Fotbal intern

Dragomir, DENUNŢ despre o MEGA ŞPAGĂ la ANRP! Despăgubirea, de 78 milioane de euro: ”Am aranjat! Le dau 15.000.000!”

Scandalul despăgubirilor ANRP continuă acolo unde nimeni nu se aştepta! După avalanşa de descinderi ale DNA-ului, din ultimii ani, ce au culminat inclusiv cu arestarea preventivă a întregii...
26.11.2016 | 00:00
Dragomir DENUNT despre o MEGA SPAGA la ANRP Despagubirea de 78 milioane de euro Am aranjat Le dau 15000000
ADVERTISEMENT

Scandalul despăgubirilor ANRP continuă acolo unde nimeni nu se aştepta! După avalanşa de descinderi ale DNA-ului, din ultimii ani, ce au culminat inclusiv cu arestarea preventivă a întregii conduceri a ANRP şi a multor nume grele din politica românească pentru ilegalităţi cu privire la modul în care s-au direcţionat sume uriaşe de bani către anumite persoane, Mitică Dragomir dezvăluie, în cartea sa, ”Meciurile vieţii mele”, cum Adrian Mititelu avea de gînd să pună mîna pe 78 de milioane de euro de la ANRP.

Despăgubirile de la stat erau pentru un dosar, pentru care, conform dezvăluirilor lui Mitică Dragomir, Mititelu i-ar fi spus că bătuse palma la ANRP pentru o şpagă de “15 milioane” în schimbul aprobării acestuia şi eliberării sumei de 78 de milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile lui Dragomir vin prin prisma unei “ţepe” de 200.000 de euro pe care fostul patron al FC U Craiova i-ar fi dat-o lui “Corleone”.

Mititelu, în urmă cu cîteva zile, pe facebook: “Am peste 40 de milioane de euro de încasat de la ANRP”

Interesant este faptul că Adrian Mititelu a postat pe facebook, în urmă cu cîteva zile, că are o sumă uriaşă de la ANRP încă din 2007, acesta postînd şi cîteva acte în acest sens

ADVERTISEMENT

Iată cum descrie Dragomir faptele:

”Adrian Mititelu provenea din rîndul microbiştilor cu pretenţii… că se pricep la fotbal. El în fond era un escroc de talie internaţională; a înşelat şi români, şi străini, dar şi FRF şi LPF. Iar cu statul… acest individ a ţinut clubul şapte ani în insolvenţă fără a fi aprobat planul de reorganizare!

Am să povestesc cum a păcălit Liga şi pe mine, dar şi cum a înşelat FRF-ul… după care l-a dat în judecată!

ADVERTISEMENT

Era anul în care Universitatea Craiova nu mai primea licenţă de club profesionist din cauza datoriilor imense pe care le avea la diverse firme, la jucători, la stat, dar şi la FRF. Mititelu putea să-şi aranjeze, să scape sau să-şi amîne datoriile peste tot, dar mai puţin la FRF. Ţin minte cum a venit la Bucureşti, îmbrăcat în pantaloni albi, tricou verde şi cu nişte ciocate negre, lungi de o jumătate de metru! Nu mai văzusem asemenea arătare… Avea sub braţ două dosare groase.

–  Să trăiţi, dom’ preşedinte, să trăiţi tăticul meu şi al Craiovei!

–  Noroc, Adriane, ce cauţi pe la Bucureşti?

–  M-am nenorocit, mîine este ultima zi de acordare a licenţei pe 2009, am rezolvat toate datoriile. M-a costat o grămadă de bani să le mai amîn, dar cu FRF nu mă înţeleg…

ADVERTISEMENT

– Nici eu nu te pot ajuta, lui Mircea Sandu trebuie să-i plăteşti neapărat datoriile!

– Pînă mîine nu pot să fac rost de bani şi automat voi fi retrogradat în Divizia B.

– Bine, dar ce pot să fac eu?

– Dă-mi şi mie 200.000 de euro împrumut şi mă jur pe familia mea că vă dau banii în maximum două săptămîni.

– Băi, eu te pot ajuta, nu vreau ca ”U” Craiova, unde am jucat şi eu puţin pe acolo, să retrogradeze în Divizia B…

– Tati, dacă îmi dai împrumutul ăsta, toată viaţa mă voi ruga pentru sănătatea dumitale!

– Bun, dar de unde îmi dai împrumutul în două săptămîni?

– Uite, tati, am de primit 78 de milioane de euro despăgubire pe terenul din Valea Vlăicii. Am păcălit nişte boieri bătrîni şi le-am luat pămîntul cumpărînd drepturile litigioase şi acum statul trebuie să-mi dea bani. Am aranjat la ANRP, unde am promis că le dau 15 milioane şpagă dacă îmi dau banii repede…

– Cît ai zis că dai şpagă?!

– 15 milioane de euro, nu poate refuza nimeni asemenea sumă!

– Bă, eşti nebun, în România se obţin asemenea bani de la stat?!

– Cu asemenea şpagă, sigur că da, numai să ai cui s-o dai. De un an caut un om politic puternic care să-mi aranjeze…

– Şi l-ai găsit?…

– Acum vin de Ia el, am perfectat documentele şi am promisiuni că în două săptămîni îmi dau banii şi-şi iau şpaga.

– Băi Adriane, dacă îţi dau 200.000 de euro, rămîn fără bani de salarii şi dau de dracu’, pentru că majoritatea au rate, copii la şcoală şi multe datorii. Dacă nu-mi dai banii la timp, mă nenoroceşti!

– Tati, pe copiii mei că-ţi dau banii în maximum două-trei săptămîni!

Îi chem pe directorul economic şi pe secretarul general al Ligii, le explic situaţia şi ei au fost de acord să ajutăm Craiova să nu retrogradeze. Imediat i-au fost viraţi banii în contul pe care mi l-a dat. În acel an a primit licenţa de club profesionist datorită împrumutului de la Ligă”, povesteşte Mitică Dragomir.

Mititelu: ”Numai proştii au onoare!”

”Dar… au trecut patru săptămîni şi nicio veste de la datomic! l-am telefonat…

– Adriane, te rog, dă-mi împrumutul că nu am bani de salarii.

– Descurcă-te, bre, că nu am de unde să-ţi dau!

– Bă, eşti nebun, dar te-ai blestemat pe familie, pe copii, ce fel de om eşti tu?

– Nu-ţi dau niciun ban, să-mi opreşti la anu’ din drepturile de televiziune!

Cu toată experienţa mea de viaţă şi de lucru cu tot felul de escroci, eram de-a dreptul uluit! Pînă şi escrocii şi derbedeii aveau cîndva onoarea lor…

– Băi Mititelule, chiar că eşti mic la caracter, îţi mai rămăsese un singur prieten care te ajuta la nevoie, acum te-ai certat şi cu mine!

– Sînt prea tare şi mi se rupe p…a, nu are nimeni ce să-mi facă!

– Bine, mă, dar aşa vorbeşti cu mine care te-am ajutat cînd nu te mai băga nimeni în seamă?!

– Cred că nu m-ai auzit, mi se rupe p…a, eu sînt miliardaru’ Mititelu şi voi fi şi mai bogat!

– Bine, mă, vei fi cel mai bogat om de pe planetă, dar om adevărat şi de onoare cînd vei fi?

– Numai proştii au onoare… şi acum la revedere!

Mi-a închis telefonul, lăsîndu-mă cu gura căscată – ce scursuri, de oameni defecţi scosese

la iveală ’’capitalismul” acesta al parvenitismului şi şpăgii! De atunci nu am mai vorbit niciodată. Am tras concluzia că nu avea toate ţiglele pe casă – asta ca să vorbesc şi eu numai în metafore…”, a povestit ”Corleone”.

Garda financiară, în control la LPF!

”În anul următor a venit Garda financiară în control la Liga Profesionistă. Se făcea un control încrucişat, la LPF şi la ”U” Craiova. Atunci am aflat că Mititelu a ’’abreviat” clubul şi a păcălit FRF-ul, obţinând un certificat de licenţiere fals. După acest certificat fals, Liga îi dăduse peste două milioane de euro din drepturile TV! Făcuse deci alt club, cu denumirea ”U” Craiova, iar banii îi luase pe un număr de cont al neveste-sii şi nu al clubului! Banii care trebuiau să ajungă la sportivi şi angajaţi erau acum luaţi de familia lui Mititelu. La confruntarea pe care am avut-o la FRF, pusă în practică de Garda financiară, s-a mers pe blat şi au trecut frauda ca pe o greşeală “eroare materială”, dar Liga a rămas păgubită cu două milioane de euro.

L-am dat în judecată, dar după plecarea mea nu mai ştiu ce s-a întîmplat… Atunci l-am bănuit că a rezolvat cazul cu Viorel Duru, care era salariatul UEFA şi al FRF. Şmecheria era prea mare pentru mintea lui Mititelu – de aceea bănuiesc că a fost ajutat şi de salariaţi ANAF Craiova, care erau suporteri ai “Universităţii”.

Anul următor, din cauza faptului că Mititelu nu plătise de mai bine de un an fotbaliştii – şi chiar muncitorii de la stadion erau neplătiţi! – marele club “Universitatea” a retrogradat în Divizia B.

După retrogradare, învăţat de un procurator (de jucători), un jurist care nu respecta niciun regulament şi care a fost declarat persona non-grata în fotbal de către FRF, Mititelu a depus plîngere penală. Comitetul federal l-a atenţionat să-şi retragă plîngerea pînă ce epuizează toată instanţele sportive de judecată. I s-a explicat că atît UEFA, cît şi FRF, prin statut, nu admit ca un club să acţioneze FRF în judecată decît numai după ce toate instanţele sportive, inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, TAS, au judecat cazul. I s-a dat termen o săptămînă pentru a-şi retrage plîngerea. El nu a băgat pe nimeni în seamă, spunînd că procesul penal bate tot.

Darea în judecată a tuturor membrilor federali face ca procesul să ţină ani de zile, şi el să fie în prim-planul televiziunilor. 

Între timp l-a păcălit şi pe Victor Piţurcă să meargă la Craiova ca antrenor principal. După o perioadă de tatonare, de minciuni şi de promisiuni, l-a convins pe Piţurcă să aducă în jur de un milion de euro şi să-i folosească pentru echipa lui Mititelu. După ce acesta a investit banii, Mititelu I-a dat afară de la ”U” Craiova şi i-a luat şi banii pe care îi datora, dar pe care nu i-a mai dat niciodată.

Ba mai mult, l-a dat în penal şi pe Victor Piţurcă! Membrii Comitetului Federal, pentru faptul că au votat democratic în urma referatului întocmit de juristul FRF, directorul Stîngaciu, şi de preşedintele FRF, Mircea Sandu, au fost denunţaţi penal de către Adrian Mititelu, cel care înşelase, şantajase şi minţise pe toată lumea! Stăm şi ne gîndim, toţi foştii membri ai Comitetului Federal, ce s-ar întîmpla dacă toate cluburile care se supără pe FRF ar acţiona în penal FRF-ul? Aceşti oameni modeşti şi serioşi au respectat statutul şi regulamentele FRF şi acum stau prin tribunale şi plătesc avocaţi ca să-şi prezinte… adevărul prin instanţe! Concluzia: în aceste vremuri, un escroc poate face mult rău unor oameni cinstiţi!”, a încheiat capitolul Dumitru Dragomir.

Replica lui Mititelu: ”Dragomir vrea să fie declarat nebun!”

Adrian Mititelu a răspuns, pentru FANATIK.RO, acuzelor care i-au fost aduse de Dumitru Dragomir în cartea biografică, ”Meciurile vieţii mele”. El spune despre fostul şef al LPF că a inventat nişte discuţii pentru a fi declarat nebun şi, astfel, să scape de închisoare.

Domnule Mititelu, sînteţi la curent cu dezvăluirile lui Dumitru Dragomir, în cartea sa?

Nu, nu am citit.

Spune că i-aţi cerut, cu împrumut pentru două săptămîni, 200.000 de euro, pentru licenţă. Apoi nu v-aţi onorat promisiunea.

Minte! Dragomir minte! O minciună a unui securist! I-am cerut 100.000 de euro, în 2010 se întîmpla asta. Şi cu referinţa clară că banii se vor returna cînd se dau drepturile din televizare, adică în ianuarie, parcă. Escrocul şi lingăul lui Bărbulescu minte cu neruşinare! Se poate verifica, am luat 100.000 de euro, şi nu de la el, de la Ligă. Omul e bolnav psihic. Trebuie internat la Bălăceanca.

Mai spune că i-aţi garantat că-i daţi banii repede pentru că trebuie să primiţi 78 de milioane de euro de la ANRP. Că aţi dat şpagă 15 milioane de euro şi e ca şi rezolvată problema!

Domnule, nu i-am spus nimic! Omul a scris cartea asta ca să nu intre la pîrnaie. Ca să fie acuzat de noi, de mine, de Porumboiu, de alţii de care a scris, să intre la balamuc şi să scape de închisoare. Pot să dau oricînd un test poligraf. El o spune ca să mă pună pe mine într-o lumină proastă. Şi doi, o spun încă o dată, să scape de puşcărie. Miliţianul vine cu diversiune! Dragomir vrea să fie declarat nebun!

Dar cum e cu dosarul acela? Dragomir de unde ştie?

Ca să continui, în primul rînd, cum să dau şpagă 15 milioane de euro?? Şi dacă aş fi dat, cum să-i fi spus aşa ceva!

Dar v-a spus vreodată cineva să încercaţi cu şpagă?

Nu! Să ştiţi că dosarul au vrut să mi-l cumpere toţi şacalii de aici, toată mafia! Nu am vrut să-l vînd! Dragomir face tam-tamul ăsta ca să scape din două dosare. Asta face, de asta a scris cartea aia.

ADVERTISEMENT