ULTIMA ORĂ
EDITORIAL / LUPTA PENTRU TITLU

Ce scria IVANOVICI după Sporting de tensiunea de ACUM de la FCSB

horia ivanovici

UPDATE. După ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor, în urma dublei cu Sporting Lisabona, Horia Ivanovici a scris un editorial sub titlul „Gigi l-a ÎNCURCAT RĂU pe Dică! Dar rău…” Tot ce s-a anticipat atunci, tensiunile cu Alibec şi cu ceilalţi grei din vestiar, presiunile lui Becali, eventualele eşecuri a devenit realitate la mai puţin de trei săptămâni. Vezi mai jos textul integral!

Cele mai citite

Ce-a fost a fost! O seară ce se voia memorabilă s-a transformat într-o seară… memorabilă! Singurul la înălțime a fost comentariul tandemului Costi Mocanu-Felix Drăghici. Băieții PRO cu vorbele la ei au fost echilibrați și decenți, fără să facă din umilință o inmormântare…. Deși tot o să-i cert puțin: de data asta au fost prea blânzi cu Găbiţu Enache, pe care îmi venea să-l ard încet cu lumânarea la tălpi și să-i pun magiun pe clanța vestiarului☺. Portughezii ne-au scos fotbalul din cap, predându-ne, totodată, și o lecție de viață. Meciul a fost pierdut încă dinainte de a începe! Iar asta pentru că în jurul returului toți, dar absolut toți (de la patron și jucători până la presă), am creat o stare de euforie colectivă, de beatitudine, de optimism lăbărțat peste niște norișori drăgălași și pufoși. De „dă-i în mă-sa, că se poate”… Singura voce rațională dintr-un peisaj cu lăudaci iresponsabili a fost cea a lui Loți Boloni. Dar vorba marelui Kipling, cine să-l bage în seamă pe „nebun”? A fost prima mare greșeală, iar apoi au urmat multe altele, inclusiv în joc.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

MOTTO: „Înainte, Gigi transfera câte o echipă întreagă. Acum a transferat două echipe într-un sezon!” (Dan Petrescu, antrenor CFR)

Eu vreau, însă, să vorbim puțin despre viitor. Viitorul lui Dică… pentru că îi va fi foarte greu! Va trebui să rezolve rapid multe enigme, iar asta, paradoxal, din cauza generozității scăpate de sub control, chiar ușor isterice, a lui Becali. Cum va reuși tânărul Dică să gestioneze un vestiar mai aglomerat decât pelerinajele la moaștele Sfintei Parascheva? Are capacitatea să facă asta? Nu e prea crud? Cum le va explica rezervelor de ce, sistematic, nu joacă? Cum îi va ține pe unii dintre titularii, de acum, pe bară? Cu cine va merge în centrul apărării, dintre Bălașa, Larie, Momcilovic, Planic și Artur Jorge? Cu cine va juca la închidere? Acolo se calcă pe bombeuri Pintilii, Filip, Ovidiu Popescu și, probabil, Junior Morais, daca Momcilovic va trece pe stânga. A… uitasem de Nedelcu. Mai lipsea Borceanu☺ Îl va sacrifica pe Tănase? Dar cum își va recupera Gigi milioanele pe fotbalistul care nu e nici cal, nici măgar? Unde va evolua Florinel Coman? „Golănel”, parcă așa l-a caracterizat GSP… Golan, deci dificil! Mai prinde echipa Golofca? Gnohere a început deja să pufăie ca un bizon veritabil, nemulțumit că e mereu rezervă. Dacă Gnohere mârâie, ce circ va face mofturosul Alibec când, uneori, va fi trecut și el pe bancă… Și dilemele pot continua, zugrăvind rece o stare de fapt care nu pare deloc să îți apropie titlul anul ăsta. Iar fără locul 1, adio Champions! Adio milioane! Adio mușchi umflați! „Doar pe traseul campioanelor avem o șansă”, sublinia realist finanțatorul Stelei. Gigi l-a încurcat rău pe Dică! Dar rău… Acest potop de transferuri, unele neinspirate – renunțam la cel puţin 2-3 jucători de la Viitorul doar ca să-l iau pe vitezistul Băluță! – se va sparge fix în capul lui Dicanio. Presiunea patronului va crește dureros de la meci la meci. Iar dacă rezultatele nu vin, junele tehnician va intra în panică. Nu poți să trăiești la infinit, cum ne tot îndeamnă obsesiv comentatorii PRO-ului, din golurile de la Kiev. Steaua a marcat foarte puțin până în acest moment, un mare motiv de îngrijorare. Și nici nu joacă, sincer, cine știe ce…

Nu rata

În plus, în acest sezon, FCSB-ul chiar are adversar. CFR-ul e redutabilă, s-a înfipt, din nou, profesionist în pământ ca-n vremurile lui Paszkany și Mureșan, are mulți ași dosiți în mânecă. Valoarea și cicatricile unor jucători, lipsa de presiune vocală pe la televizoare, arbitraje mai mult prietenoase decât supărate și un antrenor cu experiență uriașă. Dumneavoastră ce alegeți între Dan Petrescu și Dică? Acum vă las, mă grăbesc la cofetăria Liliana să-i iau lui Meme 5 amandine☺.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu