ULTIMA ORĂ
FOTBAl ROMÂNIA / FC U CRAIOVA

CURTEA DE APEL. Mesajul lui Mititelu după audieri: ”Universitatea Craiova revine curînd!”

dragomir-sandu-mititelu-600x400

UPDATE 20:04 / Adrian Mititelu a comentat, pentru FANATIK.RO, pe tema audierilor de la Curtea de Apel.

Cele mai citite

”De la termen la termen, revenirea Universității Craiova în fotbalul românesc este din ce în ce mai aproape. Probele de la dosar apasă din ce în ce mai greu pe umerii lui Sandu și Dragomir.

Unii dintre martori își dau singuri cu stângul în dreptul. Azi am aflat de la Kassai în fata judecătorilor ca aveam voie să mă adresez în instanțele civile în litigiile de muncă. Trebuie să mai avem un pic de răbdare și o să vedeți că Universitatea Craiova va reveni pe gazon. Echipa noastră o să joace pe noul stadion. Acest stadion nu este al Olguţei Vasilescu. Este al oraşului Craiova. Sînt conşient că au trecut şase ani, dar nu eu am dorit să se ajungă pînă aici. Și cei de la DNA își fac treaba bine în acest dosar”, a spus Mititelu.

 UPDATE 20:02 / S-au încheiat audierile acestui termen. Următorul, pe 25 ianuarie. Vor fi audiați Gigi Becali, Viorel Duru și Cristian Borcea.

 UPDATE 19:56 / Mihalache: ”Nu îmi aduc aminte dacă pe 8 iulie Dragomir l-a întrebat pe Mircea Sandu dacă putem să îl dezafiliem pe Mititelu. La ședința de pe 20 iulie Adrian Stîngăciu le-a spus celor prezenți în comitet că Mititelu nu își retrage plîngerea împotriva FRF.

După vot s-a discutat ce se va întîmpla cu clubul de fotbal și cu jucătorii. S-au discutat efectele, Craiova își pierdea automat toți jucătorii. Membrii Comitetului Executiv cunoșteau de problemele de insolvență ale Craiovei și de problemele cu drepturile federative ale jucătorilor. Cunoșteau problemele, am vrut să scriu. 

Nu trebuie să vă luați după site-ul transfermarkt atunci cînd veți calcula cîți bani valorau la vremea aia jucătorii Craiovei.

Dacă Adunarea Generala nu valida excluderea, atunci Craiova își reintra în drepturi și revenea la situația din 20 iulie 2011”.

Judecătorul îî spune: ”Serios? Păi și cu jucătorii pierduți de Craiova între timp ce se întîmpla?” Mihalache: ”Nu mai e problema mea, nu știu”.

–––––––––––––––––––––––-

UPDATE 17:11 / Mihalache: ”Nu îmi aduc aminte dacă pe 8 iulie Dragomir l-a întrebat pe Mircea Sandu dacă putem să îl dezafiliem pe Mititelu. La ședința de pe 20 iulie, Adrian Stângaciu le-a spus celor prezenți în comitet ca Mititelu nu își retrage plîngerea împotriva FRF.

După vot, s-a discutat ce se va întîmpla cu clubul de fotbal și cu jucătorii. S-au discutat efectele. Craiova își pierdea automat toți jucătorii”

––––––––––––––––––––––––

UPDATE 17:08 / Avocatul Cazacu l-a întrebat pe judecător cînd o să fie audiat și Gigi Becali. Judecătorul s-a arătat mirat de întrebare.

Cazacu i-a explicat apoi motivul: ”Vedeți ca trebuie să luați măsuri organizatorice. Dînsul nu pune mîna pe Biblia de culoare vișinie, să vorbească sub jurămînt. El pune mîna doar pe acea Biblie verde. Vorbesc foarte serios, domnule judecător. Am asistat la niște procese de ale dînsului!”

UPDATE 16:22 / Audierea lui Kassai s-a încheiat.

UPDATE 15:04 / Kassai: ”Se întocmeau mape cu materiale pentru toate ședințele, dar acestea nu ajungeau mereu la toți membrii Comitetului, dearece nu voiam să ajungă date economice și financiare la presă!”

UPDATE 14:29 / ”Craiova trebuia să urmeze calea Rapidului. Să se înscrie în Liga 5 și să promoveze pîna în Liga 3, atunci cînd intrau din nou sub tutela FRF”, a mai declarat Kassai.

UPDATE 14:06 / ”Influența votului nu a fost făcuta de Sandu și de Dragomir. Infuența a fost doar pe baza raportului făcut de Stîngaciu”, a spus Kassai, în fața judecătorilor.

”Se știa că jucătorii erau sub sechestru în momentul votului, deoarece o astfel de măsura trebuie comunicată la LPF. Eu unul personal știam că FCU este în insolvență”, a mai spus Kassai.

Și-a dat seama că a făcut o gafă și a încercat să schimbe sensul. Dar a fost atenționat de judecători: ”Păi mai devreme ați spus altceva!”

––––––––––––––-

UPDATE 13:43 / Adalbert Kassai a dezvăluit că Universitatea Craiova ar fi putut să se adreseze instanțelor civile.

”Universitatea Craiova putea să se adreseze în instanțele civile pentru litigii de muncă, însă doar în cazul lui Victor Pițurcă. Nu putea să dea FRF în judecată”, a spus Kassai.

UPDATE 12:50 / A început audierea lui Adalbert Kassai.

UPDATE 12:38 / Cristian Bobar a stîrnit rîsul în sală, co o afirmație eronată despre începerea campionatului.

Chiar și cei doi jucători au rîs. Unul dintre ei l-a întrebat pe Bobar: ”După ce ați votat excluderea pe 20 iulie, iar Craiova era în Liga 2,  cînd trebuia să incepeți campionatul la Liga 2?” Bobar: ”În martie!” Judecător: ”Cum în martie, domnule? În România nu jucăm fotbal vara și toamna?” Toată lumea a început să rîdă.

––––––––––––––––-

UPDATE 12:01 / Primele declarații ale lui Bobar. ”Am votat excluderea Universității Craiova deoarece am avut încredere în materialul pe care Stîngaciu ni l-a prezentat. Craiova refuzase să lucreze pe statutul FRF. Mititelu fusese avertizat încă de pe data de 8 că se abate de la acest statut.

După ce s-a decis excluderea provizorie, Mircea Sandu ne-a spus că decizia finală va fi luată de Adunarea Generală. Eu am votat, vă repet, pe încrederea în Stîngaciu.

Nu am știut că jucătorii Universității Craiova sînt sub sechestru. Nu am știut acest lucru cînd am votat. Lucrul ăsta nu ne-a fost adus la cunoștință”, a declarat Bobar.

”Mircea Sandu și Dumitru Dragomir nu i-au cerut reprezentantului pentru Liga 2 să vorbească în numele Universității Craiova în comitetele de pe 8-20, deși puteau să ceară lucrul ăsta”, a mai spus Bobar.

”Mircea Sandu și Dumitru Dragomir nu ne-au oferit vreo justificare pentru decizia excluderii la vot pe data de 20”, a încheiat Bobar.

–––––––––––––––

UPDATE 11.01 ora 11:05 / A inceput ședința. Au venit Mihalache, Kassai și Bobar. Primii au fost scoși din sala, iar Bobar este audiat.

Cristi Borcea a trims o scrisoare prin care anunță că este în spital. Același lucru l-a făcut și Ștefan Stana, care se confruntă cu probleme medicale.

––––––––––––-

Adrian Mititelu se va întîlni din nou cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, pentru prima dată în 2017, la Curtea de Apel, în procesul excluderii Universităţii Craiova din fotbalul românesc miercuri, 11 ianuarie, cu începere de la ora 11:00.

Acest nou termen se anunţă unul interesant deoarece în sala de judecată sînt aşteptaţi să se prezinte ca martori, Adalbert Kassai, Dumitru Mihalache, iar Cristi Bobar va fi adus cu mandat. La rîndul său Cristi Borcea va fi adus tot în calitate de martor de la penitenciarul Jilava.

Nu rata

La prima instanţă, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe foştii capi ai fotbalului românesc la cîte 3 ani de închisoare cu suspendare. La rîndul lor, FRF şi LPF trebuie să îi plătească clubului FC Universitatea Craiova despăgubiri de peste 222 de milioane de euro în solidar cu Sandu şi Dragomir.

LIBERTATEA.RO
SPYNEWS.RO
Articole similare
WOWBIZ.RO
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu
Cancanuri