News

Irina Andrieș, o protestatară prezentă în stradă pe 10 august 2018, a murit: ”S-a stins simbolic, azi. N-a apucat să vadă Dreptatea”

Irina Andrieș, o protestatară care s-a remarcat prin implicarea ei în manifestațiile pentru Justiție, a murit chiar azi, 10 august. Aceasta s-a aflat în stradă, în urmă cu 4 ani, la violențele din Piața Victoriei.
10.08.2022 | 14:36
Irina Andries o protestatara prezenta in strada pe 10 august 2018 a murit Sa stins simbolic azi Na apucat sa vada Dreptatea
Irina Andrieș, o cunoscută protestatară, a murit miercuri. A fost în stradă pe 10 august 2018. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Miercuri, se împlinesc 4 ani de la protestul uriaș din 10 august 2018, când sute de oameni au fost răniți în Piața Victoriei din București.

Irina Andrieș, o cunoscută protestatară, a murit miercuri. A fost în stradă pe 10 august 2018: ”A plecat fără să vadă lumina dreptății”

În stradă, la acea vreme, s-a aflat și Irina Andrieș, una dintre cele mai cunoscute protestatare pro-Justiție. Astăzi, 10 august 2022, într-o zi simbolică, femeia s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Vestea tristă a fost dată de jurnalista Loredana Diacu, pe pagina ei de Facebook. Conform acesteia, Irina ”n-a apucat să vadă Dreptatea” și să fie în viață atunci când ”cei ce au dat ordin ca ea să fie gazată sunt sancționați pentru abuzul lor”.

”Patru ani de la ziua în care peste 100.000 de oameni au fost scăldați în gaze lacrimogene iar statul le-a demonstrat că drepturile lor – cel la protest pașnic, cel la sănătate, cel la siguranță – pot fi încălcate oricând și oricum. Și că nimeni nu va fi pedepsit pentru asta.

ADVERTISEMENT

Între timp, Irina Andrieș, unul din oamenii-stâlp ai protestelor pentru Justiție, a murit. Simbolic, chiar pe 10 august.

N-a apucat să vadă Dreptatea, n-a apucat să vadă că cei ce au dat ordin ca ea să fie gazată sunt sancționați pentru abuzul lor, pentru faptul ca s-au făcut stăpâni pe țară, că s-au considerat îndreptățiți să calce cu bocancii peste cetățeni ca să-și conserve puterea”, scrie Loredana Diacu.

ADVERTISEMENT

Jurnalista o descrie pe Irina ca fiind ”o fată sensibilă, emotivă” care ”rar dădea interviuri, deși avea întotdeauna gânduri frumoase de spus”.

Deputatul Cătălin Teniță: ”Irina a fost de sute de ori în Piața Victoriei”

La anunțul decesului Irinei Andrieș a reacționat și deputatul USR Cătălin Teniță. Acesta spune că Irina a fost unul dintre oamenii care în perioada 2017 – 2019 a fost de sute de ori în Piața Victoriei.

ADVERTISEMENT

”Irina a murit astăzi, de 10 august. La patru ani de la acel 10 august, Irina a plecat fără să vadă luminița dreptății. Ne vedem astăzi în Piața Victoriei. Și pentru Irina”, scrie politicianul pe Facebook.

Angie Șerban, o altă protestatară cunoscută, spune că și azi se aștepta să se vadă cu Irina în Piață, la protest. De dimineață a primit însă vestea tragică.

”Astăzi mă așteptam să mă văd cu Irina Andries la protest, în Victoriei, acolo unde ne-am cunoscut și am luptat împreună pentru viitor.. Și-mi sună telefonul dimineață cu vestea că a plecat..

Nici nu am reușit să procesez vestea asta; și mi se pare nedrept că a plecat ea, buna și blânda noastră Irina”, scrie Șerban pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT