Fotbal intern

UPDATE. Dănuţ Lupu a scăpat de emoţii! A fost externat: “Sînt cît pot fi de bine!”

10 februarie, UPDATE 13:45 / Veşti bune pentru familia lui Dănuţ Lupu! Fostul internaţional a fost externat după aproxmativ 3 săptămîni, după ce a suferit o dublă pneumonie acută. Fostul...
10.02.2016 | 13:45
UPDATE Danut Lupu a scapat de emotii A fost externat Sint cit pot fi de bine

10 februarie, UPDATE 13:45 / Veşti bune pentru familia lui Dănuţ Lupu! Fostul internaţional a fost externat după aproxmativ 3 săptămîni, după ce a suferit o dublă pneumonie acută. Fostul jucător al lui Dinamo şi Rapid a slăbit nu mai puţin de 14 kilograme, dar  susţine că este ok din toate punctele de vedere.

Sînt cît pot de bine şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus Dănuţ Lupu.

…………………………………………………..

2 februarie, UPDATE 13:18 / Starea lui Dănuţ Lupu se îmbunătăţeşte, însă fostul mare fotbalist trebuie să renunţe la fumat.

“Face progrese, mici, dar îmbucurătoare. Tot le spune celor din familie că într-o săptămînă e acasă. Nu e chiar aşa, dar din week-end a început să ceară suc şi supă, iar medicii i-au dat voie să se alimenteze şi astfel. Normal că i s-a spus că nu mai are voie să fumeze. Depinde acum de el dacă poate să se lase. În rest e optimist, chiar mai face şi câte o glumă, dar încă n-a trecut greul”, a spus un apropiat al familiei pentru Gazeta Sporturilor.

28 ianuarie, UPDATE 18:48 / Danuţ Lupu se simte mult mai bine! Mai mult, dacă lucrurile vor merge pe aceeaşi linie, sînt şanse ca fostul internaţional să fie externat chiar în cursul săptămînii viitoare. Totuşi, nici una dintre părţi nu îşi permite vreun risc, astfel că Lupu va rămîne internat pînă cînd starea lui se va stabiliza din toate punctele de vedere.

“Din fericire, Danuţ a fost puternic şi a trecut peste ce era mai greu. Lucrurile merg spre bine”, susţin apropiaţii fostului internaţional.

UPDATE, 11:17 Razvan, fiul fostului mare fotbalist Danuţ Lupu, a oferit ultimele detalii despre starea de sănătate a părintelui său.

”S-a întîmplat la Galaţi, a venit ambulanţa şi l-a dus la Bucureşti. A fost o răceală banală, pe care a neglijent-o. A crezut că o duce pe picioare, că e puternic, mai ales că făcea mişcare. Nu a tratat boala. Acum este la Terapie Intensivă, la perfuzii cu antibiotice. Doar eu şi mama avem voie să intrăm la el, în salon. Nu este adevărat că este în comă, e lucid, vorbeşte. A făcut sport, este puternic. Mai multe nu putem spune, pentru că nici noi nu ştim. Doctorii îl vor mai ţine în spital cel puţin o săptămînă. Are de trecut un prag, apoi totul va fi bine”, a spus Răzvan Lupu pentru sportnews.ro.

Răzvan susţine că tatăl său nu a făcut excese, aşa cum se vorbeşte în lumea fotbalului.

“Fuma cam un pachet, un pachet şi jumătate de ţigări pe zi. Dar alte excese nu a făcut. Nu-şi turna alcool în cap, nu se droga, cum mai bîrfesc unii! O singură dată l-am văzut beat, în viaţa mea. Şi am 28 de ani!”, a încheiat Răzvan.

UPDATE. Starea lui Dănuţ Lupu s-a stabilizat după ce fostului internaţional i s-a administrat un tratament cu antibiotice.

Vreau să se risipească ceaţa în primul rînd despre presupusul infarct. Nu a suferit nici un infarct. Dănuţ a avut imunitate zero, iar tratamentul a fost bazat şi pe multe antibiotice. Raportat la penicilina normală, el a făcut 1.000.000 de unităţi la opt ore pentru a-şi reveni. Azi a fost vizitat de soţia sa şi de fratele său, iar medicii nu au mai permis şi alte vizite. Răspunde la tratament şi important este că a început să mănînce de ieri. Starea lui este stabilă”, a dezvăluit pentru ProSport o sursă din anturajul fostului fotbalist.

–––––––––––––––-

 

UPDATE. Medicul Cătălin Apostolescu, de la Spitalul Matei Balş, a oferit primele declaraţii cu privire la starea de sănătate a lui Dănuţ Lupu.

Momentan este în stare gravă. Este internat la secţia de terapie intensivă. Diagnosticul este confidenţial. Dacă domnul Lupu sau familia lui vor să faca public diagnosticul sunt liberi s-o facă. A fost admis în spital sâmbătă seara, nu mă pot pronunţa asupra prognosticului, pentru că este sub tratament. Urmează să vedem cum raspunde la acest tratament. Pacientul este conştient”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Apostolescu. 

––––––––––––

Fostul fotbalist al lui Dinamo, Dănuţ Lupu, ar fi suferit un infarct weekend-ul trecut, iar acum se află într-o stare dificilă şi este internat la terapie intensivă.

Fostul internaţional a fost transportat de urgenţă la spital şi a fost stabilizat de medici. Doctorii sînt rezervaţi în privinţa şanselor de a se recupera total. Principala temere este legată de faptul că a trecut o perioadă destul de mare în care creierul nu a fost oxigenat, astfel că fostul mare mijlocaş ar putea să rămînă cu probleme neurologice, anunţă digisport.ro.

În acest moment, Dănuţ Lupu este internat la Spitalul “Matei Balş” din Bucureşti, la secţia de Terapie Intensivă. Chiar dacă poate vorbi, conform apropiaţilor săi, starea sa este în continuare gravă. El venise sîmbătă seara la spital cu o gripă foarte severă şi insuficienţă respiratorie, problemele pe care le-a avut în prima noapte în spital făcîndu-se să se vorbească inclusiv despre un infarct miocardic!

Dănuţ Lupu a evoluat, de-a lungul carierei pentru Dinamo, Panathinaikos, Korinthos, OFI Creta, Rapid, Brescia şi Tzafirim Holon. La echipa naţională, fostul mijlocaş a jucat în 14 meciuri, fără a marca vreun gol.

5 trofee a cîştigat Lupu în cariera de fotbalist: eventul cu Dinamo (1989-1990), titlul cu Panathinaikos (1990-1991) şi titlul şi Supercupa României cu Rapid (1998-1999).

Dănuţ Lupu a strîns 14 prezenţe la echipa naţională a României şi a făcut parte din lotul “tricolorilor” la Campionatul Mondial din 1990, disputat în Italia.