Fotbal international

Cum arată clasamentul coeficienţilor UEFA. Steaua e în TOP 100, Dinamo la egalitate cu o echipă desfiinţată

UEFA a dat publicităţii topul coeficienţilor echipelor de club din Europa. Real Madrid continuă să domine autoritar fotbalul european, madrilenii ocupând prima poziţie în top pentru al...
21.08.2017 | 16:17
Cum arata clasamentul coeficientilor UEFA Steaua e in TOP 100 Dinamo la egalitate cu o echipa desfiintata

UEFA a dat publicităţii topul coeficienţilor echipelor de club din Europa. Real Madrid continuă să domine autoritar fotbalul european, madrilenii ocupând prima poziţie în top pentru al patrulea sezon consecutiv. Spaniolii sunt pe primul loc şi la capitolul coeficienţilor ţărilor membre ale forului european. 

Top 10 este completat de Bayern Munchen, FC Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, PSG, Borussia Dortmund, Sevilla, Benfica şi Chelsea. La Liga dă astfel cele mai multe reprezentante printre cele mai bune zece formaţii de club din Europa, spaniolii având patru formaţii în acest top. Diferenţa dintre Real Madrid şi ocupanta locului 2, Bayern Munchen, este de 22,100 puncte.

Fotbalul românesc este departe de primele 10 echipe ale Europei. FCSB este formaţia din Liga 1 Betano care ocupă cea mai bună poziţie, vicecampioana României aflându-se pe locul 60. Echipa antrenată de Nicolae Dică are un coeficient de 35,370 de puncte. Următoarea echipă din România în clasamentul coeficienţilor este CFR Cluj, ardelenii ocupând locul 115 cu 16,870 de puncte.

Dinamo Bucureşti este la mare distanţă de marea rivală, dinamoviştii ocupând locul 218 cu 6,370 de puncte, la egalitate cu FC Vaslui, formaţie care s-a desfiinţat în iulie 2014. Viitorul, campioana României, este la egalitate cu ASA Târgu Mureş şi Rapid Bucureşti, formaţia lui Gică Hagi ocupă locul 232 cu 5,870 de puncte.