ULTIMA ORĂ
FOTBAL / ECHIPA NAŢIONALĂ

EXCLUSIV. Petrescu: „Plătiţi 500.000 de euro!” Reacţia CFR-ului

UPDATE, ora 19:38 / A sosit şi comunicatul celor de la CFR Cluj, care confirmă că Dan Petrescu va rămâne în Gruia.

Cele mai citite

Clubul CFR 1907 Cluj dorește să mulțumească Federației Române de Fotbal pentru interesul manifestat în ceea ce privește numirea antrenorului nostru în funcția de selecționer, însă Dan Petrescu va rămâne în continuare în Gruia pentru a-și continua munca începută în urmă cu trei luni. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Apreciem profesionalismul de care FRF a dat dovadă în purtarea acestor negocieri și pentru faptul că a cerut acordul clubului nostru înainte de a discuta cu Dan Petrescu. Acest interes confirmă încă o dată, dacă mai era cazul, faptul că Dan Petrescu este unul dintre cei mai buni antrenori români.

Deși tehnicianul CFR-ului a anunțat public că ar dori să preia acest post, clubul nostru și antrenorul Dan Petrescu au decis să continue acest proiect început împreună, astfel că SuperDan va rămâne alături de toată suflarea „alb-vișinie” până la finalul contractului și va încerca să readucă CFR-ul acolo unde îi este locul, în elita fotbalului european. Ne bucurăm pentru această decizie și sperăm ca echipa națională a României să găsească un antrenor la fel de bun ca Dan Petrescu.

Dorim să precizăm faptul că Mister a ales să continue în Gruia convins de proiectul început împreună, pentru grupul de jucători construit la CFR, care a demonstrat în primele etape că formează deja o familie, și nu în ultimul rând pentru suporterii “vișinii”. Menționăm că nu s-a discutat în niciun moment al acestor negocieri de partea financiară între clubul CFR și Federația Română de Fotbal, dar nici între Federația Română de Fotbal și Dan Petrescu.

Ne dorim ca în viitorul apropiat atât echipa CFR 1907 Cluj, cât și Naționala României să își îndeplinească obiectivele propuse!

Mulțumim, Dan Petrescu! Mulțumim, FRF!”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului CFR Cluj.


 

UPDATE, ora 19:30 / Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR Cluj a vorbit despre situaţia lui Dan Petrescu. Oficialul dă de înţeles că antrenorul va rămâne la CFR Cluj. „Dan Petrescu este la antrenament la noi şi vom da un comunicat apoi pentru a anunţa decizia finală”, a spus Iuliu Mureşan pentru FANATIK.

UPDATE: FANATIK.RO a aflat că 500.000 de euro este suma pe care trebuie să o plătească Federaţia Română de Fotbal către CFR Cluj pentru a-l instala pe Dan Petrescu la naţională! Tehnicianul CFR-ului a dat un răspuns pozitiv celor de la FRF, dar cu o condiţie: „Dacă îmi plătiţi cei 500.000 de euro pe care i-am primit de la Cluj, vin imediat!”. Aşa că în cursul următoarelor zile, Federaţia trebuie să dea un răspuns, nu Petrescu! 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

CFR Cluj nu e dispusă să-l lase prea uşor pe Dan Petrescu că plece la echipa naţională. Oficialii clujenilor nu ar putea să se opună, moralmente vorbind, pentru că „Bursucul” i-a anunţat din startul contractului că şi-ar dori să antreneze naţionala României, de altfel afirmând asta şi în spaţiul public, de fiecare dată când a fost întrebat. Clauză în contract însă nu există, dar e greu de crezut că, dacă negocierile cu oamenii de la Federaţie vor merge bine, că „Bursucul” ar putea fi ţinut pe loc.

Există însă şi un atu pe care şefii celor de la Cluj îl au: Dan Petrescu este cel mai bine plătit antrenor din fotbalul românesc, cu un salariu stagional de 400.000 de euro pe sezon, iar exact o sumă cu 100.000 de euro mai mare a primit când a semnat contractul, ca primă de instalare. „Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă au fost la Cluj. Întâlnirea a avut deja loc”, a confirmat Iuliu Mureşan, în direct la o televiziune de sport. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!

Vor să-l instaleze cât mai repede pe Dan Petrescu

Şi exact prima de instalare de 500.000 de euro este problema, pentru că aceasta trebuie să fie returnată ca Petrescu să fie lăsat să plece la echipa naţională. Iar antrenorul nu are de gând să şi-o plătească singur şi vrea să-i convingă pe oficialii federali să bage mâna în buzunar pentru a se achita faţă de conducerea de la Cluj. Discuţiile trebuie să fie însă finalizate repede, pentru că Federaţia doreşte să instaleze cât mai repede un antrenor în locul lui Daum, chiar înainte de ultimele două partide din preliminariile pentru CM din Rusia.

Dan Petrescu este prima opţiune a Federaţiei Române de Fotbal şi este singurul antrenorul cu care s-a negociat până în acest moment. Petrescu este fost component al Generaţiei de Aur şi, deşi prieten apropiat cu Gică Popescu sau Gheorghe Hagi, ar fi dispus să meargă la echipa naţională şi sub conducerea actuală a FRF, aflată în conflict cu cei doi. Petrescu a strâns 95 de selecţii pentru echipa naţională.

 

 

Nu rata

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu