Fanatik Show

VIDEO / IN MEMORIAM, Nae Manea. Ultima apariţie TV

Galeriei din ceruri a Rapidului i s-a mai alăturat un membru. Fostul jucător, antrenor şi oficial al grupării giuleştene, Nicolae Manea, a încetat din viaţă, luni dimineaţă, la vîrsta de 60...
15.12.2014 | 11:39

Galeriei din ceruri a Rapidului i s-a mai alăturat un membru. Fostul jucător, antrenor şi oficial al grupării giuleştene, Nicolae Manea, a încetat din viaţă, luni dimineaţă, la vîrsta de 60 de ani, din cauza cancerului. “Mutul”, aşa cum a fost poreclit încă din perioada cînd era fotbalist, a fost tot timpul un tip jovial, care, în momentele grele, arunca o glumă care descreţea frunţile tuturor. Cu nea Nae nu te plictiseai niciodată. De-a lungul timpului, fotbalul românesc a reţinut numeroase episoade memorabile cu Manea. FANATIK.RO vă prezintă doar o parte dintre acestea.

nae-manea-suparat

Cum i-a confiscat miliţia video-ul

“Ţin minte că eram la Tîncăbeşti, în cantonament. Avem meci duminică, dar intram acolo de joi. Şi într-o seară mă sună Florin, băiatul meu, care era foarte mititel. Mi-a spus: . Eu am întrebat: . Florin mi-a răspuns: . Eu îl cumpărasem de la o doctoriţă chiliancă. Era cu acte în regulă, plătisem o grămadă de bani pentru el. Totul se întîmpla înaintea unui meci cu Dinamo. L-am sunat pe ministru şi i-am spus că nu joc dacă nu-mi aduc video-ul înapoi. L-au adus! Am jucat şi am marcat golul victoriei pentru Rapid. Apoi i-am întrebat pe miliţieni de ce au făcut asta. Mi-au spus că doamna respectivă vînduse şase aparate, că a făcut speculă şi că astfel de obiecte se confiscă. Păi de unde era să ştiu eu că doctoriţa vînduse şi altele?”, a povestit Manea pentru FANATIK.RO, într-un interviu acordat la finalul lunii septembrie.

NAE

Dinamo a vrut să-l cumpere cu un apartament

“La Dinamo era antrenor Nelu Nunweiller, care a ţinut foarte mult să mă aducă acolo. Eu eram plecat cu echipa naţională în Iran. Pînă să mă întorc de acolo, Dinamo îmi dăduse deja o repartiţie pentru un apartament cu trei camere, iar soacrei mele o garsonieră! Am refuzat, pentru că eram prea îndrăgostit de Rapid. Au venit chiar şi la mine acasă ca să mă convingă. Le-am zis să mă lase în pace pentru că eu nu plec de la Rapid”, a dezvăluit nea Nae.

neee

Hepatita nu l-a ţinut departe de un meci cu Steaua

”În 1975, Armata m-a internat cu forţa ca să nu joc. Un general m-a ameninţat că fac puşcărie dacă fug. Actuala soţie m-a aşteptat cu un taxi la Gara de Nord. Am sărit gardul spitalului în pijamale şi halat şi am fugit la stadion”, rememora fostul mare fotbalist al Rapidului. Alb-vişinii au eliminat-o pe Steaua după loviturile de departajare, iar penalty-ul decisiv a fost transformat de Manea. În finală, Rapid învingea pe Universitatea Craiova, graţie golurilor celui poreclit “Mutul”.

A aruncat cu targa după arbitru

Nicolae Manea a fost antrenor la Gloria Bistriţa în perioada 2010-2013. Pe banca grupării ardelene, “Mutul” a luat foc după ce echipa sa nu a reuşit să-i păstreze pe Romario şi Canon şi a oferit o replică memorabilă. “Aveam şansa să ne salvăm de la retrogradare, dacă le dădeam bani. Nu i-ai mai plătit şi au plecat. Au nişte p… cît tancul şi le f… pe astea pe aici de nu mai puteau să stea în picioare! Toate îi căutau ca pe nu ştiu cine!”, a spus Manea la momentul respectiv. Tot pe banca Gloriei, fostul atacant a făcut un gest care a făcut înconjurul europei. Supărat pe arbitraj la o partidă cu Pandurii, Manea a aruncat după “central” cu o targă. “Puteam să intru în istorie, să îi dau vreun pumn, mă mai dădea şi în judecată si mai dădeam de dracu’. Am aruncat targa aia şi parcă m-am liniştit cînd am văzut cum zboară aşa. Şi nepotul m-a întrebat, I-am zis da, da, se lovise un jucător. E micuţ, are 5 ani”, spunea Manea.

manea_02_9f0d04b0c8

L-a pălmuit pe Meme

În 2008, Manea a fost la un pas să-i aplice o corecţie fizică lui Mihai Stoica. Enervat peste masura de rezultatul meciului, dar mai ales de faptul ca Meme se bucura la mijlocul terenului, Manea l-a atenţionat pe fostul manager al Stelei că bucuria sa i-ar putea înfuria foarte repede pe fanii rapidişti. “Pleacă mă de aici”, i-a strigat Manea lui Stoica, dar managerul s-a făcut că nici nu aude şi şi-a continuat “circul”. Văzînd că Stoica îl tratează cu indiferenţă, Manea s-a îndreptat spre Meme şi l-a îmbrîncit. Deşi oamenii de ordine au încercat să aplaneze conflictul, Manea i-a aplicat o palma lui lui Stoica. Managerul Unirii nu a ripostat şi s-a restras spre vestiare.

naeee

Pe 7 octombrie, Nae Manea a avut ultima apariţie publică, la FANATIK SHOW pe LOOK TV. – vezi video. A doua zi, marea legendă vişinie a aflat că are cancer.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!