Sport

Exclusiv. Şoc în fotbalul românesc! Arestat pentru trafic de persoane!

O veste incredibilă pentru fotbalul românesc. Fostul jucător al Universităţii Craiova şi al celor de la Gloria Buzău, irakianul Salih Jaber este arestat de mai bine de o lună! Se află după...
28.04.2017 | 00:05
Exclusiv Soc in fotbalul romanesc Arestat pentru trafic de persoane

O veste incredibilă pentru fotbalul românesc. Fostul jucător al Universităţii Craiova şi al celor de la Gloria Buzău, irakianul Salih Jaber este arestat de mai bine de o lună! Se află după gratii la Secţia 9 de Poliţie din Capitală, iar acuzaţiile pentru care Jaber este privat de libertate ar avea legătură cu traficul de persoane.

“Da, e la noi din 14 martie. Adus de DIICOT!”

FANATIK.RO a confirmat informaţia chiar la Secţia 9, după o discuţie avută la arestul Secţiei. “Ia să vedem în registru. Da, există un cetăţean pe numele Salih Jaber Salih, de 36 de ani, care e la noi din data de 14.03.2017. A fost adus de cei de la DIICOT“, este declaraţia oficială a celor de la Poliţie pentru FANATIK.RO. Întrebat dacă motivul pentru care Jaber a intrat după gratii este traficul de persoane, ofiţerul de serviciu de la arestul Secţiei 9 nici nu a confirmat, nici nu a infirmat: “Eu vă pot spune doar că este un dosar instrumentat de DIICOT. Poate fi vorba şi despre ce spuneţi dumneavoastră, sau poate nu”.

A trimis chemări pentru compatrioţi

Salih Jaber a obţinut cetăţenie română, după ce s-a căsătorit cu o româncă. Cei doi au un copil de 4 ani. Profitând de faptul că are şi cetăţenie română, Jaber ar fi încercat să-şi ajute câţiva compatrioţi. Sunt foarte mulţi irakieni care vor să plece din ţara lor şi nu au cum. Au nevoie de o chemare din ţări europene pentru a putea părăsi Irakul. Jaber le-a trimis chemare unor cunoscuţi de-ai săi, iar aceştia au putut astfel intra în România. Dar în momentul în care faci astfel de chemări, eşti obligat să-i cazezi şi să ai grijă de oamenii pe care-i aduci în noua ta ţară. Mai mult, răspunzi pentru tot ceea ce fac ei în România. Dacă aceştia încalcă legea sau, mai grav, fug în altă ţară, principalul răspunzător este cel care le-a trimis invitaţiile!

Două variante

Aceasta ar putea fi şi situaţia lui Salih Jaber, după cum o prezintă cei care-l cunosc mult mai bine pe fotbalistul care a jucat ani buni în fotbalul românesc. Cât ar mai putea sta Jaber în puşcărie? Ar putea fi vorba doar de câteva săptămâni, dar chiar şi de câteva luni. Totul depinde de viteza cu care cei de la DIICOT reuşesc să completeze dosarul şi să-l trimită spre judecare. Unii spun că Jaber ar putea fi o victimă a unor conaţionali, care au profitat de el şi acum îl “îngroapă”. Dar există şi varianta prin care româno-irakianul ar fi fost recompensat de cei cărora le-a făcut chemare, acesta fiind şi motivul pentru care i-a ajutat!

Ultimul scandal? “A fost filmat când lua comisioane de la jucători!”

Ultimul scandal în care Salih Jaber a fost implicat s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an. În ianuarie 2016, Jaber îl acuza în FANATIK pe Ilie Stan că lua comisioane de la jucătorii pe care i-a dus la FC Zakho. “E un om de nota minus 1, nici măcar de zero. Nu vreau să îl mai văd în viaţa mea, s-a rugat de mine să îl iau la echipă, să îl ajut şi acolo a făcut prăpăd. A luat comisioane de la jucători, 60.000 euro de la fotbaliştii români, Costea, Leca şi Daminuţă, dar şi 25.000 dolari de la jucătorul brazilian. Ilie Stan a fost filmat, patronul i-a arătat un filmuleţ cum lua banii”, declara Salih pentru FANATIK.ROJaber, un apropiat al patronului de la FC Zakho, l-a dus pe Ilie Stan în Irak, împreună cu trei jucători români: Mihai Leca, Cristi Daminuţă şi Florin Costea (de la stânga la dreapta, alături de Jaber, în fotografia de mai sus).

Ilie Stan: “Numai şi numai tâmpenii!”

Ilie Stan a luat foc la acuzele lui Jaber: “Numai un cretin poate spune aşa ceva! Sunt curat în faţa lui Dumnezeu. Trebuie să mă întâlnesc cu el şi să lămuresc aceste lucruri, pentru că deja mă enervează! Sunt numai tâmpenii, numai şi numai tâmpenii“. După despărţirea de Zakho, Ilie Stan a mai antrenat, în primăvara lui 2016, Farul Constanţa, apoi la Al-Shamal şi câteva etape la începutul lui 2017 la ASA Tg. Mureş.

Cine e Jaber? Mititelu a promovat cu el în Liga 1

Salih Jaber este încă jucător activ. Împlineşte 37 de ani pe 28 octombrie şi este sub contract cu FC Zakho, formaţie antrenată acum de Ion Marin. În fotbalul românesc a venit în 2004, la Gloria Buzău, pentru care a marcat, în sezonul 2004/2005, 11 goluri în 10 partide!

L-a transferat apoi Adrian Mititelu la Universitatea Craiova, iar irakianul i-a ajutat pe “alb-albaştri” să promoveze în vara lui 2006 în prima divizie. A marcat de 13 ori în 14 meciuri, dar nu a mai rămas la Craiova după promovare. A jucat puţin la Caracal, apoi s-a întors la Buzău, unde a rămas până în 2009. A debutat şi pentru naţionala Irakului, având o singură prezenţă ca internaţional.