Sport

Minaur Baia Mare, victorie clară cu Dunărea Brăila. Pas uriaș spre Final Four-ul EHF European League

27.03.2021 | 16:28
Minaur Baia Mare victorie clara cu Dunarea Braila Pas urias spre Final Fourul EHF European League
ADVERTISEMENT

După CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea, fanii handbalului au parte de un nou duel direct în Europa. Dunărea Brăila și Minaur Baia Mare se bat pentru prezența în turneul Final Four din EHF European League, a doua competiție europeană.


Minaur Baia Mare, ca și calificată în semifinalel EHF European League

UPDATE, 27 martie, ora 16:30 / Echipa Minau Baia Mare s-a impus categoric, în deplasare, scor 31-24, în meciul din prima manșă a sferturilor de finală ale EHF European League.

ADVERTISEMENT

Elevele lui Cistică Buceschi au dominat autoritar întâlnirea și au făcut un paș uriaș spre calificarea în Final Four-ul competiției. Partida retur se va disputa peste o săptămână, la Baia Mare.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 27 martie, ora 10:00 /

Dunărea Brăila – Minaur Baia Mare, duel pentru Final Four în EHF European League!

Minaur Baia Mare este considerată principala favorită a competiției care a ajuns în faza sferturilor de finală. Meciul tur se va desfășura sâmbătă, de la ora 15:00 la Brăila, iar returul o săptămână mai târziu, la Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Antrenorul celor de la Minaur Baia Mare susține că Dunărea poate să pună multe probleme: “Brăila e un adversar periculos. Toată lumea ne vede favoriți, dar aici nu mai contează ce am făcut în campionat, ce am făcut în sezoanele trecute. Va conta concentrarea, mobilizarea, dorința de a merge mai departe”, a spus Costică Buceschi.

Minaur pare să fi depășit perioada complicată cauzată de restanțele financiare!

Minaur pare să fi depășit perioada complicată care a ținut de restanțele financiare și merge ceas atât pe plan intern, cât și în Europa. Echipa lui Buceschi a pierdut un singur meci în grupele EHF European League reușind să câștige grupa și se află pe locul 2 în Liga Națională cu o singură înfrângere, suferit împotriva lui CSM București.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Dunărea Brăila a reușit calificarea în sferturi după victoria din ultimul meci din faza grupelor, scor 36-32. Spre deosebire de Minaur, Dunărea Brăila șchioapătă pe plan intern, unde ocupă abia locul 8.

Neven Hrupec vrea să producă surpriza: “Minaur Baia Mare este favorită, dar asta nu ne împiedică să visăm la Final Four”

Tehnicianul celor de la Dunărea Brăila, Neven Hrupec, rămâne optimist vis-a-vis de șansele de calificare în Final Four: “Minaur Baia Mare este favorită, dar asta nu ne împiedică să visăm la Final Four. Mă aștept la două jocuri deschise, ne vom lupta pentru șansa noastră, vom încercăm să jucăm cât de bine putem.

ADVERTISEMENT

Venim după o pauză destul de mare, câteva jucătoare au fost și la loturile naționale. Iar două-trei antrenamente în formulă completă înaintea meciului nu sunt suficiente pentru a pune toate lucrurile la punct”, a spus antrenorul Brăilei.

Dunărea Brăila, ofensivă de invidiat! Trei jucătoare în topul marcatoarelor

În ultimele 12 meciuri directe, scorul este ireal. Minaur Baia Mare a câștigat 11 meciuri, iar unul dintre ele s-a încheiat la egalitate. În ultimii 11 ani, cele două formații s-au întâlnit de 18 ori, Baia Mare având 12 victorii și Brăila 4. Însă, din anul 2013, Dunărea nu a mai câștigat niciun meci cu Baia Mare.

Dunărea Brăila are un apetit ofensiv de invidiat în această competiție. Aneta Udriștoiu (44 de goluri), Marina Dmitrovic (43) și Elena Dache (36) sunt în top 10 cele mai bune marcatoare ale competiției.

Costică Buceschi se întoarce la Brăila din postura de adversar. Actualul antrenor al celor de la Minaur Baia Mare a fost la conducerea echipei de pe malul Dunării între 2015 și 2017.

Tabloul sferturilor de finală din EHF European League: 

Dunărea Brăila - Minaur Baia Mare, duel pentru Final Four în EHF European League! Bilanț ireal în meciurile directe
Tabloul sferturilor de finală
  • 4 jucătoare de la Dunărea Brăila au jucat și la Baia Mare în trecut (Aneta Udriștoiu, Gabriella Szucs, Mădălina Zamfirescu și Bianca Tiron)
  • 1,50 este cota la victorie pentru Minaur Baia Mare
ADVERTISEMENT