STEAUA, FĂRĂ FANI / EDITORIAL HORIA IVANOVICI

Ivanovici: SILĂ de FCSB și de Gigi. Bani, bani, bani! NU fani, fani, fani!

horia

Paradoxal, deși domină autoritar campionatul, Steaua e pe tobogan! Să ai 7000 de suporteri la derby-ul cu Astra (campioana cu vice-campioana!), cam tot atîția veniți în Liga a 4-a pentru U Cluj și Petrolul, este un semnal de alarmă dureros. Steaua nu a început cu adevărat să-și piardă identitatea cînd i s-au retras denumirea și sigla, ci începînd de duminică seară, cînd fanii, practic, au părăsit-o.

Cele mai citite

Explicațiile lui MM, care întotdeaua s-a declarat și s-a comportat precum un ultras adevărat, sînt lipsite pînă și de imaginație pentru un tip atît de fin, de nuanțat ca el. „Bucureștenii s-au plictisit de fotbal. Este vorba de o lehamite.Nu știu de ce… Nu pot să-mi dau seama care este motivul.” Hai, măi, MM, pe bune?! Ca noi toți, știi și tu clar de ce s-a ajuns aici. Sila de FCSB și mai ales de Gigi Becali!!

Slujitorul lui Mamon

S-au vîndut vara aceasta, cu cinism, cei mai buni jucători ai Stelei, singurii care cît de cît mai făceau spectacol. Stanciu, Chipciu, Hamroun etc… Pînă și neaducerea „îmblînzitorului” Sănmărtean tot aici se înscrie. De cîteva luni de zile, poporul stelist de pretutindeni nu mai aude din gura lui Gigi decît de bani, bani, bani. Cît o să ia pe ăla, cu cît o să-l vîndă pe celălalt și „cum o să mă îmbogățesc io cu toți!”

Ți se întoarce, efectiv, stomacul pe dos. „Marele” slujitor al lui Dumnezeu e de fapt slujitorul lui Mamon! Cine e Mamon? Sinistrul zeu care reprezintă obsesia omenirii – avuția, banul. Și ca să închidem cercul, că tot e Gigi machedon, denumirea vine din cuvantul grecesc mammonas (bogăție). Aici însă, nimeni nu i-a semnalizat preaiubitorului de aur și de sfințenie ieftină că are o mică problemă. Cel care îl arată cu degetul ca dușman pe Mamon, ca incompatibil cu dragostea de Dumnezeu, este însuși Iisus Hristos! În Evanghelia după Matei, versetul 6.24, El spune : „Nimeni nu poate să slujească la doi Domni, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți și lui Dumnezeu, și lui Mamon!” Pac, pac… Deci cum e, piosule, și cu rușii, și cu americanii?! Dar de-ajuns cu lecția de religie. Să ne întoarcem la cele lumești…

„Decît să-l îmbogățesc pe Gigi, mai bine îmi tai o mînă!”

Realitatea roș-albastră este cruntă! N-a mai rămas nimic la Steaua din ceea ce însemna spirit, flacără, devotament. Suporterii sînt zi de zi torturați, ca să nu spun batjocoriți, de discursul patronului pentru care Steaua nu mai reprezintă nimic altceva decît o oaie murdară de muls. Și mai are și tupeul să trîmbițeze zilnic această infamie. Legenda acestei grupări minunate s-a creat în timp, avînd însă în spate stadioane pline și fanatici care au înfruntat zăpezile și viscolul.

Echipa mustind de istorie nu mai este astăzi a lor! Le-a fost furată!! Ca să fiu sincer, nici eu nu mai recunosc caricatura asta hîdă ce a rămas din frumusețea bărbaților care cucereau cîndva Cupa Campionilor. Gigi a transformat Steaua într-o egoistă afacere de familie, iar lumea nu se mai lasă păcălită. Am prieteni care mi-au jurat că nu mai calcă și nu mai cumpără bilet la meciurile favoriților, atîta timp cît formația rămîne prizoniera lui Becali: „Decît să-l îmbogățesc pe Gigi, mai bine îmi tai o mînă!”, este discursul radicalizat al multor steliști.

Poate, pe undeva, puțin nedrept, Gigi Becali a făcut de-a lungul timpului și destule lucruri bune, dar per ansamblu lacomul investitor culege fix ce-a semănat. Prin vorbele și gesturile sale disprețuitoare, a omorît într-un timp record pasiunea cîtorva milioane bune de steliști… Cred că și Stalin e puțin invidios! Bani, bani, bani… Nu fani, fani, fani… Becali vrea performanță strict pentru el, pentru profiturile lui, nu și pentru muncitorul care-și dă ultimii bănuți pe biletul de meci sau pentru puștiul care plînge de bucurie la golurile favoriților. Iată ce i-ar spune celebrul Bill Shankly efemerului stăpîn a ceea ce a rămas din Steaua: „Eu sînt doar unul din cei care stau în peluza lui Liverpool. Ei gîndesc la fel ca mine, iar eu gîndesc la fel ca ei. E un fel de mariaj între oameni care se plac.”

„Mamă, ce avion tare ne-am tras!”  

În fiecare discurs, Klopp îi dă exemplu însuflețit pe fanaticii lui Liverpool, campionii Angliei în cap cu Ranieri gătesc pizza pentru suporteri, catalanii dansează pe străzi cu Messi, arogantul Cristiano Ronaldo își face generos selfie-uri cu fanii furișați pe gazon. Pînă și dinamoviștii, fără atîția bani, mai oferă cîte o floare de 1 Martie sau mai merg la căpătîiul unui fan lovit de soartă să-i aline suferința. La Steaua, totul e legat numai de bani. Foame de bani, disperare de bani! Ultima lăudăroșenie, elocventă: „Uau, ce avion tare ne-am tras!”

Fanul stelist, deposedat de mîndria lui!

Pentru mult timp de-acum înainte, eu cred că meciul cu City este ultimul la care 50.000 de suflete împătimite au venit să pună umărul la o eventuală minune a viteziștilor. Iar pe lîngă toate cele de mai sus, farsa mondială regizată de dinamoviști a pus capac! Fanul stelist se simte călcat în picioare, abandonat, deposedat de mîndria lui! Îi arată cu degetul pe șefii steliști care au permis, prin ignoranța, aceasta crimă de lezmajestate. Acțiunea genială, uluitoare, a dinamoviștilor, care face încă înconjurul planetei, a fost posibilă tot din cauza foamei de bani a lui Gigi. „Patroane, prima coregrafie ți-o facem gratis, iar apoi dacă-ți place, semnăm un contract pentru tot sezonul”, l-au momit pe disperatul om de fotbal falșii intermediari. Și uite așa s-a ajuns la cea mai mare umilință din istoria Stelei!

Să nu plătești cu lunile salariile micilor angajați de la club, a amărîților ălora, masori, femei de serviciu, paznici (noroc cu jucătorii care au făcut chetă!), să faci o rețetă-record de 1.850.000 de Euro la meciul cu Guardiola și să te zgîrcești la 15.000 de lei ca să prelungești programul metroului după joc, sînt alte meschinării devenite publice ce au provocat sila fanului stelist.

Dacă-l vindea Gigi pe Pogba☺

Banii sînt importanți peste tot în lume, dar Manchester United sau Real Madrid fac încasările cu eleganță, cu stil, fără să-l frustreze sau să-l umilească pe abonatul care-și aduce micul lui obol la bugetul faraonic și pînă la urmă la măreția clubului. I-ați văzut pe cei de la Juventus făcînd circotecă prin presă, prin Italia, că l-au vîndut pe Pogba cu 120 de milioane de Euro? Ia închipuiți-vă dacă-l dădea Gigi pe Pogba?!☺

Gigi Becali a cîștigat bani, dar a pierdut pentru totdeauna respectul milioanelor de steliști! În curînd, Steaua o să joace doar pentru fanii din celebra sufragerie a lui Sdrobiș. Să vezi atunci încasări! Iar ziua în care avarul va deschide frigiderul și va striga disperat:„Goool!”, nu e așa departe!

15.450.000 de euro sînt banii încasaţi de Gigi Becali vara asta:

1. Nicolae Stanciu – Anderlecht – 9,8 milioane de euro

2. Alexandru Chipciu – Anderlecht – 3 milioane de euro

3. Fernando Varela – PAOK Salonic – 1,4 milioane de euro

4. Jugurtha Hamroun – Al Sadd – 1 milion de euro – împrumut

5. Valentin Cojocaru – Crotone – 250.000 euro

Nu rata

„Eu sînt doar unul din cei care stau în peluza lui Liverpool. Ei gîndesc la fel ca mine, iar eu gîndesc la fel ca ei. E un fel de mariaj între oameni care se plac” – Bill Shankly

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu