ULTIMA ORĂ
FOTBAL / LIGA 1

FRF schimbă formatul din Liga 1. Câte echipe vor fi din 2019-2020

burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, vrea să schimbe din nou formatul primei ligi, la doi ani după ultima modificare. Noul format ar presupune că din sezonul 2019-20 vor evolua 16 formaţii în Liga 1, iar astfel echipele de tradiţie ar avea o şansă în plus să revină în prima ligă. Sezonul 2005-06 a fost ultimul când în Liga 1 au jucat 16 echipe.

Cele mai citite

„Am comunicat cu colegii noștri de la UEFA, le-am solicitat sprijin și avem astăzi o analiză foarte puternică în ceea ce înseamnă un alt sistem competițional pe care îl propunem. Vrem ca din sezonul 2019/2020 să trecem la formatul cu 16 echipe. Fotbalul românesc are nevoie de echipe de tradiție, susținute de suporteri. Acum, ele se află în ligile inferioare. Inclusiv repartizarea drepturilor tv vrem să se facă după un format nou”, a declarat Răzvan Burleanu.

Nu rata

În privinţa eşalonului secund, preşedintele FRF nu vrea o întoarcere la sistemul cu două serii. „Este exclus să revenim la două serii. Liga a 2-a va rămâne cu o singură serie de 18 echipe. Situaţia economică a României solicită acest lucru. Din punct de vedere sportiv, ai nevoie să coagulezi jucătorii în cât mai puţine echipe ca să facă pasul către prima ligă”, a mai precizat Răzvan Burleanu.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu