News

Franța are 50.000 de cazuri de COVID pe zi. Alertă în rândul medicilor: ce este și cât de periculoasă e ”tripla epidemie”

Franța a declarat stare de alertă de sănătate publică după ce vineri, 28 noiembrie, numărul de cazuri noi de COVID au crescut cu 46%.
03.12.2022 | 17:34
Franta are 50000 de cazuri de COVID pe zi Alerta in randul medicilor ce este si cat de periculoasa e tripla epidemie
Guvernul Franței a făcut apel către populație să meargă să se vaccineze / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Franța este țara europeană cu cea mai mare creștere a îmbolnăvirilor de COVID-19, după ce vineri, 28 noiembrie, s-au înregistrat 28.629 de cazuri noi. Situația este mai gravă chiar și decât cea din 2021, atunci când, în aceeași perioadă, erau sub 40.000 de cazuri.

Tripla amenințare: COVID, gripă și bronșiolită

Al nouălea val de coronavirus se anunță a fi unul complicat, în condițiile în care Franța se află în fața unei triple epidemii: COVID, gripă și bronșiolită, cu evoluție incertă.

ADVERTISEMENT

Este o situație cu care Europa nu s-a mai confruntat niciodată, iar medicii atrag atenția că, în acest caz, consecințele ar fi extrem de grave.

În acest moment, peste 1.000 de pacienți testați pozitiv cu COVID-19 sunt internați în fiecare zi, în spitalele din Franța, cu 200 mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Populația, îndemnată să se vaccineze

Cea mai expusă categorie o reprezintă persoanele în vârstă, care au un sistem imunitar slăbit. În aceste condiții, Oliver Veran, purtător de cuvânt al guvernului francez, a făcut apel către populație să se vaccineze.

”Vă ia doar 5 minute și vă va proteja, va limita riscurile de complicații și spitalizare”, a declarat oficialul guvernului, conform Le Figaro, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

În același timp, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că ”pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat” și că scăderea vigilenței oamenilor și autorităților lasă ușa deschisă către apariția unei noi variante ”îngrijorătoare” a Omicron.

OMS: ”Lupta nu s-a încheiat”

”Suntem mult mai aproape de a putea spune că faza de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu am ajuns încă acolo”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cadrul unei conferințe de presă, în care a discutat și despre situația Chinei, care se luptă cu unul dintre cele mai violente valuri de pandemie, de la apariția virusului.

ADVERTISEMENT

Potrivit OMS, cel puțin 90% din populația lunii are o formă de imunitate la COVID-19, fie datorită unei infecții anterioare, fie datorită vaccinării.

ADVERTISEMENT