Fotbal international

Rosberg, campionul en-titre s-a retras! Primele REACŢII. Ce a spus Hamilton!

UPDATE. Lewis Hamilton a vorbit despre retragerea timpurie a colegului şi rivalului său....
03.12.2016 | 11:35
Rosberg campionul entitre sa retras Primele REACTII Ce a spus Hamilton

UPDATE. Lewis Hamilton a vorbit despre retragerea timpurie a colegului şi rivalului său.

“Îi va lipsi Formulei 1 şi îi doresc tot ce este mai bun. Sunt sigur că este o surpriză pentru mulţi. Eu sunt, probabil, singura persoană care consideră că nu a fost o surpriză deoarece îl cunosc de mult timp. Este prima dată când a câştigat în 18 ani, de asta nu a fost o surpriză că a decis să se oprească. Are o familie asupra căreia vrea să se concentreze şi îşi doreşte mai mulţi copii, iar F1 ia mult timp.

Dacă îmi va lipsi rivalitatea? Bineînţeles! Este ceva ciudat şi va fi trist să nu-l am în echipă anul viitor. N-aş spune că sunt contrariat. Bineînţeles că este păcat că nu îmi va permite să-mi iau titlul înapoi sau să lupt pentru asta, dar e alegerea lui şi îi respect decizia. Am concurat unul împotriva celuilalt de 18 ani şi nu este cel mai prost scenariu pentru mine”, a declarat Hamilton, potrivit motorsport.com.

UPDATE, ORA 17:22. Şeful echipei Mercedes, Toto Wolff: ”Am fost luat complet prin surprindere. Este o decizie curajoasă a lui Nico. Spune foarte multe despre caracterul puternic al său”.

Rivalii de la McLaren a luat notă de faptul că nu numai Nico Rosberg a luat decizia să se retragă. ci şi Jenson Button şi Felipe Massa. ”F1 nu va fi la fel fără aceşti trei băieţi”

mclaren

”Mare respect”, a scris Kevin Magnusen pe Twitter.

magnussen

”E incredibil că Nico Rosberg se retrage din F1. O decizie foarte curajoasă”, a scris şi Juan Pablo Montoya, fost pilot în F1 şi Nascar.

montoya

”Cu siguranţă este un mare campion. Îl admir mult pe Nico Rosberg, respect”, a scris pe Twitter Sergio Perez, pilotul lui Force India.

sergio-perez

Şi sportivi români au fost luaţi prin surprindere de decizia nemaţului: ”Respect Nico Rosberg. Astăzi m-ai cîştigat definitiv”, a scris Florin Mergea.

mergea

Nico Rosberg, cel care tocmai a cîştigat primul său titlul de campion mondial, a făcut un anunţ şocant pe pagina sa oficială de Facebook! Se retrage! Decizia este cu efect imediat! Asta în seamnă că Mercedes trebuie să-şi caute un nou pilot pentru sezonul din 2017!

“În cei 25 de ani de cînd particip la curse, scopul meu unic, visul meu, a fost să devin campion mondial de Formula 1. Prin muncă grea şi multe sacrificii, mi-am atins obiectivul. Mi-am urcat “muntele”, iar acum sunt în vârf. Sînt gata, am cheltuit prea mult timp pe care ar fi trebui să-l aloc familiei mele. Trebuia să lipsesc foarte mult de acasă, totul era coordonat Formulei 1. Duminică dimineaţa, în Abu Dhabi am ştiu că va fi ultima mea cursă în Formula 1. Începe un nou capitol din viaţa mea. Sînt curios ce îmi este rezervat”, a explicat Rosberg motivul retragerii sale timpurii, la doar 31 de ani!

9 victorii a bifat Nico Rosberg în sezonul din 2016, cînd a şi devenit campion mondial. 

rosberg

CV-ul lui Rosberg:

Debut: 2006, Marele Premiu din Bahrain
Victorii în F1: 23
Podiumuri: 57
Starturi în F1: 206
Plecări de pe primul loc al grilei de start: 30
Titluri mondiale: 1 (2016)
Prima victorie: 2012, Marele Premiu al Chinei;
Echipe pentru care a concurat: Williams şi Mercedes.
Salariu: 20.000.000 de euro (2016)

„Magicul” număr 6 

Cariera lui Nico Rosberg din automobilism s-a învîrtit în jurul numărului 6. Ca o coincidenţă, 6 e numărul preferat al tatălui său, Keke Rosberg, dar e aproape „înfricoşător” cît de mult a orbitat cariera lui Nico în jurul acestui număr. În anul 2014, piloţii din Formula 1 au avut şansa să îşi aleagă numărul pentru toată cariera. Aşa cum era de aşteptat, Nico Rosberg a ales numărul 6: „Cool. Am ales numărul 6, numărul favorit al viitoarei mele soţii şi al tatălui meu. Trebuie să funcţioneze şi pentru mine”

Război „fratricid”

În ultimii trei ani, Mercedes a dominat Formula 1. Însă, între cei doi piloţi ai echipei, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, a existat un adevărat război, atît pe circuit, cît şi în afara lui. Cei doi s-au bătut pentru titlul mondial de fiecare dată în tot acest timp, de două ori l-a cîştigat pilotul britanic, iar o dată Rosberg. Întîlnirile dintre cei doi pe circuit au fost extrem de încinse, fiind dese situaţiile în care maşinile chiar se atingeau în lupta pentru întîietate.

Sezonul care tocmai ce s-a încheiat şi care i-a adus titlul de campion mondial lui Nico Rosberg a fost unul dintre cele mai incitante din ultimii 10 ani. Ultima oară, Hakkinen şi Schumacher mai încîntau spectatorii într-un asemenea mod, cum au făcut Rosberg şi Hamilton în 2016. Marele Premiu al Spaniei a arătat cît de dură este lupta la titlu. În primul viraj, Rosberg a întîmpinat o problemă în timp ce se afla în faţa lui Hamilton. A fost nevoit să ajusteze ceva la maşină, timp în care britanicul a văzut o posibilă breşă. Rosberg s-a uitat în oglindă şi l-a forţat pe coechipierul său să iasă în decor. Oficialii cursei n-au luat nici o acţiune împotriva celor doi, menţionînd că a fost un accident normal de cursă.