Sport

EXCLUSIV. Dezvăluirea unui jucător. Cum s-a ajuns la clauzele URIAŞE de reziliere care l-au ÎMBOGĂŢIT AZI pe Mititelu! “E normal, aşa face şi Becali la Steaua!”

Fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Ovidiu Dănănae, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că se bucură pentru faptul că FC U Craiova, societatea la care a jucat pînă în 2011 a primit...
14.06.2016 | 00:01
EXCLUSIV Dezvaluirea unui jucator Cum sa ajuns la clauzele URIASE de reziliere care lau IMBOGATIT AZI pe Mititelu E normal asa face si Becali la Steaua
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Ovidiu Dănănae, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că se bucură pentru faptul că FC U Craiova, societatea la care a jucat pînă în 2011 a primit despăgubiri de peste 220.000.000 de euro, deoarece în momentul dezafilierii fostei sale echipe, clubului din Bănie i s-a făcut o mare nedreptate.

Dănănae se afla sub contract cu FC U Craiova la momentul dezafilierii din 2011 şi avea o clauză de reziliere de 5 milioane de euro, fiind unul din jucătorii cu clauzele care i-au adus 220.000.000 de euro lui Mititelu în urma deciziei de azi. După decizia excluderii, fundaşul a semnat liber de contract în Rusia, la Tom Tomsk, apoi cu Steaua. 

ADVERTISEMENT

Fundaşul dreapta a dezvăluit cum s-a ajuns ca jucătorii să semneze clauzele uriaşe de reziliere care au dictat prejudiciul fabulos, conform sentinţei Tribunalului Bucureşti de marţi! 

Ovidiu, ai aflat ce s-a hotărît în procesul dezafilierii Universităţii Craiova?

Da! Am apucat şi eu să citesc şi pot să vă spun că mă bucură această decizie. În 2011, iar apoi un an mai tîrziu, o echipă de fotbal frumoasă şi iubită a fost radiată de pe harta fotbalului românesc. Vouă vi se pare normal acest lucru?

ADVERTISEMENT

Mititelu a cîştigat procesul pe baza clauzelor voastre de reziliere. Tu aveai o clauză de 5 milioane de euro. Ţi se pare normală?

Ca să ţi răspund sincer, vezi că la început am avut o clauză de 6 milioane de euro, dar apoi Adrian Mititelu a lăsat-o la 5 milioane. Însă îţi spun sincer că mi se par normale aceste clauze de reziliere. Gigi Becali nu pune la Steaua clauze de reziliere jucătorilor săi? Aţi văzut că la unul la unul a pus 10, la altul 5, la altul 25, aşa se practică în fotbalul mare.

ADVERTISEMENT

 “Roman putea să fie un produs excelent de export!”

Crezi că dacă echipa nu era dezafiliată Universitatea Craiova ar mai fi rezistat în fotbalul românesc?

Absolut! Nu ştiu dacă se cîştigau bani pe urma clauzelor noastre de reziliere, dar să ştiţi că Mititelu, pe lîngă Florin Costea, Dorel Stoica, Dănănae, Prepeliţă putea să vîndă şi alţi jucători tineri.

ADVERTISEMENT

La cine te referi?

Păi în primul rînd mă refer la Mihai Roman. Acum el a ajuns în Olanda, iar Mititelu nu s-a ales cu nimic pe el. Apoi mai erau în formă bună la vremea aia Firţulescu şi Gîngioveanu. Ei erau foarte tineri pe atunci.

“Eu am avut ofertă de la Bordeaux”

Pînă să fiţi dezafiliaţi în 2011 tu ai avut vreo ofertă de transfer?

Da! Ştiu că pe adresa mea venise o ofertă din Franţa de la Bordeaux, dar Adrian Mititelu nu s-a înţeles cu francezii la bani. Mi-ar fi plăcut să plec pe o sumă importantă de bani, deoarece poate să făceau de pe urma transferului meu în străinătate rost de bani şi se mai rezolvau din probleme. Apoi însă, am plecat la Tom Tomsk unde am semnat ca jucător liber de contract.

Au trecut cinci ani de cînd Universitatea a fost exclusă din fotbalul românesc, crezi că Mititelu va mai putea să facă vreo dată echipă?

Eu nu ştiu ce are de gînd domnul Mititelu, dar pot să vă spun că nu a fost omeneşte ce s-a întîmplat în 2011 cu Universitatea Craiova. Echipa asta nu putea să fie ucisă în asemnea hal.

ADVERTISEMENT