ULTIMA ORĂ
FOTBAL ROMÂNIA / FC U CRAIOVA

Procesul dezafilierii Craiovei continuă. Stîngaciu este chemat de judecători ca martor!

dragomir-sandu-mititelu-600x400

UPDATE ora 13:00. Adrian Mititelu a intrat pe ultima sută de metri în procesul excluderii Universității Craiova din fotbalul românesc. Astfel că, acesta se va întîlni din nou, în sala de judecată, la Curtea de Apel miercuri, cu începere de la ora 10:30 cu Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

Cele mai citite

Însă este așteptat să se prezinte ca martor în fața judecătorilor și juristul FRF, Adrian Stîngaciu. La rîndul său, Cristi Borcea este și el citat. Este de menționat faptul că pînă în prezent fostul acționar al lui Dinamo a fost chemat de 4 ori, dar din diferite motive acesta nu s-a prezentat.

În prezent Cristi Borcea se află în închisoare la Jilava.

–––––––––––-

UPDATE 0ra 14:36 / Viorel Duru: ”Craiova putea să se înscrie în competiția organizată de AJF, după excludere. 

Nu îmi aduc aminte dacă Dragomir mi-a cerut sa tac, în sedinta de pe 8 iulie, atunci cînd am început să vorbim de cazul Craiovei!”

UPDATE ora 13:37 / Este audiat Viorel Duru.

–––––––––––––––––-

Gigi Becali: ”Mititelu îmi spunea că nu vrea să-mi dea jucători pentru că vrea să facă echipă puternică, să se bată cu mine”
Dragomir: ”Și a retrogradat”
Mititelu: ”Voi m-ați retrogradat, băi nenorociților!”
Mircea Sandu: ”Te-a retrogradat mă-ta! Vorbește frumos!”

–––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE ora 13:14 / Gigi Becali a recunoscut că l-a avertizat pe Mititelu că Universitatea Craiova va fi dezafiliată. ”E adevărat, l-am avertizat pe Mititelu că va fi făcută persona non-grata, și pe Iancu l-am avertizat, iar Universitatea Craiova va fi dezafiliată”, a răspuns Gigi întrebării judecătorului.

”Așa se vorbea atunci prin tîrg”, a răspuns, din nou, Becali.

UPDATE ora 13:10 / ”Eu am pus clauze la jucători de reziliere de 20-30 de milioane ca să nu-i pierd liberi. După 3 ani. Așa am făcut eu acum la Steaua. La atacanți pun 50, la fundași, 20 de milioane. Nu e neapărat valoarea lor, dar îmi securizez eu echipa și afacerea”, a spus Becali.

UPDATE ora 12:12 / ”Pe Mihai l-am legitimat liber de contract. La fel și pe Florin Costea și pe Prepeliță. Dar frații Costea nu au avut nici o valoare. Am dat bani să scap de ei.

Prepelita a avut valoare, recunosc. Mititelu primise de la mine 700.000 de euro, ofertă. Dar tot liber l-am adus. Și nu din vina mea”.

–––––––––––––––––-

UPDATE ora 12:02 / Gigi Becali a spus cum l-a luat pe Mihai Costea.

”L-am luat pe Mihai Costea pe 1,1 milioane de euro. Pentru 60 la sută. Dar Dragomir mi-a spus că Mihai e sub sechestru. Am verificat personal la Blejnar. Și mi-a comfirmat. Apoi procurorul de la Craiova.

Mi-a spus că, dacă nu mă constitui parte civilă, o să intru complice. Eu nu am vrut să-i fac rău lui Mititelu”, a dezvăluit Becali.

––––––––––––––––––––-

UPDATE 25.01 ora 11:19 / Gigi Becali a intrat în sala de judecată și a întrebat de Cristi Borcea. S-a așezat lîngă cei acuzați și s-a pus pe glume. Chiar cu judecătorul: ”Nu ne mai spuneți Steaua, că se supără ăia mari. Acum ni se spune FCSB”, a spus Gigi.

 –––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE 24.01, ora 11: 30 /Adrian Mititelu a comentat gravitatea înregistrărilor pe care le-a pus la dispoziţie opiniei publice.

„Sînt înregistrările lor, nu ale mele. Ce am pus la dspoziţie sînt 10-15 la sută. Este un grup care a pus stapînire pe un sector. Asta au făcut 25 de ani. Nu am trucat înregistrările. Ei nici nu ştiau ce a proces a făcut Craiova. Mitică se dă de gol. El se înţelesese cu Mircea Sandu. A fost o execuţie în direct. O să vedeţi ce spun şi de Marian Iancu pe înregistrări.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, atunci echipa mea va fi repusă în drepturi, Contractele jucătorilor au fost anulate. Voi construi o echipă de la 0. Cu decizia de la Curtea de Apel mă voi duce la Braşov şi voi cere ieşirea din faliment”,a  spus Mititelu.

++++++++++++++

UPDATE 23.01, ora 20:04 | Adrian Mititelu a postat pe contul său de Facebook o înregistrare cu discuţiile purtate de membrii Comitetului Executiv în cadrul şedinţei din 8 iulie 2011.

În urma acelei şedinţe, celor de la FC U Craiova li s-a dat termen de 24 de ore să-şi retragă solicitarea de acţionare în judecată a FRF pe parte civilă. Două săptămâni mai târziu, clubul lui Adrian Mititelu era dezafiliat.

Pe înregistrare se poate auzi cum Dumitru Dragomir, preşedintele LPF şi vice-FRF la acea vreme, este cel care aduce în discuţie subiectul, fiind susţinut de Cristi Borcea, acţionar  în cadrul clubului Dinamo. Cei doi propun dezafilierea clubului din Bănie.

Ascultă înregistrarea mai jos!

UPDATE 20:04 / Adrian Mititelu a comentat, pentru FANATIK.RO, pe tema audierilor de la Curtea de Apel.

”De la termen la termen, revenirea Universității Craiova în fotbalul românesc este din ce în ce mai aproape. Probele de la dosar apasă din ce în ce mai greu pe umerii lui Sandu și Dragomir.

Unii dintre martori își dau singuri cu stângul în dreptul. Azi am aflat de la Kassai în fata judecătorilor ca aveam voie să mă adresez în instanțele civile în litigiile de muncă. Trebuie să mai avem un pic de răbdare și o să vedeți că Universitatea Craiova va reveni pe gazon. Echipa noastră o să joace pe noul stadion. Acest stadion nu este al Olguţei Vasilescu. Este al oraşului Craiova. Sînt conşient că au trecut şase ani, dar nu eu am dorit să se ajungă pînă aici. Și cei de la DNA își fac treaba bine în acest dosar”, a spus Mititelu.

 UPDATE 20:02 / S-au încheiat audierile acestui termen. Următorul, pe 25 ianuarie. Vor fi audiați Gigi Becali, Viorel Duru și Cristian Borcea.

 UPDATE 19:56 / Mihalache: ”Nu îmi aduc aminte dacă pe 8 iulie Dragomir l-a întrebat pe Mircea Sandu dacă putem să îl dezafiliem pe Mititelu. La ședința de pe 20 iulie Adrian Stîngăciu le-a spus celor prezenți în comitet că Mititelu nu își retrage plîngerea împotriva FRF.

După vot s-a discutat ce se va întîmpla cu clubul de fotbal și cu jucătorii. S-au discutat efectele, Craiova își pierdea automat toți jucătorii. Membrii Comitetului Executiv cunoșteau de problemele de insolvență ale Craiovei și de problemele cu drepturile federative ale jucătorilor. Cunoșteau problemele, am vrut să scriu. 

Nu trebuie să vă luați după site-ul transfermarkt atunci cînd veți calcula cîți bani valorau la vremea aia jucătorii Craiovei.

Dacă Adunarea Generala nu valida excluderea, atunci Craiova își reintra în drepturi și revenea la situația din 20 iulie 2011”.

Judecătorul îî spune: ”Serios? Păi și cu jucătorii pierduți de Craiova între timp ce se întîmpla?” Mihalache: ”Nu mai e problema mea, nu știu”.

–––––––––––––––––––––––-

UPDATE 17:11 / Mihalache: ”Nu îmi aduc aminte dacă pe 8 iulie Dragomir l-a întrebat pe Mircea Sandu dacă putem să îl dezafiliem pe Mititelu. La ședința de pe 20 iulie, Adrian Stângaciu le-a spus celor prezenți în comitet ca Mititelu nu își retrage plîngerea împotriva FRF.

După vot, s-a discutat ce se va întîmpla cu clubul de fotbal și cu jucătorii. S-au discutat efectele. Craiova își pierdea automat toți jucătorii”

––––––––––––––––––––––––

UPDATE 17:08 / Avocatul Cazacu l-a întrebat pe judecător cînd o să fie audiat și Gigi Becali. Judecătorul s-a arătat mirat de întrebare.

Cazacu i-a explicat apoi motivul: ”Vedeți ca trebuie să luați măsuri organizatorice. Dînsul nu pune mîna pe Biblia de culoare vișinie, să vorbească sub jurămînt. El pune mîna doar pe acea Biblie verde. Vorbesc foarte serios, domnule judecător. Am asistat la niște procese de ale dînsului!”

UPDATE 16:22 / Audierea lui Kassai s-a încheiat.

UPDATE 15:04 / Kassai: ”Se întocmeau mape cu materiale pentru toate ședințele, dar acestea nu ajungeau mereu la toți membrii Comitetului, dearece nu voiam să ajungă date economice și financiare la presă!”

UPDATE 14:29 / ”Craiova trebuia să urmeze calea Rapidului. Să se înscrie în Liga 5 și să promoveze pîna în Liga 3, atunci cînd intrau din nou sub tutela FRF”, a mai declarat Kassai.

UPDATE 14:06 / ”Influența votului nu a fost făcuta de Sandu și de Dragomir. Infuența a fost doar pe baza raportului făcut de Stîngaciu”, a spus Kassai, în fața judecătorilor.

”Se știa că jucătorii erau sub sechestru în momentul votului, deoarece o astfel de măsura trebuie comunicată la LPF. Eu unul personal știam că FCU este în insolvență”, a mai spus Kassai.

Și-a dat seama că a făcut o gafă și a încercat să schimbe sensul. Dar a fost atenționat de judecători: ”Păi mai devreme ați spus altceva!”

––––––––––––––-

UPDATE 13:43 / Adalbert Kassai a dezvăluit că Universitatea Craiova ar fi putut să se adreseze instanțelor civile.

”Universitatea Craiova putea să se adreseze în instanțele civile pentru litigii de muncă, însă doar în cazul lui Victor Pițurcă. Nu putea să dea FRF în judecată”, a spus Kassai.

UPDATE 12:50 / A început audierea lui Adalbert Kassai.

UPDATE 12:38 / Cristian Bobar a stîrnit rîsul în sală, co o afirmație eronată despre începerea campionatului.

Chiar și cei doi jucători au rîs. Unul dintre ei l-a întrebat pe Bobar: ”După ce ați votat excluderea pe 20 iulie, iar Craiova era în Liga 2,  cînd trebuia să incepeți campionatul la Liga 2?” Bobar: ”În martie!” Judecător: ”Cum în martie, domnule? În România nu jucăm fotbal vara și toamna?” Toată lumea a început să rîdă.

––––––––––––––––-

UPDATE 12:01 / Primele declarații ale lui Bobar. ”Am votat excluderea Universității Craiova deoarece am avut încredere în materialul pe care Stîngaciu ni l-a prezentat. Craiova refuzase să lucreze pe statutul FRF. Mititelu fusese avertizat încă de pe data de 8 că se abate de la acest statut.

După ce s-a decis excluderea provizorie, Mircea Sandu ne-a spus că decizia finală va fi luată de Adunarea Generală. Eu am votat, vă repet, pe încrederea în Stîngaciu.

Nu am știut că jucătorii Universității Craiova sînt sub sechestru. Nu am știut acest lucru cînd am votat. Lucrul ăsta nu ne-a fost adus la cunoștință”, a declarat Bobar.

”Mircea Sandu și Dumitru Dragomir nu i-au cerut reprezentantului pentru Liga 2 să vorbească în numele Universității Craiova în comitetele de pe 8-20, deși puteau să ceară lucrul ăsta”, a mai spus Bobar.

”Mircea Sandu și Dumitru Dragomir nu ne-au oferit vreo justificare pentru decizia excluderii la vot pe data de 20”, a încheiat Bobar.

–––––––––––––––

UPDATE 11.01 ora 11:05 / A inceput ședința. Au venit Mihalache, Kassai și Bobar. Primii au fost scoși din sala, iar Bobar este audiat.

Cristi Borcea a trims o scrisoare prin care anunță că este în spital. Același lucru l-a făcut și Ștefan Stana, care se confruntă cu probleme medicale.

––––––––––––-

Adrian Mititelu se va întîlni din nou cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, pentru prima dată în 2017, la Curtea de Apel, în procesul excluderii Universităţii Craiova din fotbalul românesc miercuri, 11 ianuarie, cu începere de la ora 11:00.

Acest nou termen se anunţă unul interesant deoarece în sala de judecată sînt aşteptaţi să se prezinte ca martori, Adalbert Kassai, Dumitru Mihalache, iar Cristi Bobar va fi adus cu mandat. La rîndul său Cristi Borcea va fi adus tot în calitate de martor de la penitenciarul Jilava.

Nu rata

La prima instanţă, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe foştii capi ai fotbalului românesc la cîte 3 ani de închisoare cu suspendare. La rîndul lor, FRF şi LPF trebuie să îi plătească clubului FC Universitatea Craiova despăgubiri de peste 222 de milioane de euro în solidar cu Sandu şi Dragomir.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu