ULTIMA ORĂ
LIGA 1 / PANDURII TG. JIU

Flavius Stoican, despre revenirea în Liga 1: „Cea mai mare provocare din cariera mea!”

Update. Flavius Stoican a acceptat să antreneze Pandurii Târgu Jiu, deşi echipa nu trece printr-o perioadă foarte bună. Fostul tehnician al lui Dinamo a dezvăluit de ce a răspuns afirmativ la oferta venită din partea gorjenilor şi a explicat ce planuri are pentru viitorul apropiat.

Cele mai citite

„Am ales Pandurii Târgu Jiu pentru că, sincer vă spun, cred că este cea mai mare provocare din cariera mea de antrenor. Am mai trecut printr-o perioadă poate nu la fel de grea, la o echipă cu salarii foarte mici şi jucători dornici de performanţă, mă refer la Dinamo, şi am reuşit împreună cu ei să ajungem pe un loc de cupe europene, un loc la care la începutul campionatului nici nu visam. Am încredere că pot să fac treabă la Pandurii, am mai mult timp la dispoziţie, avem o perioadă de pregătire în Antalya. La Dinamo am luat o echipă din mers şi s-a spus că a fost o pălărie prea mare pentru mine. Cred că putem face treabă la Pandurii. Nu cred că este aşa de mare diferenţa de valoare între echipele din Liga 1, chiar dacă sînt anumite nume, cîţiva jucători de valoare. Eu vreau să facem o echipă bună, un grup adevărat. 

Nu mă interesează CV-ul, nu pub bază pe ce se spune, auzeam întrebări de la unii impresari privind experienţa mea. Eu ştiu ce pot, mă bucur că văd că sînt oameni alături de mine şi o să îmi pun în practică tot ce am acumulat în perioada mea de antrenorat. Vreau să fiu atent la calităţile jucătorilor şi la caracterul lor. Srna şi Tymoshchuk, doi prieteni ai mei, spuneau că nu e bine să antrenez în România, că e dificil, cî sînt salarii mici.  Am vorbit şi cu domnul Grigoraş, după ce a plecat dînsul de aici. Sînt genul de om care nu poartă ură nimănui, i-am cerut cîteva detalii despre echipă. Mi-a spus şi domnul Grigoraş că e o perioadă foarte grea, dar eu merg înainte. M-am înhămat aici, să încerc, trebuie să mai şi muncim”, a spus Stoican.

…………………….

UPDATE 11.01Flavius Stoican este noul antrenor al celor de la Pandurii. Fostul tehnician al lui Dinamo a fost prezentat oficial de către administratorul special al clubului din Tîrgu Jiu, Marin Golea.

Stoican a condus în această dimineaţă un prim antrenament. Au fost prezenţi 40 de jucători din care vor fi aleşi componenţii lotului pentru partea a doua a campionatului.

Secundul lui Stoican va fi Dorian Gugu, în timp ce antrenor cu portarii va fi Valentin David.

Fostul antrenor de la Zimbru Chișinău va avea un salariu de 1.500 de euro la Pandurii Tîrgu Jiu plus bonusuri de performanță.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Situația de la Pandurii continuă să fie explozivă! Conducerea a mai luat o decizie zilele acestea, iar antrenorii și jucătorii vor trebui să dea răspunsuri la începutul lunii ianuarie.

Este cunoscut faptul că fotbaliștilor li s-au micșorat salariile în toamnă, 1.000 de euro pe lună, urmînd însă ca începînd cu noul an situația să se redreseze, oarecum. Nu a fost deloc așa. Șefii gorjenilor i-au propus antrenorului Petre Grigoraș un salariu de 1.500 de euro brut, iar jucătorilor contracte între 500 și 2.000 de euro.

Grigoraș nici nu vrea să audă de așa ceva și va refuza propunerea. ”1.500 de euro brut înseamnă 900 de euro în mînă! Ce antrenor de Liga 1 ia banii ăștia? Ce antrenor din Liga 1 ar accepta asta? Dacă vor să scape de mine, să-mi spună. Ne despărțim, dar nu oricum. Eu am semnat pe un an și jumătate, să mă plătească”, a declarat Grigoraș, pentru FANATIK.RO.

Antrenorul are clauză conform căreia, dacă este dat afară, trebuie să-i fie plătite toate salariile din contractul de un an și jumătate, plus trei compensatorii.

”Îmi caut un avocat, o să mă consult cu el și voi vedea ce este de făcut. Dar eu nu semnez un asemnea contract”, a continuat Grig.

Nu rata

Flavius Stoican, Claudiu Niculescu și Emil Săndoi sînt țintele celor de la Pandurii pentru a-l înlocui pe Petre Grigoraș.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu