ULTIMA ORĂ
HOT NEWS

Ministerul Agriculturii vrea să îi salveze pe producătorii români. Ce măsuri se iau pentru hipermarketuri

Hipermarketuri. Ce proiect a pregatit Ministerul Agriculturii

România ultimilor 15-20 de ani s-a caracterizat, în principal, printr-o creştere extraordinară a sistemului de supermarketuri şi hipermarketuri în detrimentul producătorilor locali. Au aparut şi s-au extins pe teritoriul întregii ţări şi în special în Capitală şi în marile oraşe Cora, Kaufland, Carrefour, Auchan, Mega Image, Penny, Bila, care practic au reuşit să îi îndepărteze pe oameni de vechiul sistem de cumpărături, cel puţin al legumelor şi fructelor, din pieţe.

Cele mai citite

Ministerul Agriculturii şi-a dat ok-ul pentru un proiect de lege care prevede scoaterea hipermarket-urilor în afara orașelor mari.
Ministerul Agriculturii a comunicat parlamentarilor care doresc să inițieze noi legi privind amplasarea supermarketurilor, hipermarketurilor și centrelor comerciale că susține modificarea legislației astfel încât amplasarea acestora să fie în zone predilect comerciale, în afara centrului orașelor și în zone cu densitate redusă a populației.

Protecţie pentru autohtoni faţă de hipermarketuri

Astfel de proiecte în pregătire stabilesc pentru supermarket-uri o distanță de cel puțin 1 kilometru față de o piață, iar pentru hipermarket-uri scoaterea în afara orașelor mari. Ar fi soluţii foarte avantajoase pentru producătorii români, care ar fi astfel salvaţi de o concurenţă imposibilă de rezistat şi care vine cu multe produse din afara ţării, care conţin multe chimicale.

Nu rata

Pentru hipermarketuri, propunerea este să poată fi amplasate în zonele cu densitate comercială redusă, după criterii geografice specifice. Acestea sunt, potrivit Profit.ro: să fie la cel mult 5 km de limita administrativ-teritorială a localității cu populație de peste 500.000 locuitori, la cel mult 3 km în cazul localitățiilor cu populație de peste 250.000 locuitori și la cel mult 1 km la unitățile administrativ teritoriale cu populație mai mică de 250.000 locuitori.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu