Fotbal intern

Bratu deconspiră BLATUL cu Viitorul. “Presiuni pe Steaua”

* FANATIK publică dovada că partida Steaua – Viitorul 2-5, disputată în finalul sezonului 2012-2013, a fost „blat”...
30.08.2014 | 00:10

FANATIK publică dovada că partida Steaua – Viitorul 2-5, disputată în finalul sezonului 2012-2013, a fost „blat”
*„S-a terminat aşa cum trebuia să se termine. Au fost presiuni mari!”
* Fostul fundaş stelist Doru Bratu, scos ţap ispăşitor, povesteşte ce s-a întîmplat în jurul acelei ciudate întîlniri, cu Steaua campioană matematic şi Viitorul candidată la retrogradare

5.FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-FC VIITORUL CONSTANTA 2-5,LIGA 1 (19.05.2013)

Cu Laurenţiu Reghecampf pe bancă, Steaua a cucerit în 2013 titlul cu numărul 24 de campioană, după şapte ani de pauză, cu cinci etape înainte de final. Performanţa a fost umbrită, însă, de un imens scandal. Motivul a fost înfrîngerea din Ghencea cu Viitorul, scor 2-5, în urma căreia „roş-albaştrii” au fost acuzaţi de non-combat. Doru Bratu, jucătorul adus de Reghecampf de la Concordia, a greşit lamentabil la primele trei goluri marcate de Viitorul şi a fost scos de pe teren în minutul 40. La un an şi trei luni distanţă de la piesa tragi-comică din Ghencea, Bratu s-a destăinuit reporterilor FANATIK, iar afirmaţiile lui merg în direcţia unui blat făcut peste capul lui Reghecampf. „Este adevărat, în acel meci am avut o evoluţie proastă, însă nu am fost eu singurul vinovat. Eu am avut ghinionul că am fost ultimul apărător, iar dacă am greşit la trei goluri, atunci s-a văzut imediat. Însă, după părerea mea, pe adevăraţii vinovaţi ar trebui să îi căutaţi în altă parte, iar oamenii de fotbal din România ştiu la ce mă refer”, şi-a început Bratu „spovedania”.

„În sufletul lui, Reghe ştie tot ce s-a întîmplat!”

Fundaşul susţine că tehnicianul nu i-a reproşat nimic după partida cu Viitorul şi aruncă bomba, susţinînd că partida s-a încheiat cu rezultatul care trebuia. „Reghecampf nu a fost supărat pe mine după joc. Aşa cum toţi au vrut să-mi pună doar mie în cîrcă acea înfrîngere, Reghecampf a fost supărat deoarece el ştia prin ce a trecut şi ce presiuni au fost puse pe el în săptămîna respectivă, adică înaintea jocului. Meciul ăla s-a terminat aşa cum trebuia să se termine, iar, vă repet, oamenii din fotbal ştiu la ce mă refer. Nu vreau să vorbesc eu alte lucruri. Reghecampf a fost ca un tată pentru mine şi vă asigur că el niciodată nu mă făcea pe mine singurul vinovat pentru acel eşec, iar în sufletul lui el ştie tot ce s-a întîmplat”, a dezvăluit Bratu pentru FANATIK.

„Nu-mi pare rău că am plecat de la Steaua”

Bratu regretă că l-a urmat pe Reghecampf în Ghencea şi şi-a propus să demonstreze contestatarilor că, încă, mai poate juca fotbal la nivel înalt. „După părerea mea nu este corect să-l catalogăm pe Doru Bratu singurul vinovat al acelui meci. Oricum, eu mă bucur din toate punctele de vedere că am plecat de la Steaua. Îmi pare rău că am ajuns acolo după o accidentare care mă ţinuse în afara gazonului mai bine de opt luni. Din motivul acesta nu am putut să mă acomodez şi să joc bine, iar lumea s-a grăbit să mă catalogheze în fel şi chip. Să ştiţi că m-a deranjat faptul că după acel meci totul i se punea în cîrcă doar lui Doru Bratu. Acum însă mă simt bine, am ajuns într-un loc unde am fost dorit cu adevărat, într-un loc cu suporteri minunaţi, la U Cluj, şi sper să demonstrez că Doru Bratu nu este un fotbalist terminat, mai ales că revin după un accident de maşină, pe care l-am suferit în urmă cu cîteva luni”, a încheiat Bratu.

Ce s-a întîmplat înaintea partidei Steaua – Viitorul

„Am bun simţ şi caracter! Înţelegeţi ce vreţi…”

„Meciul s-a terminat aşa cum trebuia să se termine”. O declaraţie şocantă a lui Doru Bratu despre partida Steaua – Viitorul, cluburi patronate de Gigi Becali şi Gică Hagi, care, atenţie!, sînt rude, „Regele” fiind naşul latifundiarului. Regia demascată de fostul fundaş al „roş-albaştrilor” la distanţă de un an şi trei luni a fost însă anunţată de patronul din Ghencea în săptămîna partidei, dar organele competente nu s-au sesizat. „Mă duc diseară la meci, nu am de gînd să fug din ţară, aşa cum se tot spune. Nu plec în Israel. Am fost acolo, dar nu ştiţi voi. Acum vreau să vă spun dacă îi dau sau nu meciul lui Hagi. Atît timp cît voi fi patron la Steaua, nu voi face nici un blat. Însă eu am bun simţ şi caracter! De aici înţelegeţi ce vreţi…”, a sunat declaraţia cu tîlc al lui Gigi Becali. Faptul că Steaua va ceda fără luptă meciul Viitorului a fost anticipat şi de rivalii de moarte ai roş-albaştrilor. „Fac un pronostic: Viitorul va cîştiga împotriva Stelei, pentru că Viitorul este o echipă mai puternică”, a fost „săgeata” aruncată de Ionuţ Negoiţă, patronul lui Dinamo, cu o săptămînă înainte de Steaua – Viitorul.

Ce s-a întîmplat în timpul partidei Steaua – Viitorul

Gigi trimitea bezele suporterilor din lojă

Steaua – Viitorul s-a disputat în etapa a 32-a, iar pînă în acel moment trupa lui Reghecampf nu cunoscuse gustul înfrîngerii în partidele de pe teren propriu. Înainte de disputa cu constănţenii, „roş-albaştrii” aveau o linie de clasament senzaţională în meciurile de acasă: 14 victorii, un egal, zero înfrîngeri! Nimeni nu se aştepta însă la piesa de teatru ce avea să ruleze în Ghencea. În minutul 41, Viitorul conducea cu 4-1, iar majoritarea spectatorilor aplaudau în picioare fiecare gol al oaspeţilor. Cu excepţia fanilor de la Peluza Sud, care au început să-şi huiduie favoriţii şi să scandeze: „Fără blaturi!” şi „Gică Hagi te iubim, dar noi blaturi nu servim!”. În minutul 45, în semn de protest, ultraşii au părăsit stadionul. Cei rămaşi însă pe Ghencea au participat la circul de pe gazon, iar la scorul de 5-2 întreaga arena i-a scandat numele lui Hagi. Prezent în lojă, Gigi Becali s-a bucurat la fiecare gol marcat de Viitorul şi s-a îmbrăţişat cu apropiaţii săi. De asemenea, patronul Stelei s-a întreţinut pe toată durata partidei cu spectatorii de la Tribuna 0, alături de care se amuza copios. Atitudine care nu îl caracterizează şi care confirmă că Steaua – Viitorul a fost un meci cu cîntec.

liga_1_steaua_viitorul_constanta_2_5_parodie_in_ghencea_93952_1_79783800

Ce s-a întîmplat la 10 minute după partida Steaua – Viitorul

„Demisionez! Nu particip la jocuri de culise!”

Înfrîngerea umilitoare cu Viitorul şi scandările fanilor de la Peluza Sud l-au determinat pe Reghecampf să aibă o reacţie violentă la finalul partidei şi să-şi anunţe demisia. „Din vară nu voi mai rămîne la Steaua, eu nu fac jocuri de culise, jocuri murdare. Eu am altă mentalitate. Eu vreau să merg în Champions League, să cîştig meciuri. Sînt multe chestii care m-au deranjat şi, în primul rînd, m-a deranjat atitudinea lor. Este păcat. Eu le-am spus jucătorilor că îmi doresc să cîştigăm toate meciurile. Nu am oferte, dar nu este nici o problemă. Probabil voi avea unde să antrenez”, a spus Reghecampf imediat după terminarea jocului. De asemenea, tehnicianul i-a făcut praf pe jucătorii impresariaţi de Giovani şi Victor Becali, cei mai vinovaţi, în opinia sa, de rezultatul înscris pe tabelă. „Îmi pare rău de Gardoş, nu se poate să faci asemenea erori. Îmi pare rău de Iancu, nu e normal să ai o asemenea atitudine, iar Nikolici… Nikolici a dat toate mingile la adversar, nu e posibil aşa ceva!”, a spus Reghe, care a insinuat, voalat, că fraţii Becali le-ar fi spus jucătorilor să o lase mai moale contra echipei prietenului lor, Gică Hagi. Reacţia lui Reghecampf l-a scos însă din sărite pe Gigi Becali: „M-a deranjat asta cu jocuri murdare. Cum adică? Am făcut eu lucruri murdare? Eu nu am nici un fel de problemă că a zis el asta acum, dar îi voi reproşa”.

Ce s-a întîmplat la o oră după partida Steaua – Viitorul

„Mi-a fost frică să nu egalăm! Sînt fericit că am pierdut”

După ce a urmărit intervenţia lui Gigi la un post de televiziune, Reghe a decis să intervină telefonic, însă discursul său nu a mai fost acelaşi. „Am spus că probabil voi pleca de la Steaua, nu am acuzat nimic, ci doar am fost nemulţumit de unii dintre jucători. Ca să rămîn, trebuie să schimbăm multe. Nu pot să-l acuz pe Iancu de blat, dar nu a avut atitudine azi. Rămîn la Steaua dacă se aduc jucători”, a sunat declaraţia lui Reghe. Imediat a intervenit şi Gigi Becali: „Da, păi sînt fericit, nu? Hai să vă spun un lucru. Eu nu fac aranjamente, ăsta nu a fost nici un aranjament, nici un blat. Dar eu am voie să mă bucur pentru naşul meu. Aşa am simţit! Care e problema, nu mai am voie să-mi exprim sentimentele? Echipa campioană, lejer, relaxat, probabil a văzut şi galeria care striga . A fost o chestiune de bun simţ, asta s-a întîmplat în seara asta. N-au jucat nici ei la turaţie maximă (n.r. – rezervele Stelei). Campioni sînt. Le era şi lor jenă de Dică, au fost nişte chestii de omenie. Iancu venea de la ei… Dar nu blaturi! Nu poate să mă oprească nimeni să mă bucur pentru naşul meu. Mi-a fost frică să nu egalăm la 1-4… Mi-era frică să nu-i rănesc pe copiii lui. Am zis că dacă îl bagă pe Popa îi egalăm. Doru Bratu e cel mai bun băiat!”, a spus Becali.

Ce s-a întîmplat în noaptea partidei Steaua – Viitorul

Oprit de poliţişti pe aeroport

După înfrîngerea ruşinoasă contra Viitorului, Gigi Becali a dorit să părăsească România. A doua zi, instanţa supremă urma să se pronunţe în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar patronul Stelei, sfătuit de apropiaţi, a intenţionat să aştepte verdictul în străinătate. Planul său a fost însă dejucat de poliţişti, care l-au reţinut, duminică noapte, pe Aeroportul „Henri Coandă”. Imediat a fost dus la Parchetul ICCJ, unde i s-a adus la cunoştinţă că are interdicţie de a părăsi ţara, fiind cercetat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu într-un dosar privind Avicola Iaşi.

Ce s-a întîmplat a doua zi după partida Steaua – Viitorul

Condamnat la închisoare cu executare

Patronul Stelei avea să primească o lovitură cruntă pe 20 mai 2013. Acesta a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Cum Gigi primise deja o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de cîte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri. După recontopirea pedepselor, s-a decis ca Becali să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare. La cîteva luni distanţă, patronul Stelei a mai primit un spor de şase luni la sentinţa dată iniţial. În prezent, Gigi se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă.

Caseta tehnică

Etapa 32: FC STEAUA – FC VIITORUL CONSTANŢA 2-5 (1-4)

Au marcat: Nikolic (37), Rocha (57) / Chiţu (9, 38), Dică (34), Larie (41), Nikolov (65)
* În minutul 90+3, Rusu a ratat un penalty
Steaua: Cojocaru – Rîpă (Ad. Popa 46), Gardoş, Bratu (Georgievski 40), Pîrvulescu – Iancu, Prepeliţă, Filip, M. Costea (Rusescu 46) – Rocha, Nikolic. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Viitorul: Vîtcă – Bălaşa, Larie, Puţanu, Toşca – Nikolov (Cl. Herea 75), Lazăr – Chiţu, Dică (Onicaş 55), Cîrstocea (Cristocea 67) – Rusu. Antrenor: Cătălin Anghel
Cartonaşe galbene: Bratu 34, Popa 47, Gardoş 85, Pîrvulescu 90+3 / Toşca 36, Dică 45+1, Nikolov 65, Vîtcă 81
Meciul a fost arbitrat de Iulian Dima, ajutat la cele două linii de Cristian Nica şi Valentin Avram, în timp ce rezervă a fost Teodor Crăciunescu.
Spectatori: 7.600.

„Vom face memoriu la UEFA după ruşinea de meci Steaua – Viitorul! Este o ruşine pentru fotbalul românesc. Strîngem toate probele, inclusiv autodenunţul lui Reghecampf, care acuza mizeriile din fotbalul românesc.

Asemenea momente penibile nu au ce căuta într-un fotbal curat. A fost cea mai ruşinoasă pagină din istoria Stelei” (Florin Prunea, director executiv CSMS Iaşi)

„Steaua cu Viitorul a fost un joc cu puţin cîntec, în care steliştii şi-au verificat rezervele şi s-a dovedit că acestea nu au valoare şi că sînt plătite degeaba” (Dumitru Dragomir)

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

Tags: