News

Exclusiv. De ce a murit bărbatul de 35 ani, la 48 ore după rapel. Dezvăluirile fratelui său, cântărețul Romeo Zaharia

23.03.2021 | 13:32
Exclusiv De ce a murit barbatul de 35 ani la 48 ore dupa rapel Dezvaluirile fratelui sau cantaretul Romeo Zaharia
Romeo Zaharia face dezvăluiri despre moartea fratelui său, Andrei. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cântărețul Romeo Zaharia trece prin momente cumplite, după ce fratele său, Andrei, a încetat din viață la doar 35 de ani. Bărbatul fusese diagnosticat cu o boală renală cronică și, de 20 de ani, făcea constant dializă. Moartea lui Andrei Zaharia a survenit în urma unui stop cardio-respirator pe care l-a suferit la nici 48 de ore de la ultima ședință de dializă, care a avut loc în aceeași zi cu rapelul vaccinului împotriva Covid-19. 

FANATIK.RO a vorbit cu cântărețul Romeo Zaharia care ne-a dezvăluit cum a ajuns fratele său în stare critică la spital, ce scrie pe certificatul de deces și care sunt semnele de întrebare cu care familia a rămas după moartea lui Andrei.

ADVERTISEMENT

Artistul vorbește și despre speculațiile apărute, după moartea fratelui, care a fost asociată cu rapelul vaccinului împotriva Covid-19.

-Spuneți-mi, vă rog, de ce afecțiuni suferea fratele dumneavoastră?

Face dializă de 20 de ani și pe constatarea decesului scrie că era insulino-dependent. Asta nu știam. Noi am aflat din ziar că avea diabet, nu știam. Și cred că nici Andrei, doar nu ne ascundea?

ADVERTISEMENT

Andrei Zaharia, vaccinat împreună cu toți colegii de la dializă

-Poate fi o eroare diagnosticul aflat pe certificatul de deces?

Nu știu ce să vă zic, eu trebuie să văd analizele de sânge care s-au făcut la UPU Vaslui. Acum sunt supoziții că ar fi o legătură între rapel și decesul lui Andrei. Dacă nu mergem pe analize, pe tot… nu știu ce să zic. Chiar dacă aș crede că are legătură cu rapelul, ce medic ar putea să ne spună asta? Nu avea cheaguri de sânge la plămâni…

-Care era starea generală de sănătate a lui Andrei înainte să ajungă în spital?

Era ok. Avusese Covid la finalul lunii decembrie, a fost internat la Bârlad, dar fără să fie intubat. A luat pastile, nu știu ce se prescrie în această situație, și a ieșit. În mod normal el nu trebuia să facă vaccinul. Eu i-am spus să nu facă vaccinul, pentru că avea anticorpii deja, dacă a făcut Covidul. De frică a făcut vaccinul! Au făcut și alți colegi de la dializă. A pus-o și pe mama să facă. Mama a făcut tot Pfizer, dar acum nu mai face rapelul pentru că îi este frică.

ADVERTISEMENT

Cântărețul Romeo Zaharia: “Mama nu mai face rapelul! Îi este frică!”

-Înainte să se înscrie pentru vaccinare, a obținut acordul medicilor?

El cu medicii de la dializă ținea legătura. Așa cred, că a vorbit înainte, nu știu însă sigur. A făcut vaccinul și Andrei, și colegii de la dializă, și asistenții medicali.

-A simțit efecte adverse după vaccin?

Nu. Vineri dimineața, înainte de dializă, la 11 fără câteva minute, a făcut vaccinul Pfizer. Starea lui era relativ ok, dar prietenii spun că în ultima perioadă era mai galben, mai slăbit, din ianuarie încoace, de când a avut Covidul. Sâmbătă seara a ieșit în oraș, a băut o citronadă la un restaurant. A început să se simtă rău noaptea, acasă, în somn, cu soția sa în pat. La 4 dimineața, ea a început să țipe, pentru că el nu mai putea să respire.

ADVERTISEMENT

Ce scrie pe certificatul de deces al lui Andrei Zaharia

-A sunat imediat la numărul de urgență…

Da, a sunat la 112, au venit acasă medicii, l-au resuscitat două ore, a plecat cu puțin puls din casă și a făcut stop cardio-respirator la spital. La 8:15 s-a declarat decesul, după ce l-au dus la UPU. Pe certificatul de deces scrie stop-cardiorespirator și faptul că era insulino-dependent.

Andrei Zaharia
Andrei Zaharia urmează să fie înmormântat pe 25 martie, iar sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Sfântul Nicolae, Vaslui. Sursă foto: Vremea Nouă
ADVERTISEMENT