News

INTERVIU eveniment cu ASUL din poker! A luat 8 milioane într-o zi

Daniel Negreanu este una dintre cele mai mari personalităţi din istoria pokerului. "Kid Poker" a adunat 30 de milioane de dolari în carieră, fiind jucătorul cu cele mai mari cîştiguri. E...
19.05.2016 | 00:05
INTERVIU eveniment cu ASUL din poker A luat 8 milioane intro zi

Daniel Negreanu este una dintre cele mai mari personalităţi din istoria pokerului. “Kid Poker” a adunat 30 de milioane de dolari în carieră, fiind jucătorul cu cele mai mari cîştiguri. E născut în Canada pe 26 iulie 1974 din părinţi români, Ana şi Costel Negreanu. Cei doi au emigrat în America de Nord în anii 70. Chiar dacă a fost născut şi crescut în Toronto, Daniel vorbeşte foarte bine româneşte şi peste tot pe unde merge spune că e român. A cîştigat 6 brăţări în World Series of Poker şi e membru în Hall of Fame-ul pokerului mondial. 

Negreanu e în aceste zile la Bucureşti unde joacă pentru prima dată poker pe tărîm românesc, la main event-ul Eureka Poker TourJucătorul a vrut să răspundă tuturor întrebărilor în limba română pe care o stăpîneşte foarte bine pentru cineva care a stat cel mai mult o lună în România.

“Îmi pun în cap doar să cîştig. Înainte de orice turneu, doar asta îmi spun”

Daniel, vorbeşti foarte bine româneşte pentru cineva care s-a născut şi a fost crescut în Canada şi nu prea a putut să ajungă în România…

– Da. Se datorează părinţilor mei. Tatăl meu a fost născut la Iaşi şi mama mea în Braşov. Nu sînt născut în România, însă părinţii mei mi-au spus: “vorbeşti jumătate engleză, jumătate română”. Ştii cum spuneau: “Daniel, du-te jos şi adu the vacuum cleaner (n.r. aspiratorul)”. Aşa vorbeau. Cel mai mult am stat în România o lună. Chiar vreau să vizitez ţara, să fac un tur, însă rămîne de văzut cînd şi cum.

Înainte de turnee mereu mergi cu convingerea că vei cîştiga?

– Îmi pun în cap doar să cîştig. Fără să spun, ar fi bine să ajung acolo, ar fi bine să fac aia, sper să ajung sau să mă mulţumesc cu un alt target. Înainte de orice turneu, creierul meu merge cu acest gînd: “O să cîştig!”

“Dacă vrei să fii competitiv, pokerul nu e uşor” 

Spuneai că îţi doreai să fii actor înainte de a fi jucător de poker profesionist?

– Cînd eram mic asta îmi doream să fac. Îmi plăcea să fiu în centrul atenţiei, niciodată nu m-au deranjat camerele de luat vederi, luminile. Am jucat în propriul meu film, am jucat în X-men Wolverine, dar vreau să joc şi alt rol, nu doar rolul meu (rîde). Oricum, poate asta m-a ajutat în carieră pentru că eu chiar dacă vorbesc mult la mese, acumulez mereu informaţii de la oponenţii mei. Şi asta e cel mai important. Pot să spun că într-o oră cunosc un adversar împotriva căruia nu am jucat, ceea ce e foarte bine, avînd în vedere că poţi să stai 12-13 ore la o masă.

Există multe păreri în ceea ce priveşte pokerul. E un sport uşor?

– Depinde. Pentru că dacă joci relaxat să te distrezi cu prietenii într-un apartament e simplu. Dacă îţi doreşti să fii competitiv, pokerul nu e uşor. Trebuie să joci, să citeşti mult, să te perfecţionezi. Gîndeşte-te că unii pierd la poker, alţii cîştigă. Dacă toată lumea ar cîştiga, acest sport nu ar avea cum să existe.

“Visez să cîştig Main Event-ul. E ultimul mare obiectiv al meu” 

Doyle Brunson spunea mai demult că televizarea la nivel global şi publicarea mîinilor au schimbat pokerul. Între timp a apărut şi pokerul online. Cum au schimbat toate acestea pokerul?

– Au schimbat foarte mult. Înainte cînd mergeai la Las Vegas, tu îi ştiai pe toţi. Dacă nu ştiai pe cineva, spuneai că joacă rău, că nu ştie. Dar acuma, că poţi să joci pe toate site-urile, chiar şi la 10 mese diferite poţi să joci în acelaşi timp pe online, situaţia se schimbă. Înainte, dacă nu locuiai în Las Vegas nu puteai fii un jucător bun. Acum, sînt din toate ţările datorită internetului. Toate acestea au făcut pokerul şi mai global.

Ai obţinut totul în acest sport. Eşti în Hall of Fame, ai cîţştigat turnee importante, ai făcut cei mai mulţi bani. Ce îţi mai doreşti de la poker. Mai ai obiective?

– Da. World Series of Poker Main Event. Acum doi ani am încheiat pe 11. Nu e uşor, sînt 7000 de jucători anual, chiar dacă buy-in-ul e 7000 de euro. Dar dacă niciodată în viaţa mea nu o să cîştig Main Event-ul, nu o să am regrete. Am făcut tot ce am vrut. Dar, în fiecare an, în ianuarie, mă uit la ce vreau să fac în poker , fac o listă pe care o scriu şi o pun pe perete. Eu cred că dacă tu îţi pui foarte bine în cap ce vrei, e mai uşor să ai.

50 de milioane de dolari e averea estimată a lui Daniel Negreanu

8,2 milioane de dolari e cel mai mare cîştig al lui Negreanu într-o singură seară 

1 e locul pe care îl ocupă Daniel Negreanu în ceea ce priveşte cîştigurile din poker din toate timpurile cu peste 32 de milioane de dolari