Fanatik Show

Rednic confirmă FANATIK! “Puriul”, dorit de Rapid!

UPDATE 08.11.2014 - 18:29 / Chiar dacă ezită să anunţe oficial instalarea sa în funcţia de preşedinte executiv, Dinu Gheorghe este în căutarea noului antrenor al Rapidului. Aşa cum...
08.11.2014 | 18:30

UPDATE 08.11.2014 – 18:29 / Chiar dacă ezită să anunţe oficial instalarea sa în funcţia de preşedinte executiv, Dinu Gheorghe este în căutarea noului antrenor al Rapidului. Aşa cum FANATIK.RO a anunţat, Mircea Rednic şi Răzvan Lucescu sînt antrenorii doriţi de noii oameni de afaceri care doresc să preia Rapid. “M-a sunat domnul Dinu Gheorghe să revin la Rapid, însă i-am spus că nu mă mai întorc acolo”, a dezvăluit Rednic, conform gsp.ro.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 07.11.2014 – Ora 00:00 / Ziua de azi este crucială pentru viitorul Rapidului! Dacă totul decurge conform planului, Dinu Gheorghe va fi prezentat oficial la ora 10:00, urmînd să se poarte noi negocieri şi cu Cristiano Bergodi. Antrenorului italian i s-a propus un contract foarte avantajos din punct de vedere financiar. Concret, acesta ar urma să primească 10.000 euro lunar pînă la vară şi 50.000 euro dacă salvează echipa de la retrogradare. Evitarea picării în eşalonul secund ar aduce de la sine şi o prelungire a contractului lui Bergodi cu încă doi ani. În primul dintre ei, italianul ar trebui să primească 150.000 euro, în timp ce în al doilea suma se va mări cu 30.000 euro! În total, Bergodi ar putea încasa 460.000 de euro.

UPDATE 20:45 / Dinu Gheorghe este din ce în ce mai aproape de a prelua funcţia de preşedinte al Rapidului, iar giuleştenii au pornit negocierile şi pentru înlocuirea lui Marian Rada. Joi s-a negociat cu Cristiano Bergodi. Italianul a anunţat că va da un răspuns oficial pînă duminică, dar se pare că decizia a fost luată. Diferenţa între banii ceruţi de Bergodi şi oferta Rapidului, care s-ar întinde pe parcursul a un an şi jumătate, este una foarte mare. Şansele ca italianul să revină în Giuleşti sînt în acest moment zero.

Discuţii cu Rednic şi Răzvan Lucescu

Imediat ce se v0r sista negocierile cu Bergodi, oficialii Rapidului se vor reorienta spre alte variante. Unul dintre acţionarii alături de care Dinu Gheorghe ar urma să vină la club l-a propus pe Mircea Rednic, ba chiar a condiţionat investiţiile sale de aducerea “Puriului”. Acesta este liber de contract în acest moment, dar cu siguranţă ar fi nevoie de sume importante pentru a-l convinge să preia echipa. O variantă de care s-a interesat Dinu Gheorghe este aducerea lui Răzvan Lucescu, actualmente la Skoda Xanthi. Lucescu jr. este sub presiune în Grecia. Echipa sa are doar nouă puncte în opt etape şi este pe locul 13 în clasament. În ultima etapă, Skoda Xanthi a fost învinsă categoric, scor 5-2, de Panaitolikos. Dacă va fi demis de eleni, Răzvan Lucescu ar putea ajunge în Giuleşti. În caz contrar, acesta ar vrea să-şi ducă înţelegerea pînă la final, adică vara lui 2015, mai ales că salariul este unul foarte bun.

Rada refuză să mai stea pe bancă

Negocierile cu alţi antrenori nu i-au picat deloc bine lui Marian Rada, care a anunţat că refuză să mai stea pe banca echipei în aceste condiţii, considerînd că nu este respectat. Astfel, Rapid ar putea să nu aibă antrenor pe bancă la meciul cu Ceahlăul, care va avea loc luni, de la ora 20:30. În cazul în care îşi va intra în rol, Dinu Gheorghe ar putea să-l convingă pe Rada să-şi facă datoria inclusiv pentru meciul contra moldovenilor, extrem de important pentru încercarea de a evita retrogradarea.

UPDATE 18:30 “Nu e diferenţă mare între cerere şi ofertă. Sîntem aproape să batem palma cu domnul Bergodi. Este un antrenor care a avut rezultate bune în România. Dar nu este singurul candidat, mai sînt şi alţi antrenori cu care avem de discutat. Domnul Dinu Gheorghe îşi va începe treaba de mîine, ne-am înţeles. Este greu de spus cînd ne înţelegem şi cu domnul Bergodi. Sper ca el să salveze Rapidul de la retrogradare, fiindcă altfel nu are vreun sens să-l aducem”, a declarat şi Valerii Moraru.

UPDATE 18:20“Momentan sîntem în negocieri. Nu s-a terminat nimic, dar trebuie să mai vorbim o dată zilele următoare. Sînt multe lucruri de pus la punct. Nu este mare distanţa dintre ceea ce am cerut eu şi ceea ce mi-au oferit ei. Nu mi-e teamă din punct de vedere sportiv, niciodată n-am avut teamă. Data trecută la Rapid am stat trei sau patru luni, dar suporterii m-au iubit foarte mult. Eu am cîştigat ultimul trofeu în Giuleşti. Timpul este scurt pînă la finalul turului şi nici unui antrenor nu i-ar fi uşor să facă treabă acolo. Nici financiar nu mi-e teamă, dar să vedem. Rapidul este un brand. În toată lumea este greu atunci cînd jucătorii nu sînt plătiţi la zi. Normal că am cerut unele garanţii din punctul ăsta de vedere. Ei trebuie să se gîndească doar la antrenamente, la fotbal. Cred că ei vor să facă acest lcuru, să plătească jucătorii şi să pună la punct situaţia clubului. Rapidul este într-un moment foarte dificil, este greu de spus dacă se poate salva de la retrogradare… Însă în retur se pot schimba multe. Eu revin cu plăcere în România, mă gîndesc să mă întorc”, a declarat Cristiano Bergodi.

UPDATE 17:50 / “Eu nu cred că Dinu Vamă se duce în această situaţie la Rapid, fiindcă eu îl cunosc pe el bine, este băiat deştept şi din banii lui nu bagă. Nu poţi băga bani într-o gaură neagră. Ca să aduci investitori e mult de muncă şi cum se supără unul, se duce de rîpă şandramaua. Singura salvare a Rapidului este să vină un investitor, cel mult doi, cu bani mulţi şi să nu ţină de suporteri, că ei l-au nenorocit şi pe Copos. În plus, la Ministerul Transporturilor este Ioan Rus, un ministru foarte capabil şi foarte deştept. Dacă cei de acolo fac stadionul Giuleşti boboc, ar fi iar un mare plus. Sînt destui bani. Copos a făcut echipă din banii lui, dar nu şi stadion şi organizare. Singurul care putea să facă treabă acolo este Taher, dar lui i s-a dat peste mîini. Pe Rapid o paşte falimentul, fiindcă Rapid nu se poate redresa cu două, trei milioane de euro. Mai rău faci! Trebuie între 25 şi 30 de milioane de euro investite la Rapid, care sigur ar fi recuperate. Rapid este o stare de spirit, nu o grămadă de huligani!”, a declarat Mitică Dragomir la FANATIK SHOW pe Look TV.

UPDATE / Conform gsp.ro, Cristiano Bergodi a refuzat să preia banca tehnică a Rapidului din cauza salariului foarte mic care i s-ar fi oferit de Valerii Moraru!

UPDATE 14:20 / Valerii Moraru a oferit prima reacţie în privinţa negocierilor pe care finanţatorul Rapidului le-a purtat cu Cristiano Bergodi pentru ca italianul să ocupe funcţia de antrenor principal. “M-am întîlnit cu Bergodi. Dînsul ne-a comunicat ce doreşte de la noi, ce condiţii doreşte să îi îndeplinim. Urmează ca noi să facem o contra ofertă. Negocierile vor fi de durată, nu cred că se vor finaliza astăzi, sînt multe de discutat. Trebuie ca domnul Bergodi să ne transmită ce staff doreşte, dacă o să îi păstreze pe cei actuali. E bine că am bătut palma cu Dinu Gheorghe. Astăzi sau mîine va semna contractul, va ocupa funcţia de preşedinte. Domnul Nicolae Stanciu va rămîne în club, va ocupa, probabil, funcţia de director sportiv “, a declarat Moraru pentru FANATIK.RO.

………………………………….

UPDATE 13.00 Site-ul clubului Rapid anunţă că Valerii Moraru a ajuns la un acord cu Dinu Gheorghe, care va fi preşedinte în Giuleşti. Acum se poartă negocieri şi cu italianul Bergodi, care va prelua banca tehnică a echipei.  “Din seara zilei de miercuri, 5 noiembrie, s-a convenit (de ambele părţi) ca Preşedintele F.C. Rapid să fie domnul Dinu Gheorghe. Pentru funcţia de antrenor, în cursul zilei de azi, 6 noiembrie 2014, se vor purta discuţii cu italianul Cristiano Bergodi”, se arată în comunicat.

……………………………………

UPDATE 12.00 Tehnicianul italian, Cristiano Bergodi, a ajuns în această dimineaţă în România şi va merge la negocieri, anunţă Dolcesport. Dinu Gheorghe ar urma să devină preşedinte în Giuleşti.

………………………………………………………………………………….

UPDATE 20:13 / Dinu Gheorghe a vorbit despre posibilitatea să vină la Rapid, confirmînd FANATIK.RO. “Ne vom vedea şi vom discuta, aşa a rămas. Vedem ce va fi. Domnul Moraru m-a sunat azi şi mi-a spus că ar vrea să aibă o discuţie cu Bergodi, însă mai multe nu ştiu. În Giuleşti unele persoane mă iubesc, altele nu, asta este. Nu eu decid cine vine antrenor, ci investitorul. Aş vrea să am posibilitatea să iau şi acţiuni, dar vedem. Mîine dimineaţă dau un răspuns dacă vin sau nu la Rapid”, a declarat Dinu Gheorghe la Digi Sport.

UPDATE 18:12 / Valerii Moraru, patronul Rapidului, a oferit, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, planurile sale pentru redresarea Rapidului. Omul de afaceri a dezvăluit că Dinu Gheorghe este în negocieri pentru reîntoarcerea la Rapid, dar şi că joi va exista o întîlnire decisivă cu Cristiano Bergodi. “Joi  mă voi întîlni cu Cristiano Bergodi pentru preluarea băncii tehnice a Rapidului. Îmi pare rău că nu am apucat să am o discuţie cu domnul Rada şi că trebuie să afle din mass-media. Sînt în discuţii şi cu domnul Dinu Gheorghe, îl doresc foarte mult la club şi sînt încrezător că o să se alăture proiectului”, a declarat Valerii Moraru.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Rapid, una dintre cele mai iubite echipe din România, se află în pragul colapsului. Problemele financiare, dar şi lipsa unor jucători de valoare, i-au adus pe giuleşteni pe locul 17 în Liga 1, iar şansele de salvare de la retrogradare sînt, în clipa de faţă, minime. Colac peste pupăză, s-a mai accidentat şi Daniel Pancu, poate singurul cu pedigree de fotbalist din lotul lui Marian Rada. Sînt, din fericire pentru alb-vişinii, şanse ca situaţia clubului să se îmbunătăţească din iarnă. În spatele noului proiect se află Dinu Gheorghe, care a demisionat recent din funcţia de preşedinte al Astrei Giurgiu.

Oameni de afaceri cu state vechi la Rapid

Conform surselor FANATIK.RO, Dinu Gheorghe va reveni la formaţia unde a cunoscut cele mai mari satisfacţii şi va conduce clubul. Nu în calitate de oficial, ci de acţionar! “Vamă” ar fi convins deja mai mulţi oameni de afaceri care să i se alăture noului proiect din Giuleşti, iar situaţia financiară a Rapidului se va îmbunătăţi considerabil. Asta pentru că în Grant vor sosi oameni potenţi financiar, mulţi dintre ei fiind sponsori ai clubului în perioada cînd alb-vişiniii făceau furori în cupele europene şi eliminau grupări precum Feyenoord, Hertha şi Hamburg. Transferul de acţiuni nu ar reprezenta o problemă.

Opt GREI vor investi

Astfel, Dinu Gheorghe va conduce clubul alături de Radu Mirea (Arsis – telecomunicaţii), Virgil Dumitru (Comesad Piteşti – construcţii), Dan Ostahie (Altex – retailer electro-IT), Florin Talpeş (BitDefender), Sorin Creţeanu (Comnord), Dan Fati (Dacris – papetărie), Radu Zamfir (afacere în domeniul transporturilor) şi Nelu Matei (Lerida – importator vinuri). Toţi sînt buni prieteni cu “Vamă”, iar Creţeanu a fost în urmă cu patru ani vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Rapidului. Virgil Dumitru este foarte legat de gruparea giuleşteană, pe care a sponsorizat-o în 2012 cu aproximativ două milioane de euro, iar FANATIK.RO a anunţat de intenţia sa de a investi la Rapid încă din urmă cu trei luni (vezi detalii).

virgil-dumitru

Şumudică în locul lui Rada?

Conform surselor FANATIK.RO, schimbări vor avea loc şi pe banca tehnică, nu doar la nivelul acţionariatului. Marian Rada ar urma să fie schimbat la finalul turului, iar cele mai mari şanse să-l înlocuiască le are Marius Şumudică. Actualul tehnician al Concordiei este adulat de suporterii Rapidului şi a declarat în repetate rînduri că ar antrena şi gratis în Giuleşti. Chiar dacă este neînvins de şase partide, “Şumi” se află în conflict cu preşedintele Concordiei, Cristi Tănase, care insistă pe lîngă primarul Mircea Minea ca la finalul turului să fie adus alt antrenor.

sumudicaaaa-660x400

57 de milioane de euro era averea lui Virgil Dumitru în 2012, conform revistelor de specialitate

55 de milioane de euro este averea lui Dan Ostahie, conform revistelor de specialitate

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

 

Tags: