Sporturi

SUPER FOTO. 14 ani de la debutul lui Rafa Nadal! Imagini de colecţie

Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. Ibericul în vîrstă de 29 de ani a cîştigat 14 turnee de Grand Slam şi deţine un număr de 69 de titluri ATP....
30.04.2016 | 00:01

Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. Ibericul în vîrstă de 29 de ani a cîştigat 14 turnee de Grand Slam şi deţine un număr de 69 de titluri ATP. Pentru Rafa totul a început pe data de 29 aprilie 2002, cînd a avut primul său meci la profesionişti.

Primul său adversar din circuitul profesionist ATP a fost paraguaianul Ramon Delgado în turneul de la Mallorca. Rafa, în vîrstă de 15 ani, a cîştigat meciul cu 6-4, 6-4 şi a devenit primul jucător mai mic de 16 ani care cîştigă un meci în ATP.

Imediat după meci, Rafa a declarat: “Am vrut doar să merg pe teren şi să joc bine. Ştiam că va dificil, dar mi-am ţinut bine jocul. Am fost mulţumit de cum am evoluat, am trimis mingea adînc şi am menţinut presiunea pe adversar”, spunea Nadal după meci.

În următorii 14 ani, ibericul a obţinut 14 turnee de Grand Slam. Anul 2015 a fost unul al cumpenelor pentru jucătorul iberic. Rafa a avut cîteva evoluţii dezamăgitoare anul trecut şi lumea se întreba dacă mai poate redeveni cel care a fost.

CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINILE CU TÎNĂRUL RAFA NADAL 

“Matadorul” şi-a adunat forţele şi are un sezon de zgură foarte bun. A cîştigat primul Masters după o pauză de 2 ani, la Monte Carlo, succes pe care l-a legat şi cu turneul de la Barcelona. Obiectivul major al lui Rafa în acest sezon e “La Decima” la Roland Garros.

Chiar dacă Novak Djokovic e principalul favorit, Roger Federer e de părere că nimeni nu e favorit cu Rafa la Paris: “Nadal e Nadal. El e omul de bătut la Roland Garros”