News

Mafia italiană, LEGĂTURĂ cu directorul SINUCIS?

Şeful Enel România a murit ieri după ce a căzut de la etaj, din clădirea în care se află sediul companiei. Poliţiştii au deschis o anchetă. În scenă este deja DNA şi ar putea apărea...
28.11.2014 | 17:53
Mafia italiana LEGATURA cu directorul SINUCIS

Şeful Enel România a murit ieri după ce a căzut de la etaj, din clădirea în care se află sediul companiei. Poliţiştii au deschis o anchetă. În scenă este deja DNA şi ar putea apărea temutele clanuri mafiote Cosa Nostra, Ndrangheta şi Camorra.

1

Matteo Cassani a murit ieri pe trotuarul din faţa sediului central al firmei. Deocamdată nu s-au comunicat oficial cauzele decesului acestuia.

Cassani, director general al Enel Energie, căsătorit cu o româncă, avea 42 de ani, fiind de mai bine de 10 ani stabilit în România. Un om extrem de discret, după cum îl caracterizează un colaborator de-al său, care ar fi avut anumite probleme personale: suferea de o boală incurabilă şi nu a reuşit să finalizeze adopţia unui copil.

Alte surse susţin că soţia sa ar fi fost bolnavă, dar nimeni nu a confirmat aceste ipoteze.

Filmul unei morţi neanunţate

Italianul venise ieri la serviciu de dimineaţă, ca în fiecare zi. Totul părea normal – sau cel puţin asta au afirmat colegii acestuia pe parcursul anchetei, în faţa poliţiştilor de la “Omoruri”. Mai mult, Matteo Cassani a participat la o şedinţă la ora 10.00, apoi s-a retras în biroul său. Nu s-a certat cu nimeni din cadrul Enel nici ieri, nici în zilele precedente, aşa că escaladarea unui conflict cu un angajat pare să nu fie, în acest moment, o pistă. Apoi, în jurul orei 12.30, s-a aruncat de la etajul doi al imobilului în care îşi are sediul Enel România, pe strada Ion Mihalache din Bucureşti. Chiar din biroul său.

A murit pe loc, în faţa unui trecător, cel care, de altfel, a fost primul care a sunat la 112. La faţa locului a venit imediat o ambulanţă, care era prin apropiere cu altă urgenţă, însă medicii nu au putut decât să constate decesul lui Cassani. Gestul directorului i-a şocat pe colegii săi. La câteva minute de la tragicul eveniment, paznicul instituţiei şi câteva angajate care priveau de la poartă spre locul unde zăcea cadavrul îşi făceau cruci întruna.
“Doamne, de ce o fi făcut asta? ”, şopteau îngrozite femeile. Apoi a venit şi un echipaj de la Secţia 4 Poliţie, dar şi de la Omoruri – Poliţia Capitalei. Cassani nu a lăsat vreo scrisoare de adio sau vreun bilet prin care să explice gestul sinucigaş, aşa că poliţiştii iau în calcul toate cele trei ipoteze: accident, crimă şi sinucidere.

Enel are contracte cu mafia în Italia?

Presa italiană a relatat pe larg despre implicarea mai multor clanuri ale mafiei în afaceri cu compania Enel. E vorba despre achiziţionarea unor terenuri în Sicilia, Puglia şi Calabria pe care au fost amplasate turbine eoliene, energia fiind vândută la preţ exorbitant către Enel Green Power. Există un proces, iar următorul termen de judecată este stabilit în ianuarie 2015. În 2013, Enel Green Power a venit şi în România.

“Operaţiunea urmează unor acorduri de finanţare în valoare de 600 de milioane de euro“, se arăta atunci într-un comunicat al Enel. DNA a descoperit vara aceasta faptul că peste un milion de abonaţi Enel ar fi plătit anul trecut facturi cu 2,5 milioane de euro mai mari decât trebuia, în urma unei înţelegeri în care actorii principali ar fi fost italienii de la Enel.
sursa: libertatea.ro 

Tags: