei o să se procopsească poate cu imposibilul: Șumudică! Dică are de 3 luni Steaua pe mână și nu se vede mai nimic! Fotbal cu pipeta, lipsă de personalitate și o formație care trăiește doar din sclipirile lui Budescu, Alibec sau Teixeira. În plus, dacă ai studiat puțin adversarul – o știu și bebelușii – este de notorietate că CFR-ul e redutabilă în jocul aerian. Și atunci cum poți să-l ții pe bară pe Momcilovic, excelent în ultimele jocuri ca fundaș central?! Așa se întâmplă când ești făcut din plastilină! Cel mai rău în viață, Dicanio, e să nu mori nici măcar pe mâna ta! Și te rog, Mister, neapărat să joci cu Golofca și Tănase titulari în derby-ul cu ”câinii”. Dacă nu pentru Gigi, măcar fă-o pentru mine☺! Căci Dică mai are o șansă, cu Dinamo. Dacă nu, o să auzim din nou celebrul refren: ”Du-te, Dică, du-te!”. Dar pe invers!

Cât despre arbitraj, fix precum meciul! Din dorința disperată de a nu greși, după atâta presiune, Hațegan a comis-o cât pentru 3 partide. Culmea, de data asta mai mult împotriva CFR-ului, care are cartel cu arbitri din acest sezon. Gol valabil CFR în minutul 8 și Pintilii eliminat încă din prima repriză. Cu orice arbitru normal de pe fața pământului, al doilea căpitan al Stelei nu rezistă nici 30 de minute pe teren, la cum a învățat să dea cu coasa în ultimul timp. Pont excelent pentru pariori, e de mâncat în viitor o bucată de cozonac cu aprigul Pinti. Că apoi a fost penalty la Benzar, OK, dar era deja 2-0, 3-0 pentru ardeleni! În rest, un egal mort, cu două echipe moarte!

Nu rata

Sper să ia Craiova titlul! Culmea, aterizat din ţara tacticizării, a ajuns un antrenor italian să ne dea lecţii de fotbal total. Complimenti, Devis Mangia!

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu