ULTIMA ORĂ
LIGA 1 / DINAMO

Bokila a semnat cu CFR Cluj. „Noi l-am contactat primii, nu Dinamo”

UPDATE. Atacantul congolez a trecut într-o zi de la statutul de „cam deturnat”, aşa cum anunţase duminică preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, la… transferat pe un an.

Cele mai citite

Totodată, şeful grupării din Gruia a ţinut să precizeze că nici nu a fost vorba de fapt de o deturnare, pentru că formaţia ardeleană a început tratativele cu Bokila chiar înaintea lui Dinamo.

„Atunci când a apărut informația că Dinamo îl vrea pe Bokila, eram și noi în discuții. Nu ne-am trezit după ce am văzut în presă, că vrem acest jucător, îl doream cu ceva vreme înainte. Nu Dinamo ne-a dat ideea!

Jucătorul era în vacanță în Mexic și ne-a fost destul de complicat să-l găsim, dar după ce am vorbit, lucrurile au evoluat pozitiv de la început.

Bokila este jucătorul nostru în următorul an, avem și opțiune pentru transfer definitiv. Noi îl avem în minte pe Bokila de la Petrolul și sper să-l facem să joace cel puțin la fel de bine, dacă nu mai bine decât a făcut-o la Ploiești”, a spus Iuliu Mureșan pentru o televiziune de sport.

1

 

CFR a primit luni şi acordul de la Akhisar Belediyespor, club de care aparținea Bokila, jucătorul semnând cu gruparea clujeană încă de duminică noaptea.

 

Pentru formaţia din Turcia, a jucat doar 5 meciuri şi nu a marcat niciun gol.

********************************************************************************************************

Chiar dacă era considerat ca şi acontat de Dinamo, atacantul congolez Jemermy Bokila a ajuns, totuşi, în Liga 1, dar la una dintre contracandidatele „câinilor” în lupta pentru titlu, CFR Cluj. Preşedintele Iuliu Mureșan a confirmat că aducerea fostului golgheter al Petrolului este o chestiune de ore.

„Adevărul este pe jumătate. Este… cam deturnat. E o chestiune de ore. Ne-am înțeles, mai lipsește o hârtie de club, un acord. Cred că da. Din ce-am văzut din presă, i-am oferit mai mult decât Dinamo. A fost dorința noastră. Bokila este un jucător bun, țin minte cum am pierdut finala Cupei cu Ploiești, când a dat un gol foarte frumos de lângă Cadu.

Am început în paralel cu Dinamo. S-a mers așa, până când a ales o viață mai bună”, a spus Mureșan la o emisiune de sport.

Bokila îi promisese lui Contra, omul care i-a fost antrenor la Petrolul și în China (Guangzhou), promițându-i acestuia că va semna doar cu roș-albii, dar se pare că banii au contat mai mult ca relaţia directă.

În prima fază, Dinamo i-a propus lui Bokila un salariu de 10.000 de euro pe lună, în speranța că turcii de care aparține atacantul vor suporta o parte. Dar, după ce a văzut că Akhisar Belediyespor nu acceptă să-i plătească o parte din salariul de 35.000 de euro pe lună, impresarul jucătorului a demarat tratativele cu alte echipe din România, precum Astra, CFR și CS U Craiova.

În cele din urmă, Bokila (28 de ani) a ales CFR Cluj, unde va fi pregătit de Dan Petrescu.

 

10.000 de euro pe lună i-a oferit Dinamo lui Bokila.

Nu rata

15.000 de euro va câștiga atacantul la CFR.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu