ULTIMA ORĂ
LIGA 1 / EDITORIAL

Începe nebunia de primăvară! Unii play, alţii off

Avem cel mai tare play-off posibil în acest moment de criză al fotbalului nostru. Viitorul, Steaua, Astra, Craiova, CFR Cluj și Dinamo, în ordinea în care au terminat sezonul regulat. În weekend începe nebunia a 10 etape care vor arde cu fiecare meci.

Cele mai citite

Se fac calcule, se vorbește de favoriți, de maturitatea liderului Viitorul, de criza Stelei, de forma incredibilă a Astrei, de soliditatea CFR-ului, de ambiția Craiovei, de resuscitarea lui Dinamo după sosirea lui Contra. Din toate părțile auzim o frază-acoperiș: după înjumătățire, oricine poate lua titlul! Teoretic, da, practic e ceva mai dificil.

E destul de posibil să se răstoarne clasamentul la final. Și o voi lua pe rând, în trei mini-episoade. Cum le-aș pune eu, acum, cap la cap.

Locurile 5-6. Majoritatea vorbește despre șansele mari la titlu ale Viitorului. Cât s-ar bucura „x” sau „y” pentru Hagi, pentru proiectul unicat al lui Gică. Va veni, probabil, și vremea aceea, dar acum nu mi se pare că Hagi și Viitorul sunt copți pentru a se încununa campioni. Și le-am văzut cam toate meciurile. Acum urmează Meciurile. Unde, exceptând Dinamo, pe care, totuși, Viitorul nu a bătut-o niciodată acasă, ai lui Hagi nu au strălucit. Și nu mă refer neapărat la Steaua. Pentru locurile 5-6, cu Viitorul, cred că se va lupta Craiova lui Mulțescu. În ciuda unui entuziasm ieșit din comun în Oltenia, nea Gigi nu are echipă să se bată sus. Nici 11 titulari nu are, darămite rezerve.

Locurile 3-4. Dinamo se va ridica sigur mai mult de locul 6 pe care se află în acest moment. Chiar dacă lotul nu este atât de valoros pe cât ar lăsa să se înțeleagă cele 3 victorii consecutive de la venirea lui Contra. Încrederea pe care a căpătat-o vestiarul, modul incredibil în care „Guriță” știe să scoată maximum de la elevii săi, fanii care vor veni pe „Arenă” vor duce Dinamo în lupta pentru podium. Iar aceasta se va da, cred, cu Astra, pentru că, sincer, în ciuda celor 8 victorii la rând ale lui Șumudică, nu văd Astra să-și păstreze titlul. Indiferent câte scamatorii va mai face Șumi și nu va uita, bineînțeles, să se laude singur după fiecare meci, lotul este mult sub cel cu care a luat titlul.

Nu rata

Locurile 1-2. Deși pare acum o perspectivă mai dificil de realizat, cred că Steaua și CFR se vor bate pentru primele două locuri. Se întâlnesc chiar în week-end. Trupei lui Reghecampf nu-i trebuie decât două victorii legate pentru a șterge impresia recentă. Mizez pe valoarea lotului și pe faptul că împotriva echipelor aflate acum în play-off Steaua a arătat bine. Minus teama generată recent de meciurile cu Dinamo. Iar CFR chiar este o trupă solidă în acest moment. Joacă, are și atuul redresării financiare, a priceperii lui Miriuță și a obișnuinței din ultimii ani de a lua trofee. Titluri sau cupe.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu