ULTIMA ORĂ
FOTBAL INTERN / DINAMO

DINAMO. Bayern și Eintracht, cu ochii pe el! ”Au pierdut Motoreta!”

DINAMO. Ionuț Negoiță, și nu numai el, se mândrește cu Centrul de Copii și Juniori al clubului, însă tocmai a pierdut una dintre cele mai mari speranțe: George Eduard Rusu! Fotbalistul, în vârstă de 13 ani, a renunțat la Dinamo și s-a mutat la Academia Atletico Madrid!

Cele mai citite

DINAMO. Dintr-o echipă de pluton, Atletico a ajuns pe primul loc. Viteza, calitatea de bază a puștiului, și-a spus cuvântul. Nu a fost răzbunare, dar i-a plăcut să dea de pământ cu Dinamo atunci când a prins-o și i-a perforat, de multe ori, poarta.

Dă click pe galeria foto!

DINAMO. Nu fotbalul a fost prima opțiune pentru cel poreclit ”Motoreta”! Mama lui, Mariana Ilie, a cochetat cu atletismul și, cum era firesc, l-a îndrumat către sport. Când puștiul împlinise șapte ani!

DINAMO. A început cu baschet și karate!

Mariana Ilie povestește, pentru FANATIK.RO, cum i-a îndrumat pașii către sport fiului ei. ”Am sesizat energia lui de sportiv. L-am dus la baschet prima dată. Dar nu se lipea de el, nu i-a plăcut”, spune Ilie.

DINAMO. După câteva luni sub panou, Eduard bătea la ușa unui alt sport: karate! Nu i-a plăcut, așa că mama a luat o două decizie: ”M-am gândit că pentru el ar merge fotbalul. L-am înscris la Chelsea București. 11 luni a stat acolo, iar antrenorul mi-a zis că are potențial și, de aceea, să-l duc la școala de fotbal Marius Lăcătuș. Dar m-am interesat și am ajuns cu el la Dinamo!”

DINAMO. I-a bătut pe unde i-a prins!

Două săptămâni a fost în probe fizice George Eduard Rusu! Le-a trecut! Antrenorul Palade a văzut în el speranța. A început de la echipa a treia, iar în doi ani a ajuns om de bază în prima. Apoi, golgheter. I se spunea Motoreta sau Bolt. ”Este vitezist! În toți cei patru ani la Dinamo a fost primul la probele fizice”, explică Mariana Ilie.

DINAMO. După patru ani și ceva de când a intrat pentru prima dată pe porțile Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, Eduard părăsea echipa! ”Am simțit că este nedreptățit, oarecum, și am hotărât să-l transfer. Am simțit atunci nevoia unei schimbări. Intra într-o rutină care nu-i făcea bine”, a explicat Ilie.

N-a fost deloc simplu. Mariana Ilie s-a prezentat în biroul șefului Centrului, Gabriel Răduță, unde se afla și antrenorul Tudor Palade. I-a explicat ce vrea, Răduță i-a dat contractul fotbalistului și dusă a fost. Palade a luat foc atunci și i-a cerut șefului să revină asupra deciziei.

Acesta a sunat-o pe mama băiatului și i-a cerut să revină cu actele. A fost refuzat. Atunci i-a propus să facă formele pentru un împrumut la Academia Atletico Madrid, unde Eduard urma să ajungă. S-a opus însă David Tudor, antrenorul de la noua echipă a puștiului. Astfel, Dinamo pierdea ”Motoreta”!

Un an a trecut de când Eduard Rusu joacă pentru Atletico Madrid. A luat etapele de la zero, așa cum o făcuse la Dinamo. Și-a întâlnit de patru ori fosta echipă, de trei ori a învins-o. A marcat de fiecare dată. ”Le-am spus când l-am transferat că o să-i bată! Asta s-a întâmplat!”, se amuză Mariana Ilie.

”Are antrenor individual pentru tehnică. Mai joacă și pentru Young Tigers, o școală de minifotbal”, completează mama lui Eduard.

”Este un copil de perspectivă, are o viteză de deplasare foarte bună. De fapt, este atuul lui. O calitate mult peste medie. Este ambițios, muncitor, un copil cuminte…

Dacă va continua să muncească așa cum o face acum, îl văd la o echipă mare. Chiar la Atletico Madrid”, l-a caracterizat pe puşti antrenorul său, David Tudor.

DINAMO. Patru luni la Eintracht!

În urmă cu doi ani, Eduard a dat probe la Bayern Munchen și la Eintracht Frankfurt! Le-a luat. Mariana Ilie a hotărât într-o vară că fiului ei îi va fi mai bine într-o altă țară. A ales Germania. Wiesbaden, un orășel dintr-o zonă turistică. 420 de kilometri de Munchen.

”Într-o zi, am făcut o vizită la stadionul lui Bayern. Am vorbit cu un antrenor de la Academia Bayern. Eduard a fost băgat la o grupă, a luat probele fizice. Ni s-a propus să rămânem la Academia Bayern. Școală, cursuri, hrană, cazare… În fine, tot ce trebuie! Dar am renunțat, erau 420 de kilometri distanță, cum să-l las singur? Nu făceam față, nu puteam face naveta ca să-i fiu aproape!”, povestește Mariana.

Așa că s-a orientat către Eintracht Frankfurt! Era la o jumătate de oră distanță de Wiesbaden. Patru luni s-a antrenat Eduard la Academia Frankfurt. Antrenamente, luni, miercuri, vineri! În același timp, se pregătea și cu SVW Wiesbaden! ”Antrenorul de aici a vrut să-l antreneze, să cheme observatori și să-l vândă”, spune Mariana Ilie.

După patru luni, Mariana Ilie și fiul ei reveneau în România. ”Am plecat pentru că am avut probleme de adaptare. Climă, dimineața soare, după amiază ningea. Nu vorbeam limba. Dar și acum țin legătura cu antrenorii de la Eintracht și Wiesbaden. Și mâine dacă ne întoarcem, el e ca acasă acolo”, a încheiat mama lui George Eduard.

Mariana Ilie nu are de gând să-și lase fiul pe mâinile vreunui agent de jucători. De aceea, în scurt timp se va înscrie la cursurile de agenți. ”O fac în primul rând pentru Edi, să fie pe mâini sigure și bune. Pentru că eu mă ocup de el, exclusiv, de 6 ani. Și să rămână banii în familie (râde!)… Și pentru că-mi place acest sport și ideea. Dar, dacă va merge treaba, mă voi ocupa și de alți jucători”, a dezvăluit Mariana Ilie.

Nu rata

13 ani are Eduard George Rusu

4 ani și jumătate a jucat Eduard la Dinamo

 

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu