ULTIMA ORĂ
LIGA 1 / CUM S-A TRĂIT TITLUL

SPECIAL FANATIK. REPORTAJ. VIITORUL. Coleric, puști, sufletist! Așa a luat Hagi titlul! Momentele Regelui

18471359_1512331768823460_1736282961_n

Jucătorii CFR-ului își aruncă bagajele în autocar! Mai sunt două ore și ceva până la meci. Ies dintr-un hotel aflat pe ”buza” lacului Mamaia. Câțiva kilometri până la Ovidiu. Până unde Hagi și-a făcut stadion, în pustietate, două trei vile în fază terminală în jur, dar unde se joacă titlul! Nesperată poveste! Cei de la Viitorul pleacă de la Mamaia, de la ”Yakili” lui Gică. Autocarele ajung în același timp la stadion. Lângă Ovidiu. În pustietate! Coboară. Unii stânga, alții, dreapta. Hagi, mină de statuie! ”Viitorul, campioană!” Este strigătul galeriei. Așa, micuță. Sonoră, însă.

Cele mai citite

Ceva mai mult de zece minute până la start. Gică iese. Pare că nu ar avea emoții. Poate nici nu are. Totuși, ar fi un titlu la care, acum opt ani, nici nu visa. Ba chiar a fost luat peste picior de celălalt Gică, Popescu, atunci când i-a divulgat planul: academie de fotbal. La un pahar de vinișor…

90 de minute! Atât îl despart! Și se transformă! E vulcan… Etna, Vezuviu… povești. În urmă cu peste 20 de ani, Gică avea explozia. Pe teren. Acum, o are pe bancă. Poate e bine, poate, nu. Benzar, prima victimă. ”Benzaaaaar, strânge, ieși, dă din prima….”Roșuleeeee, ce faci, dă din primaaaaa!” Se întoarce căte bancă: ”Nu se poate, uită-te la el, nu se poate!” Lui Anghel îi spune. Secundul. Nici prin cap nu-i trecea lui Anghel că, peste mai bine de o oră avea să-i fie victimă. Grav!

L-a terminat pe crainic: ”Să tacă!”

Pe Gică îl ajută fizicul. E clar. Sâmbătă, a jucat 90 de minute. Grele minute. Benzar, căpitanul, nu a fost singurul luat la rost. Făcut terci. Dar terci! Am stat lângă Hagi la acest meci! Roșu, Casap, Țâru… Vai de capul lor… N-au scăpat. N-au scăpat arbitrii. Rezerva… Ce ghinion! Să fii omul care să-l domolești pe Gică Hagi, care e la 90 de minute de titlu? Chiar ghinion curat! I-a rupt pe toți. Crainicul nu a scăpat nici el. A încercat să adune spectatorii, ”hai, Viitorul”.. Hagi a răbufnit, a urlat la el, a trimis un om care să-i spună să tacă. ”Ce face ăla, Gogule, fă-l să tacă!” Gică s-a întors. CFR a bătut un aut, a ”furat” trei metri. ”Băăăăăă, ce faceți voi aici???” Rezerva, puțin aplecată de ”cocoașă”, deh, trebuia să-l domolească pe Hagi, a încercat și ea ceva… Hagi, nestăvilit: ”Băi, tu intri aici, peste noi? Ce tot vorbești acolo, cu mâna la gură?”

Timpul se duce. Viitorul nu leagă nimic. Hagi e ”fiert”! Îi ”sparge” pe toți. Pauză. Face schimbare. Larie, fault în careu, Iancu înscrie! S-a calmat Hagi? Nicidecum. E mai rău! Secundul Anghel vrea să intervină. I-o ceruse, de multe ori până atunci, Hagi. Și se bagă. ”Băăăăă, nu mai vorbi, stai pe bancă! Taci”, i-a strigat Regele. A tăcut. Înmărmurit! Și doctorul a avut de ”suferit”. Intervenție la mijlocul terenului, jucător accidentat. Medicul s-a retras, apoi, spre banca tehnică. ”Băăă, ce faci, nu spui nimic, e schimbare, nu e? Stai acolo, pe bancă!” Și meciul s-a mai dus vreo zece minute. Grele pentru oamenii de pe lângă Hagi. Grele rău! Dar chinul s-a încheiat! 1-0, Viitorul, campioană!

Alt Rege!

Ochii i-au ieșit din orbite! A înjurat, da, a înjurat, și-a făcut terci jucătorii, i-a călcat în picioare, apoi? A devenit un copilaș. Da, un copilaș! Supoterii au invadat terenul, crainicul a anunțat: ”Jucătorii ies din vestiar, pentru premiere, când ieșiți de pe teren.” A durat. Vreo 20 de minute. Stewarzii și-au făcut treaba. Jucătorii au ieșit. Medalii la gât. Șampanii, la 5 litri. Sau cât or fi fost…

Gică Hagi, ultimul! Cu Benzar, pe care l-a făcut cu ou și cu oțet în timpul meciului, de mână! Na, vorba vine, de mână! Ca un copil s-a bucurat Gică, fără ochii ieșiți din orbite, modest… un copil care savurează o înghețată, o prăjitură…Nu știu, un copil care primește cadou la care nu a visat! E alt Gică! Alt Rege!

Jucătorii l-au purtat pe brațe, l-au aruncat, l-au și prins… Hagi!

S-a oprit și l-a sărutat!

Gică Hagi a cinstit alături de jucătorii pe care-i ”tăvălise”. A ieșit din vestiar, pentru conferința de presă. A ocolit autocarul CFR-ului, care-i era în drum și, la doi pași de a intra acolo unde-l așteptau întrebările, i s-a pus ”piedică”. Un fan al Viitorului, cu handicap locomotor, a vrut să-l îmbrățișeze. Și să facă o poză cu el. Hagi a pus frână ca pe timpurile lui, de fotbalist. L-a îmbrățișat, a discutat cu el, s-a pozat cu el.

Nu rata

L-a sărutat, i-a șoptit ceva la ureche. Omul a fost încântat. Prietenii lui l-au bătut pe umăr. Cu greu, Gică Hagi a plecat. GICĂ HAGI.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu