COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de ploi, ninsori şi vânt în mai multe judeţe din estul, centrul şi nordul ţării

ninsoare_68710600

ANM a emis o avertizare cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă, intensificări ale vântului, valabilă pentru mai multe judeţe din ţară în perioada 20 aprilie, ora 11.00 – 21 aprilie, ora 14.00. Totodată, meteorologii au emis şi două avertizări de cod portocaliu de ninsori, strat de zăpadă consistent şi intensificări ale vântului.

Cele mai citite

COD GALBEN

PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 11.00 – 21 APRILIE, ORA 14.00

Fenomene vizate: precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă, intensificări ale vântului; conform textului şi hărţii

În intervalul menţionat în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h.

Notă: Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și se va produce brumă, în cursul nopții de joi/vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri/sâmbătă în cea mai mare parte a țării.
COD PORTOCALIU
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 11.00 – 20 APRILIE, ORA 15.00

Fenomene vizate: ninsori și strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Carpaților Orientali, Meridionali și înzona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea;

În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, va ninge și se va depune strat de zăpadă consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada. Se vor cumula cantități de 30…45 l/mp.

Nu rata

Citeste mai mult pe RTV.NET

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu