ULTIMA ORĂ
FOTBAL / JUSTIŢIE

RETROGRADAŢI, după un meci din Liga 1!? FRF: „În PRONUNŢARE!”

Finalul sezonului trecut a adus un nou scandal în fotbalul românesc. După meciul FC Braşov – Gaz Metan Mediaş, încheiat la egalitate, 0-0, oficialii de la Mediaş i-au acuzat pe braşoveni că au fost premiaţi de cei de la Concordia Chiajna pentru a nu pierde meciul. Ioan Horoba spune acum că FC Braşov va fi retrogradată în acest caz, care a fost preluat şi de către DNA.

Cele mai citite

„Federaţia Română de Fotbal, prin Departamentul de Integritate, a demarat această acţiune, în urma informaţiilor existente referitor la premierea jucătorilor de la FC Braşov, după meciul cu Gaz Metan Mediaş din 2015. Cazul a fost preluat şi de DNA, am fost audiat şi eu, dar şi jucătorii noştri, iar acum comisia Federaţiei este în pronunţare şi aşteptăm verdictul.

Comisia nu are altă soluţie, avînd în vedere de unde au venit acei bani şi de modul în care s-a făcut premierea. Clubul FC Braşov este în insolvenţă, iar banii puteau fi oferiţi doar prin virament bancar, însă ei au fost plătiţi cash, în vestiar. S-a încalcat astfel articolul 60, iar consecinţa va fi retrogradarea într-un eşalon inferior şi o amendă de pînă la 400 de mii de lei. Absolut toţi jucătorii de la FC Braşov au recunoscut că au primit banii. Împărţirea s-a făcut imediat după meci, de căpitanul Marian Constantinescu, care a avut o pungă cu 200 de mii de lei şi a împărţit banii. Avînd în vedere că echipa lor a retrogradat după acel meci, cum puteau fi premiaţi jucătorii?

Nu rata

După zeci de şedinţe şi audieri, dosarul a fost preluat de cei de la DNA, apoi s-a continuat la Federaţie, care trebuie să ia o decizie pe linie sportivă. E cam trasă de par această situaţie cu amînările. Vom solicita despăgubiri, dar acum trebuie să aşteptăm verdictul. Oricum, părerea mea este că doar DNA poate desluşi acest caz, pentru că Federaţia Română de Fotbal n-are pîrghiile necesare ca să vadă de unde au venit acei bani sau dacă au fost bani negri”, a spus Ioan Horoba pentru ziare.com.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu