ULTIMA ORĂ
AUTO / FORMULA 1 MP AL MARII BRITANII

Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii. A câştigat Hamilton

Marele premiu de Formula1 al Marii Britanii. A castigat Lewis Hamilton

Duminică a avut loc pe circuitul de la Silverstone Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii. A fost o cursă foarte interesantă, pe parcursul căreia s-au petrecut şi câteva momente mai delicate. Astfel, în ultimele tururi germanul Sebastian Vettel a suferit o pană, iar coechipierul său, finlandezul Kimi Raikkonen a avut şi el probleme tehnice. Parcă a fost un făcut, pentru că ambii piloţi fac parte din echipa celor de la Ferrari.

Cele mai citite

Aflat la el acasă, britanicul Lewis Hamilton a arătat că se simte excelent pe acest circuit şi în faţa propriilor suporteri. Britanicul s-a dovedit clar a fi cel mai bun pe parcursul cursei şi a câştigat pentru a patra oară consecutiv pe circuitul de la Silverstone. Cu acest succes pe teren propriu Hamilton a reuşit să egaleze la număr de victorii în Marele Premiu al Marii Britanii pe Jim Clark şi Alain Prost, toţi având câte cinci triumfuri.

Al cincilea succes pentru Hamilton în Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii

Rezultatul din această cursă mai este benefic şi din alt punct dr vedere pentru învingătorul ei. Profitând şi de problema tehnică păţită de germanul Vettel, Hamilton a reuşit să se apropie astfel la un singur punct de primul loc în clasamentul piloţilor, condus tocmai de Vettel. Pe locul doi şi trei s-au clasat finlandezii Valtteri Bottas şi Kim Raikkonen şi foarte probabil că al doilea ar fi încheiat el pe a doua poziţie, dacă nu ar fi avut acele probleme tehnice.

Nu rata

Pentru a doua oară consecutiv au abandonat spaniolii Carlos Sainz şi Fernando Alonso, prima dată acest lucru petrecându-se la Marele Premiu al Austriei. În clasamentul general al piloţilor Sebastian Vettel e în continuare lider, cu 177 puncte, urmat de Hamilton, 176 şi Bottas, 154. La constructori conduce Mercedes, cu 330 puncte, urmată de Ferrari, 275 şi Red Bull, 174.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu