Sport

Reacţii după ce FANATIK a dezvăluit MAFIA blaturilor! “FRF ne-a avertizat că va exploda BOMBA în curînd!”

UPDATE 25.11.2014 ora 10:40 / Mugur Porumbacu, incriminat de Bucuroaia în interviul eveniment din FANATIK, a reacţionat încurcat la sport.ro, după dezvăluirile de blat făcute de fostul...
25.11.2014 | 10:48
Fotbalistii de la CS Otopeni se incurajeaza inaintea meciului.

UPDATE 25.11.2014 ora 10:40 / Mugur Porumbacu, incriminat de Bucuroaia în interviul eveniment din FANATIK, a reacţionat încurcat la sport.ro, după dezvăluirile de blat făcute de fostul jucător: “Bucuroaia a fost un fotbalist problematic, am avut multe probleme cu el. Ar trebui să dovedească ceea ce spune, am să îl dau în judecată. Nu este normal ca un jucător care ne-a creat probleme să povestească aceste lucruri.” Mai apoi, Porumbacu, a bătut în retragere, fiind chestionat despre posibile blaturi ale Otopeniului: “Nu ştiu… E posibil.. Eu am apărut la televizor şi am spus mereu ce m-a deranjat, am dat afară 4 jucători cînd eram la Otopeni pentru că am bănuit că au făcut ceva necurat. Ba chiar şi FRF ne-a avertizat că va exploda o bombă în curînd legat de acest subiect…”

EXCLUSIV / FANATIK prezintă mărturiile incredibile ale unui om din interior

Cum se fac blaturi în România: „Le-am trăit, le-am simţit şi am jucat în ele!”

Alin Bucuroiu, fost portar la Udinese şi Siena, povesteşte experienţele trăite în Liga 2 din România

IMG_6905

Salut, Alin. Ai fost crescut de Udinese, ai trecut pe la Siena, dar brusc nu mai apari la nici o echipă, chiar dacă ai doar 23 de ani. Ce s-a întîmplat?

– Două accidentări la ambii genunchi m-au făcut să mă retrag. A fost o perioadă groaznică pentru mine, m-am chinuit enorm şi mi-am dat seama că este momentul să mă las de fotbal. Însă eu mă antrenez în fiecare zi, aşa că nu este exclus să revin.

Bun, te-ai retras. Cu ce îşi ocupă timpul un tînăr fotbalist de 23 de ani, mai ales că nu mai joci la nivelul cu care ai fost obişnuit?

– Să nu crezi că îmi risipesc timpul cu activităţi nocturne. După ce m-am lăsat de fotbal, m-am reorientat şi m-am axat pe propriile mele afaceri. Mi-am deschis un studio de slăbit prin electrostimulare, dar care are incluse toate programele şi aparatura de ultim moment.

Cu ce ai rămas din experienţele de la Siena şi Udinese?

– Problemele pe care le-am întîmpinat acolo m-au transformat din copilul care eram în bărbatul care sînt. Mai ales cele de la Udinese, unde am ajuns cînd aveam 16 ani şi a trebuit să mă ridic la nivelul fotbalului mare. Am evoluat, sînt bărbatul de azi, care îşi asumă tot ce gîndeşte şi face. Asta chiar dacă la Udinese a fost o perioadă în care banii îmi afectaseră judecata, nu mai eram profesionist sută la sută, mă mai pierdeam prin cluburi. Însă am învăţat din aceste experienţe.

77495_270788313071488_116954329_o

„Sînt scîrbit de fotbalul românesc!”

Ai învăţat şi pe plan fotbalistic, ai avut colegi precum Alexis Sanchez şi Di Natale…

– Da, fenomenali jucători! Sanchez era timid la început, dar a fost primit excepţional de grup şi, după ce în primul an nu era băgat de nimeni în seamă, în al doilea a făcut spectacol. Are numai fibră pe el, e tot un pachet de muşchi. Dar e şi super de treabă, are, ca de altfel cei mai mulţi sud-americani, dansul în sînge.

Di Natale?

– Ce se mai poate spune despre el? Nici măcar nu se antrena. Făcea doar două zile antrenament, el cu un preparator, dar în meciuri nu se vedea asta. Făcea spectacol, un adevărat lider.

Din compania asta înaltă, ai ajuns în România, la CF Brăila şi CS Otopeni. Cum au fost experienţele fotbalistice de aici?

– (n.r. – lasă capul jos) Tot ce am văzut aici, tot ce mi s-a întîmplat şi-a pus amprenta asupra mea şi a înclinat balanţa spre retragere. Fără să par înfumurat, nu mai joc în ligile din România niciodată! Am fost şi am rămas scîrbit de ce am văzut.

bucuroiu portar

„Cine crede că nu se mai trîntesc meciuri se înşeală”

Ce, mai exact?

-Blaturi, sclavagism şi lipsa unor condiţii normale de antrenament. Mă repet: nor-ma-le! Cine crede că în România nu se mai trîntesc meciuri se înşeală! Oriunde se fac, inclusiv la noi. Şi eu vorbesc doar despre ce am trăit eu pe propria mea piele, nu iau în calcul zvonurile, ce se vorbeşte între jucători.

Fii mai precis, te rog. Sînt afirmaţii uimitoare, eşti printre puţinii jucători care îşi asumă responsabilitatea de a vorbi despre un subiect considerat tabu de oamenii din fotbal.

– Vorbesc pentru că nu mă mai interesează fotbalul din România şi pentru că trebuie să le spună cineva. Dezvăluirile sînt ca urmare a lucrurilor trăite, nu vorbesc din cărţi sau ce am auzit. Le-am trăit. Dar vreau să precizez ceva.

Aşa…

– Nu fac aceste dezvăluiri pentru celebritate, chiar nu vreau să mai fiu sunat după acest interviu. Însă văd că inclusiv noua conducere a FRF doreşte eradicarea blaturilor, este momentul să se înceapă de undeva.

Săgeata Năvodari a promovat după un aranjament!

alinbucuroiu

Atunci hai să vorbim despre CS Otopeni şi Brăila, la aceste echipe ai jucat în România. Începem cu CS Otopeni?

– OK… Aveam echipă să promovăm în Liga 1, dar în ultimele etape au fost nişte rezultate surprinzătoare. Deşi mulţi dintre noi, fotbaliştii, doream să promovăm, cîţiva nu şi-au dorit.

Ce s-a întîmplat?

– Am pierdut trei partide, cu Săgeata Năvodari, Dunărea Galaţi şi, în ultima etapă, cu Rapid Suceava (n.r. – la sfîrşitul sezonului 2012-2013, clasamentul Ligii 2 arată că punctele obţinute de cele trei echipe contra lui CS Otopeni au fost vitale. Formaţiile din Moldova au scăpat de la retrogradare, iar Săgeata a promovat în prima ligă). Chiar dacă nu am dovezi, ceea ce simte un jucător pe teren este proba cea mai solidă. De exemplu, cu cei de la Suceava. Şirul evenimentelor din acest meci este incredibil.

Te rog, detaliază.

– Foarte puţini jucători s-au bucurat la golul pe care l-am dat, pentru că marcasem din greşeală. După aceea, unul dintre atacanţii noştri a avut mai multe ocazii de a marca, singur cu portarul, însă absolut niciodată nu a reuşit să înscrie. Cum să nu fiu scîrbit de ce am văzut cînd fundaşul dreapta nu putea să degajeze nici o minge mai departe de capul adversarului direct? Pînă la urmă, cei de la Suceava au cîştigat cu 2-1. Există video cu acest meci, am fost cel mai bun om de pe teren la cîte parade am făcut. Se ajungea cu prea mare uşurinţă la poarta noastră.

Culise halucinante: „Ce, mă, ţi-a zis cineva de blat?”

Oficialii echipei nu au spus nimic? Poate ei nu ştiau situaţia din teren.

– Ce să spună cînd, înaintea partidei, preşedintele (n.r. – Mugur Porumbacu) ne-a spus să o lăsăm mai „moale” cu adversarul din acea zi? Şi discuţia a continuat şi la finalul meciului. I-am spus preşedintelui că meciul ăsta a fost aranjat, a început să rîdă şi să mă întrebe de unde ştiu. „Ce, mă, ţi-a zis cineva de blat?”, m-a luat la mişto rîzînd superior. Dar ce, noi sîntem dobitoci?!

Care era atmosfera la final în vestiar?

– Taberele erau împărţite. Noi, cei tineri, şi veteranii lotului, care erau oamenii preşedintelui. Eram cîţiva supăraţi de rezultat, în rest toţi sărbătoreau. Mă şi gîndeam dacă nu cumva am cîştigat o competiţie. Nimeni nu era afectat, toată lumea era veselă. Chiar aveam o echipă bună atunci, îmi pare rău că nu am promovat, însă nu s-a dorit. Specific, tinerii din echipă nu au fost niciodată implicaţi, doar veteranii. Şi culmea, la finalul jocurilor, tot noi, cei tineri, eram vinovaţi.

„Antrenorul ne-a felicitat după ce am pierdut cu Viitorul lui Hagi!”

Ai fost şi la CF Brăila. S-a întîmplat ceva acolo?

– Multe de spus aici nu sînt, doar un meci. Însă la Brăila sclavagismul e în floare. Preşedintele se crede Berlusconi, iar salariile sînt maxim 1.500 de lei. Lei, nu euro! Plus că restanţele financiare erau de cîteva luni. Antrenorul ne înjura, ne trata de parcă eram ultimii oameni. Numai la un singur meci atitudinea lui s-a schimbat radical, la meciul cu Viitorul.

Care Viitorul? Viitorul Constanţa?

– Da, echipa lui Hagi. Însă nu pot să dovedesc. Nu ai cum să aduci probe cînd e vorba de faptul că fundaşii scapă intenţionat oamenii din marcaj, că atacanţii nu vor, nu că nu pot, să înscrie, că toate centrările sînt total greşite. Iar la finalul partidei, antrenorul nu ne-a transmis nimic negativ, chiar ne-a felicitat! Am înţeles după aceea că Hagi şi antrenorul erau prieteni şi cum Viitorul avea nevoie de o victorie să promoveze, a promovat. Dar mă repet, nu am probe să spun că Gică Hagi a propus ceva.

Cum s-a desfăşurat meciul?

– Am avut un corner prin ultimele minute ale jocului. E suficient? Un singur corner. Doar atunci am trecut de jumătatea terenului. }i-am zis, aceste lucruri se simt, îţi dai seama după poziţionarea fiecărui jucător pe teren, mai ales că eu sînt portar şi am privirea de ansamblu.

„Întotdeauna era egal la pauză. Dar întotdeauna!”

Din ce ştii, situaţia stă diferit în prima ligă din România?

– Fotbaliştii vorbesc multe, se aud multe între noi, dar oamenii mai vorbesc şi doar să se afle în treabă. Dar ţi-am zis, toată lumea face înţelegeri, blaturi. Mai ales cînd nu sînt bani. Ceea ce îţi zic acum e poveste, nu ştiu dacă e adevărată. Acum trei-patru ani, fotbaliştii de la o echipă din prima ligă jucau constant la casele de pariuri combinaţia „X pauză / 2 sau 1 final”. Întotdeauna era egal la pauză. Dar întotdeauna! Însă e doar o legendă, nu spun numele echipei tocmai pentru că sînt doar discuţii între fotbalişti. Eu vorbesc concret doar din ce am trăit eu, ca jucător.

Care e situaţia în Italia din acest punct de vedere?

– Doar în ligile inferioare se mai discută de aranjamente, dar doar cînd o echipă are nevoie de un punct să se salveze de la retrogradare. Sînt bani mulţi din partea televiziunilor, e greu să nu încerci orice ca să rămîi în respectivul eşalon din moment ce ştii că vin o grămadă de bani numai din drepturile TV.

Cine e Alin Bucuroiu

1900177_10152762214969526_7435918518166099395_n

Afacerist de succes la doar 23 de ani

Ajuns la 16 ani în Italia, la Udinese, Alin Bucuroiu i-a impresionat pe oficialii formaţiei din nordul Italiei, care l-au promovat pe goalkeeperul român imediat la echipa secundă a lui Udinese. În momentul în care a făcut joncţiunea cu echipa mare, la doar 18 ani, Bucuroiu a suferit un grav accident la genunchi. A urmat o pauză de aproximativ 6 luni, după care, la primul antrenament de la revenirea pe gazon, portarul român se accidentează din nou! La celălalt genunchi!! „Accidentările mi-au făcut mari probleme şi au survenit într-un moment în care dorea să mă achiziţioneze Inter. Dar aşa a fost să fie, timpul nu îl putem da înapoi”, rememorează Bucuroiu în dialogul purtat în exclusivitate cu FANATIK.

Întors în ţară, jucătorul de 1,95 metri a evoluat pentru o scurtă perioadă la CF Brăila, după care l-a acontat Siena, însă nu a avut noroc nici acolo. Echipa italiană a fost doborîtă de mari probleme financiare şi a trebuit să renunţe la toţi jucătorii. Alin Bucuroiu a revenit în România, la CS Otopeni, dar metodele de lucru de la echipa ilfoveană şi blaturile despre care povesteşte l-au făcut să se lanseze în afaceri şi să-şi deschidă în Rîmnicu Vîlcea, oraşul său natal, o sală de slăbit bazată pe cea mai nouă metodă, prin electrostimulare, care are un efect de 10 ori mai mare asupra celulitei şi a grăsimilor faţă de metodele tradiţionale: „Muncesc pentru mine, am un venit lunar care este comparabil cu cel al unui jucător bun din România. Plus că antrenamentele şi cariera de jucător în Italia îmi oferă un avantaj pe care îl am faţă de alţi antreprenori, am nişte exerciţii făcute de fotbalişti. Am de gînd să mă extind şi în Bucureşti, cel mai probabil la începutul anului viitor o să îmi deschid un studio şi în Capitală”.

„Nu o să îmi trimit niciodată copilul la fotbal. Mai bine face tenis, orice altceva. Dar nu fotbal!”

„Din cauza a ceea ce am văzut şi am trăit, nici la meciuri nu mă mai uit. Din întîmplare, am văzut două partide ale lui CS U Craiova. Atît!”

„Două meciuri aranjate pe an sînt suficiente ca să decizi clasamentul, să nu mai promovezi sau să nu retrogradezi”

„Mi-e scîrbă de fotbalul din România, de asta m-am şi lăsat. Noi, fotbaliştii, sîntem doar sclavi”

200.000 euro este cota pe transfermarkt a fostului goalkeeper de la Udinese şi Siena

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!