News

Control ANPC la cora. Magazinele din Pantelimon și Alexandriei ar putea fi închise pentru șase luni din cauza neregulilor găsite. Reacţia hipermarketului

Magazinele din Pantelimon și Alexandriei ar putea fi închise pentru șase luni, în urma unui control ANPC.
29.10.2021 | 18:11
Control ANPC la Cora. Magazinele din Pantelimon și Alexandriei ar putea fi închise pentru șase luni din cauza neregulilor găsite. Reacţia hipermarketului. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri au fost realizate mai multe controale ale ANPC la cora, iar aici au fost descoperite mai multe nereguli.

Magazinele din Pantelimon și Alexandriei ar putea fi închise pentru șase luni.

Control ANPC la cora. Magazinele din Pantelimon și Alexandriei ar putea fi închise

Vineri, au avut loc mai multe controale în București, la magazinele Cora, ele fiind efectuate de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) din Regiunea București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Au fost descoperite mai multe nereguli, iar compania a fost  amendată cu 120.000 lei. Toate alimentele care nu erau conforme au fost oprite de la vânzare.

„În urma controlului, au fost înregistrate o serie de abateri importante, care au dus la amenzi contravenționale în valoare totală de 120.000 lei și dispunerea unor măsuri complementare importante, după cum urmează:

ADVERTISEMENT

oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine”, au transmis reprezentanții ANPC.

De asemenea, toate aceste nereguli au dus la o propunere de închidere temporară, pentru jumătate de an, pentru magazinele din Pantelimon și Alexandriei.

ADVERTISEMENT

„Propunere de închidere a unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru Cora Pantelimon și Alexandriei”, se mai arată în comunicatul instituției.

Reacția cora după controalele ANPC

După ce au fost efectuate aceste controale în urma cărora s-au descoperit mai multe nereguli, cora a transmis un punct de vedere și a informat că toate „situațiile” descoperite de ANPC urmează să fie rezolvate în cel mai scurt timp.

ADVERTISEMENT

Iată reacția lanțului de magazine:

“Patru hipermarketuri cora din Bucureşti au primit controale din partea ANPC în cursul dimineţii de astăzi.

În urma controalelor au fost constatate o serie de situaţii pe care le rezolvăm în cel mai scurt timp. Cea mai mare parte dintre acestea au fost deja remediate până la această oră.

Relaţia cora cu autorităţile este una constantă şi de dialog. Apreciem de fiecare dată observaţiile experţilor ANPC şi colaborăm pentru îmbunătăţirea activităţii.

Îi asigurăm pe clienţi că am implementat toate măsurile de siguranţă sanitară şi alimentară în magazine, care sunt certificate Safeguard, astfel încât aceştia să aibă o experienţă plăcută şi sigură la cumpărături”, a transmis compania, printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT