HOT NEWS

Se schimbă vremea! Cod galben de furtuni si grindina pentru următoarele zile

Cod galben de furtuni si grindina. Vremea se raceste accentuat

După foarte multă caniculă Institutul de Meteorologie dă şi vestea mult aşteptată de toţi cei care s-au săturat sau nu suportă caldura. Vremea se va răci în următoarele zile, în unele regiuni chiar în mod accentuat. Ne aşteptăm, pe lângă scăderea temperaturii şi la reprize de ploaie, în unele locuri însoţită de grindină. Nici furtunile nu ne vor ocoli, clima din ţara noastră fiind într-un proces de schimbare faţă de ceea ce ştiam.

Cele mai citite

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată, valabilă pentru mai multe zone din ţară. Potrivit ANM, în intervalul 20 august, ora 18:00 – 22 august, ora 08:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice.

Cod galben de furtuni si grindina. De unde va începe răcirea

 

Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de diminica (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.În după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

Nu rata

Totodată, meteorologii au emis şi o atenţionare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru mai multe zone din ţară. La munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat  40…50 l/mp.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu