ULTIMA ORĂ
SPORTURI / TENIS

„Nasty” cere să fie audiat de comisii şi dreptul de a merge la Paris

3F85CA9A00000578-4437528-image-a-63_1492957635077

Ilie Năstase şi-a exprimat, printr-un comunicat, o nouă poziţie în legătură cu scandalul în care a fost implicat în ultimele săptămâni, după confruntarea de FedCup cu Anglia. Atunci, „Nasty” a făcut o remarcă la adresa Serenei Williams pe care presa engleză a considerat-o rasistă, iar apoi ar fi jignit-o pe Johanna Konta, în timpul meciului cu Sorana Cîrstea.

Cele mai citite

Năstase a precizat că aşteaptă să fie audiat pentru a-şi exprima părerea în faţa comisiilor din tenis despre cele întâmplate la Constanţa, dar şi că suspendarea pe care a primit-o până în acest moment are legătură doar cu turneele ITF, deci nu este valabilă şi la turneele de Grand Slam.

„18 mai 2017
Doresc să aduc clarificări suplimentare asupra poziției mele față de investigația ITF în curs de desfășurare privind evenimentele de la meciul de Fed Cup dintre România și Marea Britanie din perioada 20-23 Aprilie 2017:

Respect procedurile care au loc în prezent în baza Politicii ITF privind Protecția și Bunăstarea Jucătorilor (ITF Welfare Policy) și ofer cooperarea mea deplină Completului Intern de Soluţionare învestit cu acest caz. Am transmis deja un răspuns motivat la acuzațiile oficiale care mi-au fost aduse la cunoștință de către Federație.

‎Am solicitat, de asemenea, ca o audiere să fie organizată în fața completului, pentru a îmi permite să prezint personal înțelegerea mea asupra evenimentelor relevante și concluziile la care am ajuns reflectând asupra situației.

Îmi menţin încrederea că, utilizând aceleași standarde care au fost aplicate în cazuri similare, completul va analiza reacțiile mele astfel cum au fost acestea manifestate, în întregul lor context, ținând cont de toate datele și informațiile relevante, precum și de absența intenției mele de a afecta bunăstarea oricărei persoane.

‎Am observat că a existat, din nefericire, o neînțelegere cu privire la efectele suspendării provizorii impuse în cursul investigației. În urma solicitării mele, ITF a clarificat în mod oficial la 12 mai 2017 că suspendarea provizorie „se aplică doar evenimentelor ITF și, deci, nu include Grand Slam-urile”. Organizatorii turneelor de Grad Slam vor fi informați despre conținutul acestei clarificări.

‎Pe lângă regretele publice exprimate pe pagina mea oficială de pe o rețea de socializare, mi-am adresat scuzele prin intermediul unor scrisori personale transmise tuturor persoanelor care ar fi putut fi afectate sau deranjate de evenimentele menționate mai sus sau de modul în care acestea au fost interpretate.

Mă aflu în arena publică și sunt deseori supus judecății unor persoane care nu mă cunosc, însă, cu toate că demersurile mele nu au fost niciodată lipsite de greșeli sau neajunsuri, cauza pentru care mă lupt rămâne tenisul, sportul pe care îl iubesc cu adevărat și cu care viața mea s-a confundat.

Nu rata

‎Sper ca aceste clarificări să împiedice speculații sau neînțelegeri suplimentare cu privire la investigația ITF. Aș prefera să nu mai fac alte comentarii până când procedurile oficiale nu vor fi finalizate. Mă aștept ca profesioniștii din media să evite, de asemenea, dezvoltarea acestui subiect până la pronunțarea deciziei finale”, se notează în comunicatul oferit presei de Ilie Năstase.

SPYNEWS.RO
WOWBIZ.RO
Articole similare
Buna Ziua Iasi
A1.RO
SUPERTARI.RO
ZIARULRING.RO
Adaugă un comentariu