Fotbal intern

#Metoo a ajuns şi în fotbal! Iubita unui jucător din Liga 1, hărţuită!

Campania online împotriva hărţuirii sexuale a ajuns şi în fotbalul românesc! Iubita unui jucător din Liga 1 Betano se numără printre femeile care au prins curaj şi au povestit despre...
20.10.2017 | 13:27

Campania online împotriva hărţuirii sexuale a ajuns şi în fotbalul românesc! Iubita unui jucător din Liga 1 Betano se numără printre femeile care au prins curaj şi au povestit despre experienţele avute.

Totul a început pe 5 octombrie, la Hollywood, atunci când New York Times a publicat un articol în care un producător era acuzat de hărţuire sexuală. Uşor, uşor, mişcarea #MeToo a luat amploare şi mai multe femei au reacţionat pe site-urile de socializare, folosind acest hashtag şi povestind experienţele neplăcute la care au fost supuse de-a lungul timpului. Fenomenul a ajuns şi în România, după ce mai multe femei, care au trecut printr-o agenţie de publicitate, au mărturisit că au fost hărţuite de către Călin Ionescu, zis şi Rimaru, fost component al trupei R.A.C.L.A. Una dintre tinerele care au fost căutate de acesta este şi Maria Zvinca, iubita unui fotbalist din Liga 1 Betano. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, se iubeşte cu Alexandru Ciucur, jucătorul celor de la ACS Politehnica Timişoara, cu care s-a şi logodit anul trecut. În 2014, aceasta a dat de Călin Ionescu, care a abordat-o în timp ce urma cursurile unei companii de comunicare, în timpul primului an de facultate, urmată la S.N.S.P.A. Aceasta a povestit cum a fost umilită de către Rimaru, care a fost deranjat că mesajele sale trimise Mariei pe Facebook au rămas fără răspuns:

Metoo şi în fotbal

“În 2014 eram în anul I de facultate, cursantă a Şcolii Centrade Cheil în seria a 17-a. Individul nu era unul din mentorii noştri, dar s-a băgat în seamă pe Facebook. M-a întrebat cum mi se pare agenţia şi dacă îmi place la Centrade Cheil. După ce i-am zis că mi se pare interesant, m-a întrebat dacă n-aş vrea să ieşim la o cafea să îmi povestească mai multe despre creaţie. Nu i-am mai răspuns. Timp de câteva zile mi-a trimis mesaje în care vorbea singur pe chat. La Noaptea Agenţiilor, m-a tras de o mână de-o parte şi m-a întrebat cum îmi permit să nu îi răspund pe Facebook. După care a adunat toată flegma pe care a avut-o în el şi m-a scuipat în faţă de faţă cu toată lumea, cu toţi prietenii şi colegii. Bineînţeles că s-a muşamalizat totul şi m-au rugat insistent de la HR să nu mai povestesc. Ei bine, #metoo”, a dezvăluit Maria Zvinca, iubita lui Alexandru Ciucur, care activează la ACS Politehnica Timişoara de la începutul acestui sezon, după ce a plecat de la CSM Politehnica Timişoara. Înainte de a se duce în Moldova, mijlocaşul a activat la Pandurii Târgu Jiu.

Rimaru, dat afară

Între timp, mai multe fete şi-au făcut curaj şi au mărturisit discuţiile avute cu Călin Ionescu, iar firma la care lucra a anunţat că a renunţat la serviciile acestuia în urma scandalului în care a fost implicat, printr-un comunicat: „În ultimele zile, am analizat cu atenţie situaţia şi numărul mare de acuzaţii primite la adresa lui Călin Ionescu din afara agenţiei. Pe baza tuturor acestor informaţii, managementul Centrade | Cheil a avut o întâlnire cu Călin Ionescu, în urma căreia s-a hotărât ca, începând de astăzi, contractul de muncă al lui Călin Ionescu să înceteze”, au anunţat reprezentanţii agenţiei.

Rimaru a dorit să se justifice după ce scandalul a luat amploare şi a publicat un mesaj care i-a făcut mai mult rău decât bine, motivând că limbajul pe care îl foloseşte se datorează rap-ului şi a modului în care se vorbeşte în industrie. Redăm dreptul la replica:

“Pe această cale doresc să prezint familiei mele, prietenilor şi fanilor mei, angajatorului meu, precum şi tuturor persoanelor interesate, punctul meu de vedere faţă de acuzaţiile de aşa-zisă hărţuire sexuală care mi-au fost aduse recent prin intermediul mass media.
Cu surprindere am luat cunoştinţă despre faptul că anumite schimburi de mesaje private, realizate cu aproximativ 2 ani în urmă, au fost comunicate presei ca şi justificare pentru presupusele fapte de hărţuire sexuală.
Sunt cunoscut încă din anii 2000 ca şi artist de hip-hop/rap, opera mea adoptând un stil verbal direct şi, pe alocuri, licenţios. De altfel, acesta este genul muzical adoptat de mai mulţi colegi de breaslă.
Acest gen muzical mi-a definit cariera muzicală şi, în anumite privinţe, chiar şi viaţa.
Ca mulţi oameni, am avut interacţiuni mai puţin respectuoase cu semenii mei, interacţiuni de care nu sunt mândru. În măsura în care am jignit anumite persoane, regret acest fapt şi le cer scuze.
Însă, contest cu tărie orice acuzaţie de hărţuire sexuală sau orice altă acuzaţie similară. De altfel, consider că nici măcar persoanele care mă acuză nu au luat în serios pretinsul meu limbaj agresiv din urmă cu 2 ani. Mărturie în acest sens stă faptul că nu au acţionat din punct de vedere legal împotriva mea. Este evident că orice persoană care ar avea o temere legitimă că i s-ar putea aduce vătămări fizice s-ar adresa imediat autorităţilor competente. În realitate, după aproximativ 2 ani de la data aşa-ziselor mele fapte reprobabile, în deplină coincidenţă cu scandalul Harvey Weinstein din SUA, aceste persoane publică în presă corespondenţa privată pe care am purtat-o.
Profit de ocazie pentru a îmi exprima regretul faţă de atenţia nedorită adusă de această situaţie asupra colegilor şi a angajatorilor mei, aceştia neavând nicio vină sau legătură cu viaţa mea privată. Pentru a nu perpetua eventuale consecinţe negative asupra acestora, în cel mai scurt timp posibil voi lua o decizie, împreună cu angajatorul meu, în privinţa viitorului colaborării noastre.
În ultimele 24 de ore am fost supus unui val de reacţii negative, disproporţionate faţă de acuzaţiile care mi se aduc. Pe lângă injuriile care mi s-au adus, am primit şi ameninţări cu moartea. Pentru moment, înţeleg să nu fac publice aceste mesaje, de asemenea private. Însă, în măsura în care vor continua, voi fi nevoit să iniţiez demersurile legale necesare pentru a-mi proteja drepturile.
Consider că într-o societate matură putem cu toţii distinge între un limbaj injurios pe de o parte şi un veritabil pericol social, pe de altă parte. În ceea ce mă priveşte, consider că în niciun caz nu pot fi încadrat în cea din urmă categorie.
Al vostru, cu bune şi rele,
Călin”.