Fotbal intern

DDB, un an de la FARSA ajunsă şi-n Coreea: “Nu se va mai întâmpla!”

În urmă cu exact un an, pe 16 august 2016, suporterii dinamovişti reuşeau să producă una dintre cele mai mare farse din istoria mişcării ultras din România. Mai mulţi membrii ai PCH, galeria...
17.08.2017 | 00:01

În urmă cu exact un an, pe 16 august 2016, suporterii dinamovişti reuşeau să producă una dintre cele mai mare farse din istoria mişcării ultras din România. Mai mulţi membrii ai PCH, galeria lui Dinamo care ocupă Peluza Nord, au păcălit o tribună întreagă să afişeze un mesaj la partida FCSB-Manchester City 0-5 din play-off-ul Ligii Campionilor.

Suporterii dinamovişti au reuşit să coordoneze toată tribuna stelistă astfel încât să realizeze o coregrafie bazată pe mesajul dorit de ei. La meci au fost infiltraţi câţiva fani care au coordonat întreaga acţiune. Chiar la începutul meciului, mesajul “Doar Dinamo Bucureşti” a apărut pe întreaga tribună 1. Imaginile au făcut încojurul lumii, majoritatea ziarelor scriind de isprava galeriei PCH, aceasta ajungând până şi-n Coreea de Nord.

Galeria PCH a postat pe contul oficial de Facebook un mesaj pentru toţi fanii lui Dinamo în ziua în care se împlineşte un an de la celebra farsă. “Mâine se face un an de la cea mai mare ţeapă din ultraseria mondială, vă obligam moral să purtaţi tricourile cu Doar Dinamo Bucuresti!”, a fost mesajul postat încă de marţi de galeria PCH pe Facebook.

Farsa Doar Dinamo. Un an de la celebra scenografie1

Farsa Doar Dinamo. Ce au scris italienii de la “La Gazzetta dello Sport”

“A fost o seară de răsunet pe Arena Naţională, însă nu ne referim la scor, ci la ce s-a întâmplat în tribune. Fanii rivalei Dinamo s-au infiltrat pe stadion şi au modificat coregrafia. A fost o umilinţă pentru fanii Stelei, într-o seară încheiată şi mai trist pentru ei, după cele 5 goluri primite de la Manchester City”, titrau italienii de la “La Gazzetta dello Sport”.

Mesajul postat la meciul cu Manchester City produce ecouri şi în prezent. Recent, atât Gigi Becali şi Mihai Stoica i-au ironizat pe fanii lui Dinamo. “Norocul nostru că s-a înfiinţat şi că există Dinamo Bucureşti, ca să ne dea nouă mare bucurie. Ei au galerie, cea mai mare din Europa. Felicitări galeriei! Ei fac şiretlicuri, ne păcălesc, dar acum e doar Steaua. Bine că s-a înfiinţat şi că există Dinamo, ca să continue bucuria noastră”, a declarat Gigi Becali la conferinţa de presă de după meciurile europene din turul 3 preliminar al cupelor europene din actualul sezon.

“Îi aşteptăm să ne facă o coregafie nouă la meciul cu Sporting. Suntem deschişi, tribuna a doua îi aşteaptă. Pot lua legătura direct cu noi pentru coregafie”, a fost şi replica lui Mihai Stoica la aceeaşi conferinţă de presă.

“A fost o chestie inedită pe care au reuşit să o facă împotriva rivalei. O coregrafie frumoasă, bine pusă la punct. Şi a costat ceva bani. Poate au fost naivi şi au acceptat acel contract. Nu cred că se va mai întâmpla” (Marius Niculae)