News

Tatuajele ne pot îmbolnăvi şi după 15 ani de când le-am făcut!

Veşti proaste pentru împătimiţii de tatuaje! Acestea pot provoca infecţii chiar şi după 15 ani de când sunt realizate! A păţit-o o femeie din Australia, care a fost internată cu ganglioni...
16.10.2017 | 00:00
Tatuajele ne pot imbolnavi si dupa 15 ani de cand leam facut
ADVERTISEMENT

Veşti proaste pentru împătimiţii de tatuaje! Acestea pot provoca infecţii chiar şi după 15 ani de când sunt realizate! A păţit-o o femeie din Australia, care a fost internată cu ganglioni limfatici măriţi, informează The Telegraph. Pacienta din Australia, în vârstă de 30 de ani, a observat mai multe umflături dureroase la subraţ şi a crezut că suferă de cancer. Însă, după ce medicii din cadrul Spitalului Regal Prinţul Alfred din Sydney au îndepărtat ţesutul, au descoperit că acesta nu era dăunător.

Specialiştii au concluzionat că umflăturile au fost cauzate de o reacţie a corpului la tatuajul pe care femeia îl făcuse în urmă cu 15 ani şi au îndemnat personalul medical să ceară pacienţilor care suferă de limfom informaţii cu privire la existenţa tatuajelor. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Infecţie de la tatuaj şi ganglioni limfatici coloraţi

Medicii cunosc de ceva vreme faptul că tuşul utilizat în cadrul tatuajelor se transmite în corp către ganglionii limfatici, care au rolul de a îndepărta toxinele din organism. Aceştia îşi pot schimba chiar şi culoarea, după nuanţa tatuajului. În plus, un studiu a demonstrat recent faptul că acest efect se poate manifesta chiar şi la mai bine de un deceniu după ce o persoană se tatuează.

Cercetarea, efectuată recent în cadrul European Synchrotron Radiation Facility (ESRF), a descoperit că nanoparticulele nocive de dioxid de titan prezente în tuşul utilizat la tatuaje pot călători prin corp şi se pot localiza în ganglionii limfatici unde pot cauza probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

”Când o persoană doreşte să îşi facă un tatuaj, în general este foarte atentă la alegerea salonului pentru a fi sigură că sunt folosite ace sterile, care nu au fost folosite anterior. Nimeni nu verifică compoziţia chimică a culorilor, însă studiul nostru demonstrează că poate ar fi cazul să facă acest lucru”, a spus Hiram Castillo, unul dintre autorii cercetării, om de ştiinţă în cadrul ESRF.ific Reports”.