News

Cum să ai semnal mai bun la telefon şi WiFi

Cum să ai semnal mai bun la telefon este o problemă pe care o poţi rezolva uşor şi sunt sfaturi de care să ţii cont mereu când ai nevoie. În primul rând, trebuie să ştii că semnalul GSM...
28.08.2015 | 15:53
Cum sa ai semnal mai bun la telefon si WiFi

Cum să ai semnal mai bun la telefon este o problemă pe care o poţi rezolva uşor şi sunt sfaturi de care să ţii cont mereu când ai nevoie. În primul rând, trebuie să ştii că semnalul GSM scade pe măsură ce te distanţezi tot mai mult de un turn de emisie şi pe măsură ce sunt tot mai multe elemente între telefon şi turn. Astfel, spre exemplu, dacă la suprafaţă la Piaţa Unirii n-ai nicio problemă în a avea semnal complet 4G, în subteran, la metrou, se poate să te chinui să prinzi una-două unităţi de 3G sau, sunt în cazuri, să n-ai deloc. Iată ce sfaturi avem pentru tine despre cum să ai semnal mai bun la telefon şi la reţeaua WiFi.

Cum să ai semnal mai bun la telefon

Un truc este să stai într-un singur loc cât încerci să suni pe cineva şi ai nevoie de semnal complet. Asta pentru că între turn de emisie şi telefonul se face transfer de date pentru înregistrarea în reţea, schimbul se face de câteva ori pe secundă şi cu cât reduci aria mai mult, cu atât calitatea semnalului este mai bună. În aceeaşi idee, încearcă să fii mai sus, dacă n-ai semnal suficient. Fie că urci câteva etaje cu liftul, fie că te duci în mansardă ori ieşi de la metrou pentru câteva minute, câţiva metri pot face diferenţa. Depinde însă de la telefon la telefon.

Când eşti în interior şi vrei să ai semnal mai bun, încearcă să te duci pe lângă ferestre. Cu cât sunt elemente mai subţiri între tine şi emiţătorul semnalului, cu atât acesta va fi mai puţin ecranat şi va creşte în intensitate. Nu strică dacă ştii şi direcţia în care se regăseşte turnul de emisie. Desigur, asigură-te că telefonul este suficient încărcat. Mai ales pe 3G sau 4G, modulul GSM consumă foarte multă energie comparativ cu 2G (sau EDGE).

Sunt telefoane care au probleme cu poziţia în care se regăsesc antenele. Spre exemplu, iPhone 4 a avut cea mai cunoscută problemă. Atingeai zona de îmbinare dintre două antene şi semnalul scădea dramatic. Ei bine, nu doar iPhone are problema asta. Documentează-te unde are telefonul tău antena GSM şi încearcă să o acoperi cât mai puţin când ai nevoie de semnal, fie ţinând telefonul de un colţ, fie ţinându-l de margini.

Cum să ai semnal mai bun la WiFi

Ca să ai un semnal foarte bun al WiFi, asigură-te din prima că iei un router foarte bun. Cântăreşte bine costurile şi eficienţa lui, câte antene primeşti şi în ce bandă funcţionează. Desigur, ai grijă şi ca dispozitivele tale să fie compatibile, căci telefoanele sau laptopurile mai vechi nu funcţionează cu noile standarde şi viteza şi semnalul sunt reduse.

Apoi, routerul ar trebui să stea într-o cameră egal depărtată de celelalte. Dacă eşti la bloc, pune-l în sufragerie şi astfel asiguri o distribuţie egală a semnalului în toate celelalte. Este un fapt valabil pentru toate routerele. De asemenea, poţi cumpăra un distribuitor pentru reţeaua ta ca să răspândeşti semnalul mai mult. În plus, poţi pune routerul la o înălţime mai mare ca să nu fie obstrucţionat semnalul de alte elemente.

Dacă elementele de mai sus nu ajută, poţi încerca acest tutorial de mai jos prezentat de „Adevărul“. Poţi amplifica semnalul folosind o doză goală de suc pe care o tai şi o faci antenă parabolică pentru routerul tău.

Sursă: www.playtech.ro